Connect with us

Μαγειρική

Αυγά με σύγκλινο από τη Μάνη           

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

300 γρ. σύγκλινο καπνιστό, σε χοντρές φέτες ή σε κομμάτια

4 αυγά

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί καλά, βάζετε μέσα το σύγκλινο και το σοτάρετε για 5 λεπτά, να ζεσταθεί καλά και να αρχίζει να λιώνει το λίπος του. Σε ένα βαθύ πιάτο σπάτε τα αυγά και τα χτυπάτε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε αλατοπίπερο (αλάτι με μέτρο, γιατί́ το σύγκλινο είναι αλμυρό). Ρίχνετε το μίγμα των αυγών μέσα στο τηγάνι, ανακινείτε να απλωθεί ομοιόμορφα και αφήνετε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Καλύπτετε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, το γυρίζετε ανάποδα και αδειάζετε την ομελέτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Ψήνετε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά. Σερβίρετε, τα αυγά με σύγκλινο, ζεστά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement