Connect with us

Μαγειρική

Πράσα στον ταβά, με βότανα και φλούδες πορτοκαλιού, του Μοναχού Επιφάνιου          

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

6 κανονικά πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 2 εκ.

3 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

200 γρ. ελαιόλαδο

250 γρ. φύλλα σέλινου, πλυμένα και ψιλοκομμένα

μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

λίγο μάραθο

φλούδα από 1 μεγάλο πορτοκάλι, σε μέτρια κομμάτια (προσοχή να μην είναι κερωμένο το φρούτο γιατί θα πικρίσει)

3 δαφνόφυλλα

χυμός από 2 λεμόνια

αλάτι

μαυροπίπερο

Εκτέλεση:

Ξεκινάτε και αχνίζετε τα κρεμμύδια στο λάδι σε σιγανή φωτιά. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς, βάζετε και τα πράσα, ανακατεύετε και τα σοτάρετε όλα μαζί. Ρίχνετε ένα τέταρτο του λίτρου νερό και το αλάτι, δυναμώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε τον ταβά (επίπεδο, πολύ χαμηλό τηγάνι). Αφήνετε το φαγητό να πάρει μια δυο βράσεις. Προσθέτετε κατόπιν τα σέλινα, τον άνηθο, τον μάραθο, τις πορτοκαλόφλουδες και τις δάφνες και ανακατεύετε το φαγητό. Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε. Έπειτα από περίπου 45 λεπτά, χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να σωθούν όλα τα ζουμιά και να μελώσει το φαγητό. Κουνάτε τον ταβά κάπου κάπου. Δύο λεπτά πριν κατεβάσετε τον ταβά από τη φωτιά, ρίχνετε το μαυροπίπερο και το λεμόνι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement