Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συρροή στα Επείγοντα- 182 οι ασθενείς με Covid που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας

48 επιβεβαιωμένα περιστατικά και 57 ύποπτα εκ των οποίων τα 26 ήταν παιδιά προσήλθαν στην προχθεσινή εφημερία του ΠΓΝΠ

Published

on

 

 

 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προσέλευση υψηλού αριθμού ασθενών με συμπτώματα κορωνοϊού στα επείγοντα των νοσοκομείων της Πάτρας, προκαλώντας ασφυξία στο σύστημα υγείας.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία από την εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, όπου προχθές εξετάστηκαν συνολικά 48 επιβεβαιωμένα περιστατικά και χρειάστηκε να εισαχθούν για νοσηλεία τα 15.

Προσήλθαν στο Νοσοκομείο 31 περιστατικά με συμπτώματα και χαρακτηρίστηκαν ως ύποπτα και εξ αυτών τα 10 μετατράπηκαν σε εισαγωγές.

Αυξημένος, όμως, ήταν και ο αριθμός των ύποπτων παιδιατρικών περιστατικών που έφθασαν στα Επείγοντα, φθάνοντας τα 26, εκ των οποίων τα 10 εισήχθησαν για νοσηλεία και ένα εξ αυτών βρέθηκε θετικό.

Τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν την διασπορά της πανδημίας στην κοινότητα και την πίεση που αυτή ασκεί στα νοσοκομεία της περιοχής μας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ Covid αγγίζει το 100% στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, καθώς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 13 ασθενείς διασωληνωμένοι στην Εντατική και 9 ασθενείς στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας». Στις απλές Κλινικές Covid νοσηλεύονται συνολικά 69 ασθενείς στον «Αγιο Ανδρέα» και 91 στο ΠΓΝΠ (οι 90 ενήλικες και ένας ανήλικος).

Η προσπάθεια της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ είναι να ανοίξουν σύντομα δέκα νέες κλίνες MEΘ Covid και προς αυτήν την κατεύθυνση αύριο ο κ. Καρβέλης θα μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου από κοινού με το Συντονιστικό Όργανο του Ιδρύματος θα ληφθούν οι αποφάσεις για την διαμόρφωση των νέων κλινών και θα γίνει επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

126 ΝΕΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Τριψήφια παραμένει η Αχαΐα αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε τις τελευταίες 24 ώρες126 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ- μειώθηκε αισθητά σε σχέση με προχθές όπου είχαμε 201. Στη Δυτική Ελλάδα εντοπίστηκαν συνολικά 269 νέα περιστατικά Covid, εκ των οποίων 98 στην Αιτωλοακαρνανία και 45 στην Ηλεία.

5.157 ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ< 88 ΘΑΝΑΤΟΙ

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5.157 νέα κρούσματα στη χώρα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 88, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.516 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

697 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 697 (61.5% άνδρες), εκ των οποίων οι 555 (79.63%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 142 (20.37%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 455 (ημερήσια μεταβολή +7.82%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 450 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Ροή ειδήσεων

Advertisement