Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μικρή αύξηση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Πάτρας!

Published

on

Αύξηση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Πάτρας της τάξεως του 15% με 20% έχουμε για αυτές τις μέρες, αρχές Μαΐου, γεγονός που ξενίζει για αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους η αύξηση αυτή δεν έχει να κάνει με τον εσωτερικό τουρισμό και τους Έλληνες επισκέπτες, αλλά ούτε και με τον σχολικό τουρισμό αφού πλέον τα περισσότερα σχολεία έχουν κάνει τις εκδρομές τους.

Πρόκειται όμως για ξένους μαθητές ή ακόμα και φοιτητές από πανεπιστήμια διαφόρων χωρών που έρχονται στην Πάτρα μέσα από προγράμματα Erasmus, έχοντας την αχαϊκή πρωτεύουσα ως βάση τους για τις εξορμήσεις τους σε διάφορες άλλες περιοχές.

Εκτός αυτού, σύμφωνα με ανθρώπους της εστίασης, αλλά και ξενοδόχους, υπάρχει μία επισκεψιμότητα από ξένους τουρίστες που έρχονται στην Πάτρα μέσω του νέου λιμανιού ή οδικώς από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Πρόκειται για διερχόμενους τουρίστες που μένουν για μία διανυκτέρευση στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να πάνε στον προορισμό τους σε ένα από τα νησιά της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς ή της Ιθάκης ή ακόμα και στην Νότια Πελοπόννησο.

Πάντως και για τα ξενοδοχεία της Πάτρας η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινάει με θετικά μηνύματα, με τους ξενοδόχους να ελπίζουν ότι οι αυτοκινητόδρομοι θα αυξήσουν τον διερχόμενο τουρισμό και ότι θα συνεχιστεί η άνοδος της επιβατικής κίνησης στο νέο λιμάνι που παρατηρήθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες του 2022.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement