Connect with us

Μαγειρική

  Αυγά σε σάλτσα τομάτας με φέτα         

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά τσούσκα (καυτερή), σε καρέ

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

1 κουτ. γλυκού κοφτό κύμινο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή γλυκιά

½ κουτ. γλυκού μπούκοβο

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

4 μεγάλες, ώριμες, τριμμένες ντομάτες

100 γρ. φέτα μαλακή

2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 6 λεπτά. Προσθέτετε την πιπεριά και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε το πολτοποιημένο σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και το μπούκοβο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Βάζετε και τον πελτέ, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τις τριμμένες τομάτες. Χαμηλώνετε τη φωτιά. Όταν πάρουν μια βράση, δοκιμάζετε και προσαρμόζετε το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας συχνά, για 15 λεπτά, να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μισή ποσότητα φέτας και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας απαλά. Με το κουτάλι, δημιουργείτε 6 τρύπες στη σάλτσα και ρίχνετε στην καθεμία από ένα αυγό, προσέχοντας να μη σπάσει ο κρόκος. Επιστρέφετε το τηγάνι στη φωτιά και μαγειρεύετε τα αυγά για 7 λεπτά, καλυμμένα με καπάκι. Σερβίρετε με την υπόλοιπη φέτα, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement