Connect with us

Γυναίκα

Ήλιος και εγκυμοσύνη

Published

on

 

 

Οι κίνδυνοι της τακτικής ηλιοθεραπείας υπάρχουν ανεξάρτητα αν είστε έγκυος ή όχι. Ωστόσο, η ηλιοθεραπεία ενώ είστε έγκυος προσθέτει μια νέα διάσταση κινδύνου που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Κίνδυνος καρκίνου του δέρματος. Η έκθεση στον ήλιο, ειδικά εάν έχει ως αποτέλεσμα ηλιακό έγκαυμα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μελανώματος.

Αυξημένη θερμοκρασία σώματος. Όταν είστε έγκυος, αφυδατώνεστε πιο εύκολα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμπτώματα πρόωρου τοκετού. Η αυξημένη θερμοκρασία σώματος προκαλεί ακόμα και βλάβη στον εγκέφαλο του εμβρύου.

Αλλαγές στο δέρμα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα αυξημένα οιστρογόνα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο χλαώματος, οι σκοτεινές κηλίδες που εμφανίζονται συνήθως στο μέτωπο και κατά μήκος της μύτης.

Τεχνητό μαύρισμα. Ενώ είναι γνωστό ότι πρέπει να αποφεύγεται σε περίοδο εγκυμοσύνης, σε κάθε περίπτωση η συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού είναι αυτή που πρέπει να ακολουθήσετε.

 

Η λήψη προφυλάξεων και η κατανόηση των κινδύνων είναι σημαντική. Πίνετε αρκετό νερό και ελαχιστοποιήστε την έκθεση στον ήλιο για να αποφύγετε την υπερθέρμανση. Επιπλέον βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σωστό αντηλιακό για να ελαχιστοποιήσετε τη βλάβη του δέρματος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement