Connect with us

Ερασιτεχνικό

Aθώος ο προπονητής, τι δήλωσε στην “Γ”

Published

on

 

Για δικαίωση κάνει λόγο στη «Γ» ο Θ. Νικολακόπουλος μετά την απαλλακτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για τα επεισόδια του Σαββάτου

 

Ήταν η πρώτη υπόθεση πανελλαδικά που εκδικάστηκε στην Πάτρα βάσει του νέου Αθλητικού Νόμου

 

Αθώος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών ο προπονητής Θεόδωρος Νικολακόπουλος, ο οποίος κατηγορήθηκε για παραβίαση του νόμου περί αθλητικής βίας για το επεισόδιο που σημειώθηκε στο γήπεδο της Θύελλας.

Ο προπονητής κάθισε χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου και απολογούμενος δήλωσε πως δεν είχε καμία εμπλοκή στο συμβάν και ουδέποτε θα ασκούσε βία στον αθλητικό χώρο τον οποίο υπηρετεί εδώ και χρόνια, μυώντας τα παιδιά στον αθλητισμό.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο παθών, ο οποίος δήλωσε πως έγινε συμπλοκή και δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει ποιος τον χτύπησε, ενώ κατέθεσαν και άλλοι μάρτυρες.

Η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορούμενου και η Έδρα έκρινε πως πρέπει να κριθεί αθώος.

Στο άκουσμα της απόφασης ο κατηγορούμενος δήλωσε ανακουφισμένος και πλήρως ικανοποιημένος, ενώ ο συνήγορός του, δικηγόρος Πατρών, Δημήτριος Γκαβέρας υπογράμμισε στη «Γ» πως πρόκειται για την πρώτη πανελλαδικά απόφαση με βάση τον νέο Αθλητικό Νόμο, η οποία ελήφθη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών και είναι αθωωτική. Σημειώνει δε, για μια ακόμη φορά, πως ο Αθλητικός Νόμος είναι πολύ αυστηρός και η ελάχιστη κατώτερη ποινή χωρίς μετατροπή και χωρίς αναστολή μέχρι την έφεση είναι 6 μήνες φυλάκιση.

 

 Δ. Γκαβέρας: «Αποδείχθηκε πως δεν είχε καμία εμπλοκή στο συμβάν»

«Το Δικαστήριο έκρινε αθώο τον εντολέα μου και αυτό αποτελεί μεγάλη δικαίωση διότι τις τελευταίες ημέρες είχε πάρει μεγάλη έκταση μια υπόθεση χωρίς να υπάρχει ουσιώδης λόγος. Όπως προέκυψε από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία που αναλύθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία ο εντολέας μου δεν είχε καμία εμπλοκή και ουδέποτε χτύπησε τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο εντολέας μου είναι ένας οικογενειάρχης, ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αθλητισμό, αγαπάει αυτό που κάνει, έχει πάθος με την προπονητική και σήμερα αποδείχθηκε η αθωότητά του και θα μπορεί να συνεχίσει τη δραστηριότητά του. Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδικά εκδίκαση με τον νέο Αθλητικό Νόμο και το γεγονός ότι ήταν αθωωτική».

 

Θ. Νικολακόπουλος: «Ευχαριστώ όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μου»

«Αισθάνομαι ανακουφισμένος και δικαιωμένος μετά από όλη αυτήν την περιπέτεια γιατί αποκαταστάθηκε η αλήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Δικαιοσύνη, τον δικηγόρο μου Δημήτρη Γκαβέρα, τη διοίκηση της Ομάδας μου που από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό μου, όπως επίσης τους συμπαίκτες μου και τους φίλαθλους της ομάδας. Θα συνεχίσω να υπηρετώ τον αθλητισμό, που είναι όλη μου η ζωή. Ως προπονητής παιδιών θέλω να είμαι πρότυπο και παράδειγμα και γι’ αυτό ουδέποτε θα προέβαινα σε καμία πράξη βίας, τιμώντας τον θεσμικό μου ρόλο» δήλωσε στη «Γ» ο ίδιος ο προπονητής μετά την απαλλαγή του.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement