Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

O «Φιλάργυρος» του Μολιέρου στις Ιτιές

Published

on

 

 

 

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτεών «Το θεατροσκόπιο» παρουσιάζει την γνωστή κωμωδία «ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου, στο θεατράκι των Ιτεών σε δύο παραστάσεις, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το βράδυ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Μπαϊρακτάρη. Πρόκειται για μια από τις πλέον εξαιρετικές κωμωδίες του πολυγραφότατου συγγραφέα και ηθοποιού Ζαν Μπατίστ  Ποκλέν, του γνωστού μας Μολιέρου, την οποία παρουσιάσαμε τον Ιούλιο φέτος  στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Πατρέων 2022. Η κωμωδία αυτή είναι η προσωπική ιστορία του γνωστότερου σε παγκόσμιο επίπεδο τσιγκούνη, του ίδιου και της οικογένειάς του, τόσο ζωντανή και τόσο επίκαιρη, που ο καθένας μας φεύγοντας  από την παράσταση, θα αναλογίζεται  πόσο ευτυχής είναι που δεν του έμοιασε…  Μια ιστορία που αγγίζει και την  σημερινή πραγματικότητα, με χιούμορ και ευχάριστη διάθεση.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – φωτισμός, – Χρήστος Μπαϊρακτάρης. Μουσικές επιλογές  – Χρίστος Γιαννόπουλος. Σκηνικά – Αντρέας Κατσαρός. Κουστούμια – Βεστιάριο  ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΩΝ. Ενδυματολογικές συμβουλές  – Θεοδώρα Τσούλου. Βοηθός σκηνοθέτη – Μάχη Αντωνοπούλου. Φροντιστήριο – η ομάδα. Ηχος , φώτα  -Γιάννης Κομνηνός.

Τους ρόλους  ερμηνεύουν, Αρπαγκόν ο Γιάννης Κολέσης, Κλεάνθης –γυιός του Αρπαγκόν ο Δημήτρης Γεωργαντόπουλος, Ανσέλμ –πατέρας Βαλέριου και Μαριάννας ο Αντρ. Κατσαρός, Φροσύνη –προξενήτρα  η Διονυσία Καραμπουρνιώτη, Σαϊτας –υπηρέτης Κλεάνθη ο Γιώργος Κλαουδάτος, Ιάκωβος – μάγειρος-αμαξάς ο Μιχάλης Κόκκινος, Βαλέριος- γυιός του Ανσέλμ ο Σπύρος Πράρας, Λίζα – κόρη του Αρπαγκόν η Λένα Πρόγκα, Μαριάννα-κόρη του Ανσέλμ η Μαρία Σγούρου, Αστυνόμος-ο Χρήστος Αβραντινής, Σίμος-μεσίτης ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης, Λιανός-υπηρέτης του Αρπαγκόν η Χρυσούλα Μπαϊρακτάρη, Κυρά Κλώντ-υπηρέτρια του Αρπαγκόν η Μάχη Αντωνοπούλου.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement