Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έμπρακτη αλληλεγγύη από τους Πατρινούς- Δεκάδες φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν σε ΠΓΝΠ και «Άγιο Ανδρέα» για τους τραυματίες στα Τέμπη

Published

on

Της Τέτας Γιαννάρου

 

Η αλληλεγγύη αποδεικνύεται έμπρακτα και σε επίρρωση αυτού, οι πολίτες της Πάτρας απαντούν πράττοντας στην έκκληση του Κέντρου Αίματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών να προσφέρουν αίμα ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των τραυματιών του τραγικού πολύνεκρου σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη.

«Πραγματικά η ανταπόκριση στην έκκληση για προσφορά αίματος υπήρξε άμεση και ο ρυθμός των προσερχομένων συνεχίζεται αμείωτος» επεσήμανε στην «Γ» η Διευθύντρια ΕΣΥ, Επιστημονικά Yπεύθυνη Κέντρου Αίματος Π.Γ.Ν.Π Αιματολόγος Αθηνά Μούγιου.

Στο ερώτημα της «Γ» χθες το μεσημέρι πόσες φιάλες αίμα έχουν προσφερθεί από τους ανταποκριθέντες στο αίτημα του Κέντρου η κα Μούγιου απάντησε: «Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 100 φιάλες μέχρι το μεσημέρι και θεωρώ ότι με τον αριθμό των προσερχομένων θα συγκεντρωθεί ικανή ποσότητα μονάδων αίματος». Η ίδια επεσήμανε ότι η εθελοντική αιμοδοσία για τον συγκεκριμένο σκοπό θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα παρίσταται ανάγκη.

«Δεν γνωρίζουμε πόσες μονάδες αίματος θα χρειαστούν αλλά αναμφίβολα δεν πρέπει να υπάρξει έλλειμμα. Σε αυτό το πλαίσιο και για όσο χρειαστεί θα παραμείνει το ωράριο αιμοδοσίας: 8:00-20:00 χωρίς μεσημεριανή διακοπή και παράλληλα η έκκληση στους υγιείς πολίτες ηλικίας από 18 -65 ετών για προσφορά αίματος στους τραυματίες». Σε ερώτημα της «Γ» αν υπάρχει ειδική ενημέρωση από το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για την υπάρχουσα κατάσταση η Επιστημονικά Yπεύθυνη Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π είπε ότι δεν έχει ενημέρωση και το Κέντρο Αίματος λειτουργεί αλληλέγγυα στις αυξημένες υπάρχουσες ανάγκες των Νοσοκομείων λόγω των νοσηλευομένων τραυματιών».

Δ. ΜΠΑΚΟΣ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Δημήτριος Μπάκος σε ανακοίνωσή του νωρίς χθες το πρωί ανέφερε: «το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών απευθύνει έκκληση σε κάθε υγιή πολίτη ηλικίας 18-65 ετών, για προσφορά αίματος ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των τραυματιών στα νοσοκομεία Θεσσαλίας και Βορείου Ελλάδος, μετά το σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη. Ωράριο Αιμοδοσίας: 8:00-20:00 χωρίς μεσημεριανή διακοπή. Τηλέφωνο επικοινωνίας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία: 2613 603 668 (γραφείο ιατρών ΠΓΝΠ)».

ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΙ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΓΝΠ «Ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ»

Ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» Παναγιώτης Δημόπουλος δήλωσε στην «Γ» πως το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου παρέμεινε όλη την μέρα χθες ανοικτό καθώς υπήρξε ενδιαφέρον από πολίτες να προσφέρουν το αίμα τους για τους τραυματίες στα Τέμπη.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement