Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έρχομαι στην Αχαΐα- Δέσμευση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκου στον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χ. Τσίτσικα

Κραυγή αγωνίας για την έλλειψη δύναμης ενόψει και των 70 συνταξιοδοτήσεων στο τέλος του έτους

Published

on

 

Την άμεση κάθοδό του στην Αχαΐα προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρη Τσίτσικα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Αθήνα.

Τις εργασίες του συμβουλίου που έγιναν παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Μιχάλη Καραμαλάκη και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνου Σκούμα παρακολούθησε και ο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Γιάννης Κόρδας.

Οι συνδικαλιστές ανέδειξαν τα προβλήματα που απασχολούν τους ένστολους που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας όπως η έλλειψη δύναμης αφού σε ένα έτος θα υπάρχουν απώλειες ανθρώπινου δυναμικού περίπου 70 ατόμων, την αποδέσμευση της Αστυνομίας από τις ακούσιες νοσηλείες, την ενίσχυση με νέα οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ μάχονται για τα θεσμικά αιτήματα όπως αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας τους, κ.ά.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είναι ενήμερος για τα προβλήματα και για τις ανάγκες της περιοχής μας και έχει ήδη δρομολογήσει λύση για το κτιριακό πρόβλημα καθώς ήδη οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο ΚΕΤχ, ενώ προχωρά και η ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος κτιρίου στην οδό Ερμού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας ο κ. Τσίτσικας θα έχει επαφές με στελέχη του Υπουργείου και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται το θέμα προκειμένου να έχει πληρέστερη ενημέρωση.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ»

Κατά την ομιλία του ο Υπουργός υπογράμμισε ότι τους τελευταίους 14 μήνες που βρίσκεται στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξη του προς τους αστυνομικούς αναφέροντας τα εξής: «Είμαστε δίπλα στον Έλληνα αστυνομικό με πράξεις. Αναβαθμίσαμε την αστυνομική εκπαίδευση. Ενισχύσαμε την ΕΛΑΣ με σύγχρονο εξοπλισμό: με περισσότερα από 5000 οχήματα και μοτοσυκλέτες, μέσα ατομικής προστασίας και στολές, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και ότι άλλο απαιτείται, με δαπάνη 95 εκ. ευρώ τα προηγούμενα τρία χρόνια. Επιλύσαμε χρόνια αιτήματα: το νέο βαθμολόγιο, την αύξηση σε 64 ώρες των νυχτερινών, τις διημερεύσεις. Ψηφιοποιούμε υπηρεσίες και διοικητικές διαδικασίες, απαλλάσσουμε την ΕΛΑΣ από πάρεργα: την κατάργηση του γνησίου της υπογραφής, των επιδόσεων δικογράφων, που έχει ψηφιστεί, ενώ έχει ήδη κινηθεί διαδικασία από το αρμόδιο υπουργείο για πραγματοποίηση ποινικών δικών μέσω εικονο-τηλεδιασκέψεων, προς αποφυγή μεταγωγών».
Επίσης, ανέφερε πως για το 2023 έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη περισσότερων από 1000 αστυνομικών (στη σχολή αστυφυλάκων και στη σχολή αξιωματικών) και πως εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχέδιο ΚΥΑ σχετικά με τη μεταφορά ψυχικά ασθενών ατόμων, ενώ σε λίγες ημέρες θα έχει καταρτιστεί η νέα κανονιστική διαταγή για τις μεταγωγές κρατουμένων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement