Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Βρέθηκε τι σφράγισε τα μάτια και την ψυχή της μικρής Τζωρτζίνας» δηλώνει η πρόεδρος του ΙΣΠ Άννα Μαστοράκου:

Published

on

 

 

«Η εξέλιξη αυτή μας δικαιώνει αλλά και μας θλίβει όλους» δήλωσε στην «Γ» η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, τονίζοντας το άριστο επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας συνέβαλε με τη δική του γνώση στο ξετύλιγμα αυτής της τόσο ευαίσθητης και δύσκολης υπόθεσης.

Σημείωσε, επίσης πως «ως εκπρόσωπος των θεραπόντων γιατρών είχαμε μια μεγάλη αγωνία για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης που ήταν πραγματικά θρίλερ. Πραγματικά, η αγωνία μας ήταν να τεκμηριωθεί επιστημονικά η όποια εξέλιξη, γιατί είναι άλλο να υπάρχει μια υποψία, άλλο να βλέπεις ότι ιατρικά δεν υπήρξε καμία τεκμηρίωση και άλλο να υπάρχει απόδειξη που ουσιαστικά κλείνει την υπόθεση ερευνητικά, κάτι που έγινε με την ανεύρεση της ουσίας». Και προσέθεσε: «Τρεις μικρές ψυχές, ουσιαστικά, μας στοιχειώνουν όλους, τους θεράποντες γιατρούς που είχαν την υποψία και έθεσαν τα σοβαρά ερωτήματα για την εξέλιξη της υγείας της Τζωρτζίνας. Έχουμε τουλάχιστον την ικανοποίηση ότι βρέθηκε η ουσία, η οποία σφράγισε τα μάτια και την ψυχή της μικρής Τζωρτζίνας και ανοίγει και τη διαδικασία για τα άλλα δύο παιδιά».

Όσον αφορά στην ουσία της κεταμίνης, η κα Μαστοράκου ανέφερε πως «πρόκειται για ένα φάρμακο που δεν ανήκει στην φαρμακευτική αγωγή του παιδιού. Θεωρείται εξωγενής παρέμβασης και αναμένεται η αντίστοιχη τεκμηρίωση για τα επίπεδα που εντοπίστηκαν και η τοξική δόση για να υπάρχει τόσο μεγάλη βλάβη του παιδιού».

Τέλος, η κα Μαστοράκου από την πλευρά της ανέφερε «αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το ιατρικό επιστημονικό προσωπικό που με εξειδικευμένες γνώσεις συνέδραμε για να βρεθεί αυτή η ουσία και στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία έκανε συντεταγμένες κινήσεις για να ξετυλιχθεί το κουβάρι για ένα σπάνιο περιστατικό που γράφει ιστορία παγκοσμίως».

Ροή ειδήσεων

Advertisement