Connect with us

Ελλάδα

Συμβούλιο Διοίκησης Πανεπιστήμιου Πατρών-Σημαντικά βιογραφικά από τον ιδιωτικό τομέα, βήμα στην εξωστρέφεια

Published

on

Την ώρα που η εξωστρέφεια του ιδρύματος αποτελεί σήμερα πρώτο μέλημα και για τους δύο υποψηφίους για την Πρυτανεία, καθηγητές Χρήστο Μπούρα και Νίκο Καραμάνο, τα βιογραφικά των ενδιαφερομένων για τα εξωτερικά μέλη της 11ας του Συμβουλίου Διοίκησης, προσθέτουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας στους «βαθμολογητές» που θα είναι τα έξι εσωτερικά μέλη που εξελέγησαν πρόσφατα.

Οι υποψηφιότητες για τα εξωτερικά μέλη είναι 15 και σε αυτούς περιλαμβάνονται καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, διακεκριμένοι ερευνητές αλλά και προσωπικότητες με κύριος από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Το «ειδικό βάρος» των βιογραφικών οδήγησε μάλιστα, πριν από λίγα 24ωρα, κατά την πρώτη συνεδρίαση των νέων εσωτερικών μελών, όλα μέλη Δ.Ε.Π. να μην απορριφθεί κανείς από την ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Από τον ιδιωτικό τομέα έχουμε υποψηφιότητες από τους Παναγιώτη- Ευγένιο Λούκα, Διευθύνων Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., ΑλέξανδροΑγγελακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος των Aldemar Resorts, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Ανδρομάχη Γεωργακοπούλου, Οικονομολόγο, Στέλεχος Επιχειρήσεων και πρώην Πολιτευτή και Περικλή Αγάθωνος, Πρόεδρο της Ελλ. Ένωσης Εργαστηριών (HELLASLAB).

Το νέο 11μελές Συμβούλιο διοίκησης έχει σημαντικές αρμοδιότητες, εγκρίνει τη στρατηγική για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου  σε διεθνές επίπεδο, όλες τις προγραμματικές συμφωνίες με Πανεπιστήμια, εταιρείες και παραγωγικούς φορείς, τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΑΕΙ και της Επιτροπής Ερευνών, ελέγχει τη διεξαγωγή κάθε είδους διαγωνιστικής διαδικασίας, τις πάσης φύσεως επιτροπές, συμβάσεις που δεσμεύουν το ΑΕΙ και δωρεές, προσελκύει χρηματοδοτήσεις και συνεργασίες με φορείς του εξωτερικού, ορίζει Κοσμήτορες, ασκεί έλεγχο στην εκλογέα μελών ΔΕΠ, παύει Αντιπρυτάνεις και κάνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας -με αυξημένη πλειοψηφία- και εγκρίνει την ίδρυση Ερευνητικών Ινστιτούτων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement