Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Το διαδίκτυο βάφεται ροζ- Σήμερα (11 π.μ.) κορυφώνεται το Pink the City/Pink the web 2020 Live 

Μένουμε ΜΑΖΙ… Νικάμε στη ΖΩΗ είναι το μήνυμα που στέλνουν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐα

Published

on

Το… ροζ «ποτάμι» που κατέκλυζε τους δρόμους της Πάτρας, από τα Ψηλά Αλώνια μέχρι το μόλο της Αγίου Νικολάου, φέτος, μεταφέρεται… στο διαδίκτυο!

Τα μηνύματα ζωής μέσα από την ανάδειξη της αξίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού θα κατακλύσουν το διαδίκτυο και θα είναι τόσο ηχηρά, όπως κάθε χρόνο.

Το κυρίαρχο μήνυμα είναι ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη στη μάχη με τον καρκίνο μαστού. Έχει στο πλευρό της τον Σύλλογο «Άλμα Ζωής», ο οποίος προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στηρίζοντας ουστιαστικά τις γυναίκες που νοσούν, τις οικογένειές τους ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί την κοινωνία για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Οι γυναίκες κάθε ηλικίας, αλλά και οι άνδρες, οι οποίοι είναι πολύτιμοι συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι τους, φορώντας τα ροζ μπλουζάκια τους θα στείλουν το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα εν μέσω πανδημίας Covid -19: “Μένουμε ΜΑΖΙ… Νικάμε στη ΖΩΗ”.

Σήμερα, με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην ενημέρωση για τον καρκίνο μαστού και την 25η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, γράφεται ο επίλογος των φετινών εκδηλώσεων του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας.

Στις 11:00 π.μ. θα λάβει χώρα μία μεγάλη εκδήλωση – live event-  σε ζωντανή αναμετάδοση μέσω της σελίδας @almazoispatras στο facebook, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη νόσο και τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Πλούσιο πρόγραμμα, ηχηρά μηνύματα

Μέσα από τη σελίδα @almazoispatras, η παρουσιάστρια Χριστίνα Λαμπίρη και η πρόεδρος του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, Λιολιώ Κολυπέρα, θα παρουσιάσουν ένα facebook event με πλούσιο πρόγραμμα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 Mini αφιέρωμα στα 3 χρόνια παρουσίασης του Pink the City από τη Χριστίνα Λαμπίρη (2017 – 2019).

 Καλωσόρισμα από την Χριστίνα Λαμπίρη.

 Χαιρετισμός από την πρόεδρο, Λιολιώ Κολυπέρα.

 Χαιρετισμούς από τους: Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδα, Νεκτάριο Φαρμάκη, Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, Διοικητή της 6 ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ, Παναγιώτη Τσώνη.

 Μήνυμα της διαχειρίστριας προγραμμάτων του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Μαρίας Τσενέ, για το έργο του Συλλόγου «Σύμμαχοι Φροντίδας» και το πρόγραμμα Active citizens fund, στο πλαίσιο του οποίου αυτό υλοποιείται.

 Βίντεο από τη συμβολική φωταγώγηση του κυματοθραύστη της Πάτρας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού και το μήνα Οκτώβριο, διεθνώς αφιερωμένο στην ενημέρωση για τη νόσο.

 Δρώμενα ευαισθητοποίησης από survivors του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Πάτρας (από τα 7 χρόνια του Pink the City).

 Βίντεο με φωτογραφίες συμμετεχόντων στο Pink the City/ Pink the web 2020, που «έβαψαν ροζ» το διαδίκτυο.

 Κλείσιμο της εκδήλωσης με συναυλία, αφιερωμένη στο Pink the City 2020 και στο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, από τη Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα του αείμνηστου Θεόδωρου Γεωργόπουλου και τους καλλιτέχνες Γεράσιμο Ανδρεάτο, Διονυσία Καρόκη, Δημήτρη Δημόπουλο και Μαρία Μητρούλια.

Οι εγγραφές συνεχίζονται στο περίπτερο της πλ. Γεωργίου μέχρι σήμερα την Κυριακή 25/10 στις 13:00.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ….

Το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στην Αχαΐα, ιδρύθηκε με έδρα την Πάτρα το 2001 και λειτούργησε ως το πρώτο παράρτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» μέχρι το 2011.

Έκτοτε αποτελεί αυτόνομο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» του Ν. Αχαΐας. Σκοπός του είναι η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο μαστού, όπως επίσης και των μελών των οικογενειών τους, η συμβολή του στην απομυθοποίηση του καρκίνου και η ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

Σε μια κλειστή κοινωνία, που σε πολλές περιπτώσεις, ο καρκίνος μαστού αποτελεί ταμπού και οικογενειακό μυστικό, το παράρτημα αρχικά και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας στη συνέχεια προσπάθησε και προσπαθεί να κινητοποιήσει τις γυναίκες με καρκίνο μαστού να αναζητήσουν τη στήριξη που χρειάζονται, καθώς και κάθε γυναίκα να κάνει τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», ο Σύλλογος «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στην Αχαΐα και ο Σύλλογος «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στη Θεσσαλονίκη είναι οι μόνοι φορείς στον αντικαρκινικό χώρο της Ελλάδας όπου όλα τα τακτικά τους μέλη, οι εθελόντριες και το Δ.Σ., είναι γυναίκες που νόσησαν κάποια στιγμή στη ζωή τους ή και νοσούν ακόμα από καρκίνο μαστού.

Το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Αχαΐας είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και στηρίζεται οικονομικά στις συνδρομές των μελών και των αρωγών μελών του, στις ευγενικές δωρεές και χορηγίες φορέων και εταιρειών, καθώς και όλων εκείνων αναγνωρίζουν το έργο και τις προσπάθειές του.

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, διαθέτει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό ενώ λειτουργεί με την υποστήριξη Επιστημονικής Επιτροπής αποτελούμενη από διακεκριμένους επιστήμονες υγείας και ψυχικής υγείας της περιοχής μας.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι:

  • Πρόεδρος: Λιολιώ Κολυπέρα.
  • Αντιπρόεδρος: Πάκυ Καραλή.
  • Γραμματέας: Αγγελική Στεφανάκη.
  • Ταμίας: Στέλλα Ιορδανίδη.
  • Έφορος: Νόπη Σάντα.

Μέλη:

  • Δέσποινα Μαλλιώρη
  • Χριστίνα Γιούρτη

Αναπληρωματικά Μέλη:

  • Γεωργία Μοσχονά
  • Ειρήνη Χυτοπούλου
  • Μαρία Ζακυνθινού

Επιστημονικό Προσωπικό:

  • Κλαίρη Τζιομάκη -Επιστημονικά Υπεύθυνη των Προγραμμάτων του Συλλόγου, Κοινωνική Λειτουργός MSc – Οικογενειακή Θεραπεύτρια.
  • Γεωργία Πανίτσα- Ψυχολόγος – Οικογενειακή Σύμβουλος, Ειδίκευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία & τη Θεραπεία Οικογένειας.
  • Αναστασία ΓκμπενόμπαΥπεύθυνη Γραμματείας.
  • Κατερίνα Λαμπρακοπούλου- Υπεύθυνη Χορηγών, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement