Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Στα βήματα του Καρναβαλιού!»- Νέα δράση από την ομάδα «του χρόνου Μπούλες» με κατασκευές και έκθεση

Published

on

 

 

 

 

Μετά  την «Παρέλαση των Ονείρων» η ομάδα «του χρόνου Μπούλες» κάνει το επόμενο βήμα και οδεύει με δημιουργικότητα και φαντασία προς το Πατρινό Καρναβάλι του 2022 με στόχο να αφήσει το ξεχωριστό της αποτύπωμα με μία νέα δράση.

Η ομάδα φέτος θα μας βάλει «στα βήματα του Καρναβαλιού», με μια νέα αποκριάτικη έκθεση που έρχεται στο προσκήνιο και καλεί κάθε καρναβαλιστή να δηλώσει συμμετοχή, να δημιουργήσει και να αυτοσχεδιάσει με βασικό στοιχείο τα «παπούτσια από τον τόπο μας». Η παροιμία συνεχίζει λέγοντας «να είναι μασκαρεμένο»!

Όλοι οι δημιουργοί είναι καλεσμένοι να συνθέσουν αυτά τα βήματα και να δώσουν το παρόν στη νέα COVID free έκθεση που ετοιμάζει η ομάδα «του χρόνου Μπούλες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας για τη συγκεκριμένη δράση έχει ως εξής:

«Πέρσι η παρέλαση παρέμεινε στα όνειρα μας

Φέτος όμως είμαστε λίγα βήματα πριν…

Λίγα βήματα μένουν μέχρι να γυρίσουμε και πάλι στο Καρναβάλι που όλοι θέλουμε…

Με ‘όπλα’ τα όνειρα και την φαντασία μας, ας δημιουργήσουμε ‘στα Βήματα του Καρναβαλιού’ του 2022!

Σε αυτά τα βήματα ελάτε να δώσουμε μορφή.

Να δείξουμε πως είναι τα ‘Παπούτσια από το τόπο μας…!’

Γόβα ή γαλότσα, σκαρπίνια ή μπότες, πέδιλα ή αθλητικά όλα θα ‘παρελάσουν’ στην φετινή έκθεση που θα ετοιμάσουμε όλοι μαζί!

Η έκθεση θα στηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης και θα είναι COVID free. Για το λόγο αυτό θα είναι τοποθετημένη στη βιτρίνα καταστήματος και θα είναι ορατή έξω από την βιτρίνα και χωρίς να εισέρχεται κανείς στον εσωτερικό χώρο!

Η διάρκειά της θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες και την καλλιτεχνική της επιμέλεια θα έχουν καρναβαλιστές που επιμένουν να παραμένουν ανώνυμοι και ρομαντικοί.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και τα βήματα απλά:

Βήμα 1ο

Βρίσκω ένα ζευγάρι παπούτσια ή μήπως δύο ή μήπως…;;;

Βήμα 2ο

Από σήμερα και μέχρι τις 15.02.2022, δηλώνω συμμετοχή στέλνοντας mail στο [email protected].

Απαραίτητες πληροφορίες:

ονοματεπώνυμο, με πόσα ζευγάρια παπούτσια θα συμμετέχω και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Βήμα 3ο

Ξεκινάω!… μεταμφιέζω ένα (ή και περισσότερα ζευγάρια παπούτσια) για να αποτελέσει ένα από τα βήματα του Πατρινού Καρναβαλιού του 2022!

Χωρίς κανόνες και περιορισμούς στα υλικά, περιμένουμε τις δημιουργίες σας, τις οποίες θα πρέπει να μας παραδώσετε σε μέρος και ημέρα που θα σας ανακοινώσουμε άμεσα.

Λένε ότι αν δε μπεις στα παπούτσια του άλλου είναι αδύνατο να νιώσεις τί πραγματικά του συμβαίνει…

Ας βάλουμε όλη την Πάτρα στα δικά μας παπούτσια!

Με σύνθημα μας #μπες_στα_παπούτσια_του_ΚαρναβΑΛΛΟΥ

Ας τους δείξουμε την αστείρευτη φαντασία, την δημιουργικότητα και την δύναμη του Πατρινού Καρναβαλιού! Ας κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στο Πατρινό Καρναβάλι, μόνο για φέτος».

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ

Εξ άλλου πέντε μέρες έχουν απομείνει για να δηλώσουν τα πληρώματα τις συμμετοχές τους για το 57ο Παιχνίδι Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού που διοργανώνει η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας αφού έως την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου  και ώρα 23.59 μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους μόνο ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ανατρέχοντας στο πλαίσιο ONLINE ΑΙΤΗΣΕΙΣ που βρίσκεται πάνω δεξιά στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας. Μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής για τη συμπλήρωση των σχετικών δικαιολογητικών μέσω του link: online.carnivalpatras.gr Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2610-361750 (κα Σοφία Μαραχώρη).

Τα παιχνίδια πλατείας θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στο σπίτι του Καρνάβαλου, στα Παλαιά Σφαγεία. Οι παίχτες των παιχνιδιών χωρίς σύνορα θα σφυρίξουν … την εκκίνηση. Παράλληλα γρίφοι και κυνήγι περιμένουν τους κυνηγούς και αυτή τη χρονιά σε ένα παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πενήντα επτά χρόνια ζωής μετρά το ιστορικό παιχνίδι, διοργάνωση άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και την εξέλιξη του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το 1966 ήταν χρονιά ορόσημο για το Καρναβάλι μας. Τότε γεννήθηκε το παιχνίδι που έμελλε να αλλάξει την «κατάσταση των πραγμάτων» και να απογειώσει τον θεσμό προσφέροντας πλήθος συγκινήσεων, εκπλήξεων και αξέχαστων σκηνών ζωής και διασκέδασης σε συμμετέχοντες και θεατές-φίλους του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μέχρι τότε το Πατρινό Καρναβάλι περιοριζόταν στην παρέλαση σατιρικών αρμάτων του Δήμου Πατρέων, σε παρελάσεις μασκαρατών, μουσικών σχημάτων και σε ιδιωτικούς ή δημόσιους χορούς. Η ενεργός συμμετοχή των Πατρινών στα δρώμενα του καρναβαλιού ήταν πάντοτε η κινητήριος δύναμή του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement