Connect with us

Αθλητισμός

Κορωνοϊός- Νέα μέτρα: Τι ισχύει για αθλητισμό και γυμναστήρια

Τι είπε για Super League 1 και Basket League

Published

on

Την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας, πλην αγώνων Super League, Basket League και ευρωπαϊκών διοργανώσεων, στις «κόκκινες» περιοχές ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε ανακοινώσεις για τα νέα οριζόντια μέτρα που θα ισχύουν σε όλη τη χώρα από την προσεχή Τρίτη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και αναφέρθηκε και στο τι ισχύει πλέον στον αθλητισμό.

«Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες», είπε αρχικά ο Χαρδαλιάς, ενώ για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο ανακοίνωσε «αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο.

Επιτρέπεται μόνο η διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League».

Όσο για τα γυμναστήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως στις περιοχές επιπέδου Α «ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση, ενώ ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα», ενώ για τις περιοχές επιπέδου Β ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement