Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σοφία Ζαχαράκη από την Πάτρα: «Η χώρα μας να μην γίνει έρμαιο»

Published

on

«Στις 9 Ιουνίου θα πούμε ένα μεγάλο «ναι» στην πρόοδο και όχι σε αυτούς που θέλουν να μας πάνε συνεχώς πίσω και να χάνουμε άλλα χρόνια από τη ζωή μας. Στις Ευρωεκλογές ψηφίζουμε την σταθερότητα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες από την Πάτρα η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας με θέμα «Οι συνέπειες της ενδοοικογενειακής βίας στην γυναικεία επιχειρηματικότητα» στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Μy Way».
Η κα Ζαχαράκη κάλεσε όλους τους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της χώρας δεδομένου ότι στην Ευρωβουλή λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις και έκανε μια ιδιαίτερη μνεία στους νέους, κατανοώντας το αίσθημα αμφισβήτησης που μπορεί να αισθάνονται, επισημαίνοντας πως «το μοναδικό διαβατήριο για την ελπίδα και την επιτυχία είναι η ψήφος στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
αι πρόσθεσε πως πίσω «από τους 42 άξιους υποψηφίους Ευρωβουλευτές ο ψηφοφόρος θα πρέπει να δώσει μια ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί δεν διανύουμε μια περίοδο νηνεμίας εντός και εκτός, αλλά θα πρέπει να πάμε στις κάλπες, να δηλώσουμε την παρουσία μας γιατί πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις όχι ερήμην μας. Να μην αφήσουμε τη χώρα μας έρμαιο σε όλους αυτούς που αγαπούν το μπάχαλο, και το αγαπούν διαχρονικά. Διότι, θυμάστε πως έπαιζαν με τους θεσμούς όταν πήγαιναν και μιλούσαν για τα μνημόνια που έσχιζαν, όταν έκαναν δημοψηφίσματα και έβαζαν το ένα μέλος της οικογένειας απέναντι στο άλλο, κάνοντας μάλιστα θα έλεγα συνταγματικές εκτροπές. Και πόσο υγιή είναι ο μόνος στόχος είναι να πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν μπορεί να είναι πολιτικό διακύβευμα. Πολιτικό διακύβευμα είναι μια υγιής ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων για το μέλλον που θέλουμε για την πατρίδα μας».
Τόνισε πως «αυτό το μέλλον περνάει από εμάς» δίνοντας έμφαση στους βασικούς τομείς, της εξωτερικής πολιτικής, το μεταναστευτικό, στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής, στον τομέα της παιδείας και στις ευκαιρίες που θα έχει η Ελλάδα μας να αναπτυχθεί μέσα από την τριτοβάθμια μη κρατική εκπαίδευση, εάν θέλουμε ενίσχυση στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και καλύτερη κοινωνική πολιτική.
ΔΙΧΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ
Νωρίτερα, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας παρουσίασε το πλέγμα των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την καταπολέμηση της μάστιγας της ενδοοικογενειακής βίας, ένα καίριο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία έντονα, αφιερώνοντας μάλιστα την εκδήλωση στην μνήμη της Κυριακής Γρίβας.
Τόνισε πως τα συναρμόδια Υπουργεία έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες μέσω πολιτικών και παρεμβάσεων για ένα υπάρχει ένα «δίχτυ ασφαλείας» στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ιδίως τις γυναίκες και τα παιδιά.
Σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο που ηγείται αναφέρθηκε στα 44 Συμβουλευτικά Κέντρα Στήριξης και στους 20 ξενώνες που λειτουργούν σε όλη τη χώρα και ανέλυσε τις πολιτικές που υλοποιούνται σε σύμπραξη με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσω των safe houses αλλά και με το Υπουργείο Εργασίας για την δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας των κακοποιημένων γυναικών, υπογραμμίζοντας εμφατικά το γεγονός ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ διεύρυνε το κέντρο παρέμβασης για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας προσθέτοντας το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τις γυναίκες που βρίσκονται στους ξενώνες, για το πρόγραμμα επιχορηγούμενης εργασίας, για τις προσλήψεις γυναικών θυμάτων βίας σε μεγάλες εταιρείες ώστε στη δύσκολη στιγμή της ζωής τους να λαμβάνουν την απαιτούμενη στήριξη. Είμαστε δίπλα στις γυναίκες την πιο δύσκολη στιγμή τους και τις κάνουμε να αισθάνονται πιο ασφαλείς». Αναφέρθηκε επίσης στην εναρμόνιση της χώρας μας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, στα επιμορφωτικά σεμινάρια για την στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, για την ισότητα σε επίπεδο μισθών σε γυναίκες και άνδρες και την αύξηση του ποσοστού παρουσίας των γυναικών στα συμβούλια επιχειρηματικότητας.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την πρόσκληση της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας λέγοντας πως πρόκειται για μια δυναμική οργάνωση που στέλνει ηχηρά μηνύματα, ενώ αναφέρθηκε και στην παρακαταθήκη της Ενωσης Γυναικών Πάτρας.

Α. ΚΟΥΝΑΒΗΣ: ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΧΗ

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη καταπολέμησης του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας που μαστίζει την κοινωνία μας λέγοντας πως «θα πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά απέναντι σε αυτό» καλώντας τις γυναίκες να μην ζουν αιχμάλωτες και να σπάνε τη σιωπή τους αλλά και την κοινωνία να απαξιώνει όλους όσοι ασκούν βία.
Ενόψει των Ευρωεκλογών, τόνισε πως απομένουν 50 μέρες από την κρίσιμη μάχη της κάλπης και απηύθυνε κάλεσμα στους Αχαιούς να στηρίξουν την ΝΔ καθώς το διακύβευμα είναι η σταθερότητα της χώρας. «Να πάμε με ομοψυχία και με την καρδιά μας να δώσουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το δικαίωμα να συνεχίσει το έργο του. Να μην παίξουμε στα ζάρια την πορεία της χώρας μας», τόνισε με έμφαση.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Το δικό της στίγμα στην εκδήλωση έδωσε η υποψήφια Ευρωβουλευτής από την Αχαΐα Αννα Μαρία Ρογδάκη, η οποία ανέφερε πως προέρχεται από την κοινωνία και κουβαλώντας τα βαριά παπούτσια της αείμνηστης μητέρας της Κούλας Ρογδάκη, η οποία πριν 36 χρόνια ίδρυσε την Ενωση Γυναικών Πάτρας και μέχρι το τέλος της ζωής της αγωνίστηκε για να βοηθάει ανθρώπους.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού για την πάταξη της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και στην κα Ζαχαράκη λέγοντας πως ηγείται ένα υπουργείο που έχει θέσει ψηλά τον πήχη για την στήριξη της οικογένειας και της κοινωνικής συνοχής.
Την εκδήλωση άνοιξε η Αγγελική Κολυροπούλου, η οποία σκιαγράφησε το σοβαρό πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας στις μέρες μας και στην δέσμευση της πολιτείας και των φορέων για την καταπολέμηση του φαινομένου.
Τέλος, να αναφερθεί πως ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας Κώστας Ρηγόπουλος, ο οποίος παρουσίασε την εκδήλωση ανακοίνωσε πως η έκθεση για τα 50χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ θα εμπλουτιστεί και θα επεκταθεί, ενώ ανακοίνωσε πως η τοπική οργάνωση θα λειτουργήσει ενόψει των Ευρωεκλογών προεκλογικό κέντρο στην συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Ερμού, το οποίο με τη στήριξη των εθελοντών θα διαμορφωθεί σύντομα.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement