Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Το στρες στη ζωή μας»-Στα Καλάβρυτα ο Γ. Χρούσος για εκδήλωση του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών

Published

on

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών «Αχαιών Πολιτεία», με την καθοριστική συμβολή του Δήμου Καλαβρύτων και του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου, διοργανώνουν Συνέδριο με διεθνή ακτινοβολία και σημασία, κατά τις εργασίες του οποίου, θα τιμηθεί ο Καθηγητής Ιατρικής και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, κ. Γεώργιος Χρούσος, για την εκλογή του ως Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών αλλά και για την αξιοθαύμαστη προσφορά του στην ανθρωπότητα, μέσω της Ιατρικής.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων, το Σάββατο 13 Απριλίου, (έναρξη εργασιών: 10:30 π.μ.).
Ο αξιότιμος Επιστήμων Γεώργιος Χρούσος, με καταγωγή από την Αχαΐα, είναι μέλος του Δ.Σ και ένα από τα ιδρυτικά Μέλη του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών και αποτελεί από τους πλέον πολύτιμους συνοδοιπόρους σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, να ενωθεί η φωνή και η δύναμη Αχαιών στην καταγωγή, οι οποίοι διαπρέπουν σε κάθε «γωνιά» της Ελλάδος και του κόσμου, σε τομείς όπως η Επιστήμη, η Οικονομία, ο Πολιτισμός, η Πολιτική κ.α..
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα συντονίσει ο Γ.Γ. του Συνδέσμου, κ. Θεόφιλος Βασιλείου.
Για τον σκοπό του Συνεδρίου και της εκδήλωσης θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Φωκίων Ζαΐμης και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.
Την τελετή βράβευσης του Καθηγητή Γεωργίου Χρούσου θα προλογίσει ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής, κ. Χάρης Κατσαρδής.
Θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία του Καθηγητή Γεωργίου Χρούσου με θέμα: «Το στρες στη ζωή μας».
Με αφορμή την προγραμματισμένη εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Αχαιών Πολιτεία» κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, τόνισε:
«Με την παρουσία του, ο κ. Γεώργιος Χρούσος κοσμεί τον Σύνδεσμό μας και τον τιμά. Όπως τιμά, χρόνια τώρα, τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε, μέσα από την στάση ζωής του, την εξέχουσα Ιατρική και Ερευνητική του δράση και την επιστημονική του παρακαταθήκη με διεθνή εμβέλεια. Για όλους εμάς, τα Μέλη του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών, αποτελεί το ελάχιστο ηθικό μας χρέος να αναγνωρίσουμε εμπράκτως αυτή του την επιστημονική προσφορά».

Ροή ειδήσεων

Advertisement