Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε αναμμένα κάρβουνα οι περίπου 300 συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων

Published

on

Σε αναμμένα κάρβουνα θα συνεχίσουν να ζουν τους επόμενους μήνες οι περίπου 300 συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων που διεκδικούν δικαστικά να λάβουν επιπλέον χρήματα για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα.

Σε πρώτη φάση το 2021, οι συμβασιούχοι δικαιώθηκαν και η πλευρά του Δήμου ήταν υποχρεωμένη από τον νόμο να ασκήσει έφεση, η οποία εκδικάστηκε.

Οι συμβασιούχοι του Δήμου του 2018 περιμένουν την απόφαση του Εφετείου για να φανεί αν ήταν σωστή η πρωτόδικη απόφαση που υπαγορεύει στον Δήμο να καταβάλει αυξημένους μισθούς στους περίπου 300 εργαζόμενους, καθώς έως σήμερα όσοι παραμένουν με παρατάσεις στις θέσεις τους πληρώνονται με βάση την αρχική σύμβαση του ΟΑΕΔ με ένα ποσό κοντά στα 500 ευρώ.

Προφανώς, εφόσον δικαιωθούν, η οικονομική ανάσα που θα λάβουν θα είναι τεράστια. Πάντως θα χρειαστεί υπομονή ακόμα και έξι μηνών, καθώς σε αυτές τις υποθέσεις φαίνεται ότι σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις για την έκδοση αποφάσεων, επειδή έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο των χρόνων πολλές δικογραφίες που ζητούν αποφάσεις.

Χθες, οι δικηγόροι των δύο πλευρών κατέθεσαν τις θέσεις τους στο δικαστήριο. Πλέον, το επόμενο στάδιο της δικαστικής περιπέτειας των συμβασιούχων είναι η εκδίκαση της υπόθεσής τους στις 17 Απριλίου σχετικά με το αίτημα μονιμοποίησής τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement