Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυναμική «απάντηση» στην ακρίβεια

Eκατοντάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Πάτρας στο πλαίσιο της χθεσινής 24ωρης απεργίας

Published

on

Δυναμική ήταν η «απάντηση» εκατοντάδων εργαζομένων, μελών σωματείων και φορέων, συνταξιούχων, φοιτητών και μαθητών της Πάτρας στην ακρίβεια που πλήττει την ελληνική κοινωνία. Σε μία μαζική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Πάτρα με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ κυριάρχησαν τα συνθήματα «Τα κέρδη τους οι ή ζωές μας»,  «Αυξήσεις τώρα στους μισθούς μας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Στην πορεία συμμετείχαν και εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ που με τα οχήματά τους έδωσαν ξεχωριστό τόνο, απαιτώντας να μην προχωρήσουν τα σχέδια για την εμπορευματοποίηση. Επίσης δυναμικό «παρών» έδωσαν υγειονομικοί, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι που καθημερινά δίνουν αγώνα επιβίωσης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Πριν τη μεγάλη πορεία, στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, χαιρετισμούς απεύθυναν ο Ανέστης Τριάντης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πάτρας και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Πάτρας, που αναφέρθηκε και στην επιτυχία της απεργίας από τη συμμετοχή που είχε σε διάφορους κλάδους, ενώ εκ μέρους του ΔΣ της ΕΙΝΑ μίλησε ο Θανάσης Μελάς. Τη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας εξέφρασε η πρόεδρός του, Ερμίνα Διονυσάτου. «Βρισκόμαστε ξανά στο πλάι των εργαζομένων και του λαού. Δίνουμε ενωμένο αγώνα», τόνισε ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού, Γιώργος Καρπέτας.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου, μέλος του ΔΣ του ΕΚ Πάτρας και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και τις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Αχαΐας.

AΠΕΙΧΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι της πρώην κοινωφελούς εργασίας των ετών 2018/2019/2020 που την Τρίτη απέκλεισαν το Δημαρχείο της Πάτρας, απείχαν από τη χθεσινή απεργία, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή τους πως «δεν θα μετέχουμε σε μια κινητοποίηση που δεν θα εκφράζει τα δικά μας αιτήματα, όπως αυτά εκφράζονται τις τελευταίες ημέρες, χωρίς την ανάλογη συμπαράσταση από τη Δημοτική Αρχή. Δεν θα δημιουργήσουμε κινητοποίηση, επάνω σε μια άλλη κινητοποίηση, κάτι  που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες να συμβαίνει, ενάντια στη δυνατότητα ν’ ακουστεί η φωνή μας. Στο νόμιμο δικαίωμα προς τη διεκδίκηση της εργασίας μας με κάθε νόμιμο μέσο που έχουμε σαν πολίτες. Θα εμποδίσουμε το πιθανό στιγματισμό μας, ακούγοντας τον όρο «προβοκάτσια», δεν είμαστε αυτοί που παίζουν αυτό το παιχνίδι.

Δεν είμαστε εμείς η απειλή! Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας,  στο δρόμο που χαράζουμε εμείς οι ίδιοι».

Χωριστές συγκεντρώσεις στο Αίγιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίας Λαύρας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Αίγιο μετά από κάλεσμα που απεύθυνε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ με αιτήματα να μπει τέλος στην ακρίβεια, πραγματικές αυξήσεις μισθών και επιστροφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ε.Κ. Αιγίου Πάνος Γεωργόπουλος, αναφέρθηκε στη δεινή κατάσταση των εργαζομένων της Αιγιάλειας, που προσπαθούν να επιβιώσουν με μισθούς πείνας, επισημαίνοντας την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής και της τοπικής οικονομίας.  Στην συγκέντρωση τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, η Πρόεδρος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Δυτικής Ελλάδος Σταυρούλα Παναγοπούλου, ο Πρόεδρος της ΕΒΟ-ΕΑΣ Αιγίου  Γ. Σαζακλής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αριστείδης Παπασπυρόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεόδωρος Κακός, ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΕΣΠ Λάμπης Παπαδόπουλος, ο Εκπρόσωπος των Ο.Μ. της Αιγιάλειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άκης Μουρίκης, ο Γραμματέας της Συντονιστικής ΠΑΣΟΚ Αιγιαλείας Γιώργος Γεωργόπουλος και η εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Εύα Κολυβάνου. Σωματεία και μέλη του ΠΑΜΕ στην Αιγιάλεια πραγματοποίησαν ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση με μεγάλη συμμετοχή, χθες το πρωί στην Τρίγωνη Πλατεία καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αιγίου για υπονόμευση του αγώνα και της ενιαίας εκπροσώπησης των εργαζομένων. «Το σύνθημα ‘Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας’ που αγκαλιάζει όλη τη ζωή των εργαζομένων θα ακουσθεί άλλη μια φορά στην Αιγιάλεια. Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους όψιμους σωτήρες που δήθεν έχουν λύσεις» αναφέρει το ψήφισμα των σωματείων του ΠΑΜΕ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement