Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

300 ακόμη απουσίες-Αυξήθηκε ο αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών στην Αχαΐα που βρέθηκαν θετικοί μετά και το δεύτερο self test

Published

on

Ακόμη 300 μαθητές και εκπαιδευτικοί προστέθηκαν στο… απουσιολόγιο των σχολείων της Αχαΐας μετά το δεύτερο self test που έπρεπε να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα.

Ήδη την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων περίπου 1.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν εμφανίστηκαν στις τάξεις τους, είτε γιατί νοσούσαν και βρίσκονταν σε καραντίνα, είτε γιατί είχαν θετικό δειγματοληπτικό έλεγχο την Κυριακή. Χθες οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να προσκομίσουν κατά την προσέλευσή τους στα σχολεία το δεύτερο κατά σειρά, αρνητικό τεστ κορωνοϊού, με αποτέλεσμα νέες… απώλειες!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγραφή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, χθες προέκυψαν τα εξής δεδομένα:
Σε 119 Τμήματα Γυμνασίων και Λυκείων εντοπίστηκαν μέσω των διαγνωστικών ελέγχων self test, 162 θετικοί μαθητές και μαθήτριες, 15 καθηγητές και ένας εργαζόμενος (λοιπό προσωπικό).
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ανδρέα Ζέρβα, το σύστημα των επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών ελέγχων για τα κρούσματα κορωνοϊού λειτούργησε θετικά και αυτό οφείλεται στην οργάνωση και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων αλλά και στο υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης των μαθητών και των οικογένειών τους.

ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία χθες δηλώθηκαν επιπλέον 100 απουσίες σε μαθητές και 25 σε εκπαιδευτικούς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απόντων μαθητών σε 500 και απόντων εκπαιδευτικών σε 100.
Ωστόσο, στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία η απουσία των εκπαιδευτικών δημιουργεί δυσλειτουργίες, αφού οι μαθητές προκειμένου να μην προκαλείται συγχρωτισμός στις σχολικές αίθουσες δεν «μοιράζονται» σε άλλα τμήματα, αλλά αναχωρούν για το σπίτι τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Η Διεύθυνση ήδη έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει, ενώ έχει ενεργοποιηθεί εκ νέου και το σύστημα της τηλεκπαίδευσης για όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν. Την ίδια ώρα και η Διεύθυνση της Αχαΐας αναμένει προσλήψεις εκπαιδευτικών, απ’ αυτές που ανακοίνωσε προχθές το Υπουργείο Παιδείας.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Πανελλαδικά, από το δεύτερο self test που έγινε από μαθητές και εκπαιδευτικούς, επιβεβαιώθηκαν 9.688 εν δυνάμει κρούσματα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Στο μεταξύ, χθες αυξήθηκε και ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη. Συγκεκριμένα, χθες έμειναν κλειστά εννέα σχολεία στην Αχαΐα, εκ των οποίων 7 Λύκεια, ένα ΕΠΑΛ και ένα Γυμνάσιο.

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST
Να σημειωθεί πως και χθες σχολεία διένειμαν self test σε μαθητές και γονείς, καθώς παρά το γεγονός ότι τα Φαρμακεία εφοδιάστηκαν με ποσότητες σελφ τεστ, η πλατφόρμα για να τα προμηθευθούν δωρεάν οι γονείς και οι μαθητές παραμένει κλειστή.

«ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ» ΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ
Να ληφθούν άμεσα μέτρα και για τους ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων ζητά το σωματείο της Πάτρας, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του πως «το σχολικό κουδούνι χτύπησε δίνοντας τέλος στις διακοπές των Χριστουγέννων. Η κυβέρνηση χωρίς ουσιαστικά κανένα μέτρο ανοίγει τα σχολεία. Για άλλη μία φορά ξεχνάει τον κλάδο μας και δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας για τους συναδέλφους.
Θεωρώντας ίσως πως είμαστε άτρωτοι και κυριαρχούμε απέναντι στην πανδημία δεν μας παραχωρεί ούτε self test δωρεάν.
Ένας κλάδος, τόσες οικογένειες που έχουν χτυπηθεί από τη μία χάνοντας μεροκάματα λόγω του ιού και απουσίας των μαθητών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, την αδιαφορία της κυβέρνησης από την άλλη, αφήνετε για άλλη μια φορά στην μοίρα του.
Δυστυχώς έπειτα από επερωτήσεις βουλευτών κ του κυβερνώντος κόμματος δεν δόθηκε καμία απάντηση. Ούτε καν η λέξη απορρίπτονται. Δεν ασχολείται κανείς, δεν τους νοιάζει τίποτα. Στο νέο πλάνο ανοίγματος των σχολείων οι ιδιοκτήτες κυλικείων για άλλη μία φορά δεν υπάρχουν. Έχουμε φτάσει πλέον στα όρια της φτώχειας.
Ζητάμε την απαλλαγή ενοικίου για το β’ τρίμηνο βλέποντας και ακούγοντας τους ειδικούς για το τι μέλλει γενέσθαι.
Ζητάμε την παροχή δωρεάν self test γιατί κ εμείς ανήκουμε στην σχολική κοινότητα αν δεν το θυμάστε και δεν είμαστε όπως νομίζετε άτρωτοι απέναντι στην πανδημία!
Μείωση ενοικίου 40%για δύο χρόνια και επιστροφή της εγγύησης για όσους κλείσουν σε αυτό το διάστημα. Διότι θα κλείσουμε αν δεν υπάρξουν μέτρα στήριξης.
Ελπίζουμε να μας ακούσουν αυτή την φορά».

Ροή ειδήσεων

Advertisement