Connect with us

Οικονομία

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ:Νέες εντάξεις έργων στο ΕΠΑνΕΚ

Published

on

Νέες εντάξεις, 90 επιπλέον αιτήσεις, συνολικής δημόσιας δαπάνης 814,5 χιλ. ευρώ, στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές».

Οι εντάξεις ανακοινώθηκαν με την δημοσίευση της ένατη τροποποίηση της Απόφασης έγκρισης χρηματοδότησης αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της σχετικής δράση του ΕΠΑνΕΚ από την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων των Επιμελητηρίων.
Συνολικά στη Δράση για περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές έχουν ενταχθεί μέσα στο 2022 – ’23 1.479 έργα με τη δημόσια δαπάνη αυτών να διαμορφώνεται σε 12,3 εκατ. ευρώ.
Οι εγκρίσεις αφορούν επιπλέον ποσό δημόσιας δαπάνης 814,5 χιλ. από τα οποία τα 190.329 είναι για τις Περιφέρειες Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα.
Στόχος της Δράσης είναι η διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές, καθώς και στη διατήρηση της συνέχειας της οικονομικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της έξαρσης της νόσου COVID-19 και ύστερα από αυτήν.
Η παρεχόμενη επιχορήγηση θα συμβάλλει στην εξασφάλιση μέρους της απαιτούμενης ρευστότητας για την εκ νέου εκκίνηση των τοπικών οικονομικών δραστηριοτήτων, καθώς και στη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των επιχειρήσεων, στηρίζοντας εμμέσως και τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement