Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θέατρο στην Πάτρα- Όλες οι παραστάσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε σήμερα στις σκηνές της πόλης

Published

on

 

 

Ενδιαφέρουσες παραστάσεις και σήμερα στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα μπορείτε να παρακολουθήσετε:

«ΠΡΟΔΟΣΙΑ»

Την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου καταγράφει ο Χάρολντ Πίντερ στην Προδοσία, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, στήνοντας για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο. Το έργο ανεβαίνει στο θέατρο «Απόλλων» στις 20.00 και αποτελεί την κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε

μετάφραση του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη.

Παίζουν, Aurora Marion, Μάνος Βαβαδάκης, Παναγιώτης Γαβρέλας και Μάριος Μάνθος.

«Με την Προδοσία υποστηρίζεται η σταθερή θέση του θεάτρου να παρουσιάζει μεγάλα θεατρικά κείμενα και να προσφέρει, στην κοινωνία που απευθύνεται, καλλιτεχνικό έργο που συμβάλλει στη μόρφωση, στο διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη  και στη διανόηση της ύπαρξης του ανθρώπου», αναφέρει ο σκηνοθέτης σε σημείωμά του.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ. Ισχύει η πολιτική εισιτηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλέφωνο του ταμείου :2610273613 και ηλεκτρονικά στο https://www.ticketservices.gr/event/prodosia-harold-pinter/?lang=el και στο Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος- Κορίνθου και Φιλοποίμενος, Πάτρα.

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ»

Η καινούρια θεατρική παραγωγή της Θέρος, «Ελευθερία είς θάνατον» παρουσιάζεται και σήμερα στο θέατρο act, στις 20.00.

Στις 31 Οκτωβρίου 1922 ξεκίνησε «η δίκη των έξι»: πέντε Έλληνες πολιτικοί και ένας στρατιωτικός παραπέμφθηκαν σε δίκη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, ως οι κύριοι υπαίτιοι της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ακριβώς 100 χρόνια μετά, η «Θέρος» με την παράσταση «Ελευθερία εις Θάνατον» επιχειρεί να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη δίκη που δεν ήταν παρά «εν είδος θεατρικής παραστάσεως δια να πεισθή η κοινή γνώμη ότι οι νόμιμοι τύποι ετηρήθησαν».

Ερμηνεύουν: Μαρία Μαμούρη, Άννα Μαρία Παπαϊωάννου, Ηλέκτρα Ελληνικιώτη.

Εισιτήρια: 15€ (κανονικό) 10€ (μειωμένο) 5€ (ατέλεια). Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263.

«ΜΟΥ ΜΟΥ»

Και σήμερα στις 8.30 μ.μ. ανεβαίνει στον θεατρικό πολυχώρο «Μηχανουργείο» (Ευμήλου 2 – Όπισθεν Ι. Ναού Αγ. Ανδρέα),  η κωμωδία «ΜΟΥ ΜΟΥ» του Jean de Létraz σε σκηνοθεσία Νικόλ Πετρουλή. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία με εκπλήξεις, ανατρεπτικές εναλλαγές και καταστάσεις με μεγάλες δόσεις χιούμορ…

Παίζουν οι, Γιώργος Τσουκαλάς, Αλεξάνδρα Χρήστου, Ανδριάννα Παπανδρέου, Γιάννης Βλάχος,  Χρήστος Γιαχαλής, Βίκυ Σταυροπούλου και Νίκος Γιαχαλής.

Σκηνοθεσία: Νικόλ Πετρουλή. Φροντιστήριο: Αγγελική Σαλπιστή

Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Ομαδικά: 6 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων/πληροφορίες: 6945333057.

«Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΤΟ ‘ΣΚΑΣΕ!»

 

Η παιδική σκηνή του θεάτρου Act παρουσιάζει και σήμερα στις 12 μ. την παράσταση «Η ωραία κοιμωμένη τό ‘σκασε!» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Ηλιοπούλου και κείμενα του Τηλέμαχου Τσαρδάκα. Πρόκειται για μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού παραμυθιού με καταιγιστικό χιούμορ και χαρούμενα τραγούδια. Παίζουν: Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου, Θάνος Δημόπουλος, Βιργινία Κοσμάτου, Νικόλας Τσίχλας.

Εισιτήρια: 7€ (παιδικό) 8€ (ενηλίκων). Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 – 6936122263.

«ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»

Τελευταία παράσταση σήμερα στις 20.00 για το ξεκαρδιστικό έργο «Ναι σε όλα» στο Επίκεντρο+. Παίζουν, Τζίμης Πολίτης (Υπουργός), Ιάσονας Φωτήλας (Ειδικός Γραμματέας), Κώστας Τσορτός (Διευθυντής Ξενοδοχείου), Πολύδωρος Παπαδόπουλος (Γκρουμ Ξενοδοχείου), Τζούλια Ροδοπούλου (Ερωμένη Υπουργού), Κωνσταντίνος Γκότσης (Ντετέκτιβ), Σπύρος Ρηγόπουλος (Ντετέκτιβ), Ζήνος Μπουγιουκλής (Σύζυγος ερωμένης), Ιωάννα Κάμαρη (Σύζυγος Υπουργού), Νάνσυ Κορδώνη (Νοσοκόμα).

Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Πληροφορίες – κρατήσεις στο 2610 46 10 50.

«ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ»

«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» περιοδεύουν στην Πάτρα, από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης, σήμερα στις 11:30 και στις 16:30 στο Θέατρο Πάνθεον.

«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» είναι μια αστεία, αλλά και συνάμα τρυφερή ιστορία, που θα συναρπάσει όλους τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους φίλους. Είναι μια ιστορία, που μας μιλάει για την δύναμη της φαντασίας, την αγάπη, την φιλία, την διαφορετικότητα, τον σεβασμό και την πίστη που πρέπει να έχουμε στον εαυτό μας. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Βουγιατζή, Κατερίνα Γανδά, Δήμητρα Θεοδουλίδου, Ευθύμης Ιωαννίδης, Τάσος Ταλιανίδης.

Εισιτήρια: από 10 ευρώ.

«ΝΤΙΛΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ»

Σήμερα στις 11:30 π.μ. στο Μηχανουργείο ανεβαίνει η παράσταση «Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής» του Γιάννη Ταϊπλιάδη.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος, Κυριάκος Νάσος Αμερικάνος, Μαρία Γκλαβά, Βασίλης Καλαντζής, Γεράσιμος Ντάβαρης, Κυριακή Τσώνη.

Εισιτήρια: 8 ευρώ παιδικό, 7 ευρώ συνοδών-ενηλίκων-μειωμένο. Τηλέφωνο κρατήσεων 6937492516.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement