Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Υπό την διακριτική παρουσία της Αστυνομίας ο εορτασμός των Θεοφανείων

Published

on

Με την παρουσία της αστυνομίας να είναι διακριτική γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Πάτρα, στην Αχαΐα και σε όλη την χώρα.

Οι εκκλησίες άνοιξαν τις πόρτες τους για τους πιστούς τηρώντας αυστηρά τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στην Πάτρα αρκετοί ιερείς ήρθαν σε συνεννόηση με τους επικεφαλής των αστυνομικών αρχών διαβεβαιώνοντάς τους πως θα τηρηθούν ευλαβικά τα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε πολλούς Ιερούς Ναούς υπήρξε παρουσία πιστών και στον προαύλιο χώρο με αποστάσεις και χρήση μάσκας χωρίς να προκληθούν προβλήματα.

Οι πιστοί προσέρχονταν να ανάψουν το κερί τους και έβγαιναν έξω ενώ με μέτρα ασφαλείας μοιράστηκε και ο Μέγας Αγιασμός.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης άρχισαν να συγκεντρώνονται πιστοί έξω από τις εκκλησίες προκειμένου να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία τωνΘεοφανίων και στην τέλεση του αγιασμού των υδάτων όπου φέτος έγινε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, αλλά χωρίς απρόοπτα.

Να σημειωθεί ότι ο αγιασμός δεν πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτούς χώρους παρά μόνο στους ναούς, στους οποίους η συμμετοχή πιστών δεν ξεπέρασε τα επιτρεπόμενα όρια, δηλαδή 50 άτομα σε μητροπολιτικούς και 25 στους υπόλοιπους.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement