Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ραντεβού στην Αθήνα-Σήμερα η κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων στο Υπουργείο Εσωτερικών

Published

on

Σήμερα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δήμου Πατρέων έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η κινητοποίηση έχει ανακοινωθεί από την περασμένη Πέμπτη, οπότε και ανέκυψε το θέμα της κατάληψης του Δημαρχείου Πατρέων από τους παρατασιούχους των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Συγκεκριμένα, η δημοτική Αρχή καλεί φορείς, συμβασιούχους και δημότες να δώσουν δυναμικό «παρών» στη σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα, στην οποία η μετάβαση των συμμετεχόντων θα γίνει με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 7 το πρωί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, αλλά και με ιδιωτικά Ι.Χ.
Πρόκειται για μία ακόμη κινητοποίηση στην πρωτεύουσα, με αμφίβολο αποτέλεσμα, αν λάβουμε υπόψη τις προηγούμενες πορείες που έγιναν στην Αθήνα και δεν προσέδωσαν τίποτε, παρά μόνο, φωτογραφικό υλικό που θα συμπληρώσει το αγωνιστικό «άλμπουμ» της δημοτικής Αρχής.
Πάντως, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή σκοπός της σημερινής κινητοποίησης στην Αθήνα είναι να παραδοθεί υπόμνημα, με τα εξής αιτήματα:
• Να δοθεί εδώ και τώρα η χρηματοδότηση που δικαιούται ο Δήμος Πατρέων, σύμφωνα με το Νόμο «Καλλικράτη», καθώς και τα παρακρατηθέντα (από 91 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ο Δήμος λαμβάνει 24).
• Εδώ και τώρα έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων για την κάλυψη της μισθοδοσίας και της ασφάλισης των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που παραμένουν στο Δήμο με δικαστικές αποφάσεις.
• Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του δήμου μέσω ΑΣΕΠ, μοριοδότηση όλων όσων εργάστηκαν στο Δήμο (μέσω ΟΑΕΔ κλπ.) και απέκτησαν εμπειρία.
• Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
• Μισθός και δικαιώματα, σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα των συμβασιούχων μέσω προγραμμάτων.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ
Ο Δήμος Πετρούπολης στηρίζει και θα συμμετέχει στην κινητοποίηση της Πάτρας.
«Οι διεκδικήσεις του Δήμου Πάτρας είναι πέρα ως πέρα δίκαιες. Τα αιτήματα που προβάλλει είναι και αιτήματα του Δήμου Πετρούπολης», αναφέρει ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος. Αντίστοιχα, ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτσής, αναφέροντας πως «ο Δήμος Τυρνάβου στέκεται στο πλευρό του Δήμου Πάτρας και στηρίζει την κινητοποίηση του σήμερα, στο υπουργείο Εσωτερικών».

Ροή ειδήσεων

Advertisement