Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τμήμα Τουρισμού Πανεπιστημίου Πατρών: Κερδίζει την αξιολόγηση

Published

on

Ανατροπή στα στοιχεία που προοιώνιζαν αμφίβολη εξέλιξη στην αξιολόγηση του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως είχε γράψει σε σχετικό δημοσίευμα η «Γ», τα οποία αν επαληθεύονταν θα αποτελούσαν δυσοίωνη προοπτική

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Γ» ο κίνδυνος του να μην καταφέρει να περάσει τα κριτήρια των απαραίτητων προδιαγραφών, ώστε η αξιολόγηση να έχει αρνητικό πρόσημο με όλα τα συνεπαγόμενα για το εν λόγω Τμήμα, φαίνεται ότι εξέλειψε.

Ειδικότερα, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), τουτέστιν η ανεξάρτητη διοικητική αρχή που έχει ως αποστολή της τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ζήτησε και έλαβε πρόσθετα στοιχεία πριν την οριστικοποίηση της έκθεσης για το Τμήμα Τουρισμού, που φαίνεται ότι είναι ικανά και επαρκή για την θετική αξιολόγηση του.

Ερωτηθείς ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, τι γνωρίζει για το θέμα, απάντησε ότι όντως ζητήθηκαν διευκρινιστικά στοιχεία από το Πανεπιστήμιο τα οποία εδόθησαν και στην βάση αυτή πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά και οι Πρυτανικές Αρχές και αυτός προσωπικά δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ενίσταται σύσσωμο το Τμήμα και μιλά για Face news

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» , σύσσωμο το Τμήμα Τουρισμού φέρεται να διερωτάται αλλά και να εξανίσταται πως είναι δυνατόν για ένα Τμήμα που βρίσκεται σε υψηλή θέση επιλογής από τους υποψηφίους φοιτητές και έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, να λέγεται ότι έστω και κατ΄ελάχιστο βρίσκεται υπό αμφισβήτηση η απόλυτα θετική αξιολόγησή του, γεγονός που θεωρείται από τα μέλη ΔΕΠ παντελώς αναιτιολόγητο.

Συγκεκριμένα διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους ότι όλη αυτή η κινδυνολογία ήταν πραγματικά άνευ αντικειμένου. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ΕΘΑΑΕ να κλείνει Τμήματα διατείνονται τα μέλη ΔΕΠ , ενώ επισημαίνουν ότι ακόμα και να αξιολογείτο αρνητικά σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζε λουκέτο., ενώ κάνουν λόγο για face news. «Η αξιολόγηση γίνεται για την ανάδειξη των θετικών σημείων και των σημείων που χρειάζονται βελτίωση και όχι για να κλείσει ένα Τμήμα, αντιθέτως να το στηρίξει στην ακαδημαϊκή του πορεία εντός και εκτός της χώρας», τονίζουν.

Εν τω μεταξύ αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Τμήματος Τουρισμού με πυρήνα το συγκεκριμένο θέμα και θα δοθούν επισήμως απαντήσεις.

Σε επικοινωνία της «Γ» με τον Πρόεδρο του εν λόγω Τμήματος Καθηγητή Αλκιβιάδη Παναγόπουλο, στον οποίο ζητήθηκε η τοποθέτησή του αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις πριν την συνεδρίαση του Τμήματος.
ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement