Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
Connect with us

Τοπική αγορά

Κινητοποίηση παρά την καραντίνα την ερχόμενη Τρίτη οι αγρότες της Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρά την καραντίνα και την απαγόρευση κυκλοφορίας οι αγρότες της Αχαΐας έχουν προγραμματίσει αγωνιστική κινητοποίηση για την ερχόμενη Τρίτη στις 11 το πρωί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

«Η κινητοποίηση θα γίνει κανονικά. Δεν υπάρχει απαγόρευση να περπατήσουμε μέχρι την Περιφέρεια για να επιδώσουμε τα αιτήματά μας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα», δήλωσε ο Αλέκος Θανόπουλος από τον Αγροτικό Σύλλογο Ωλενίας.
Σε ανακοίνωση των αγροτικών Συλλόγων Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Πατρών και Ωλενίας, αναφέρεται «βιώνουμε μια σειρά από οξυμμένα προβλήματα που όχι μόνο δεν επιλύονται, αντιθέτως οξύνονται, μεγαλώνουν. Η κατάσταση για την πλειοψηφία μας, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αντιμετωπίζαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε, προβλήματα όπως:
Το αίσχος των «ανοιχτών» και απαράδεκτα χαμηλών τιμών παραγωγού για την πλειοψηφία των αγροτικών μας προϊόντων. Μάλιστα, για ορισμένα από αυτά, όπως το σταφύλι, η τιμή ήταν πολύ χαμηλότερη και από πέρυσι. Την ίδια στιγμή τα προϊόντα μας φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πανάκρiβα, με αποτέλεσμα να κερδίζουν μια χούφτα μεγαλέμποροι, μεταποιητές, βιομήχανοι και αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει το κόστος παραγωγής. Το πετρέλαιο συνεχίζουμε να το πληρώνουμε 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της ΕΕ.
Η κατάσταση με τον ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών.
Οι απώλειες εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊου, οι αποζημιώσεις που δεν δόθηκαν.
Η κατάσταση που συνεχίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού που σε αυτή τη δεύτερη φάση της, μας προσθέτει προβλήματα, ενώ παραμένουμε υγειονομικά απροστάτευτοι όπως και η πλειοψηφία του λαού. Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η κατάσταση δεν είναι ανεπίστρεπτη. Κάτω από τη συνεχιζόμενοι πίεση των προβλημάτων, των μη λύσεων από την πλευρά των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων, τα ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων του Ν. Αχαΐας Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Ωλενίας και Πατρών, μετά και από κοινή σύσκεψη των προέδρων τους, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτώβρη στην Πάτρα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Διεκδικούμε, να πληρώνεται ο μόχθος και ο ιδρώτας μας. Πρώτο σταθμό ορίσαμε τη μαζική συμμετοχή σε κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Τρίτη 10 Νοέμβρη (τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα). Προχωράμε σε ενημερώσεις στα χωριά μας και καλούμε κάθε αγρότη που βλέπει καθημερινά την κατάστασή του να χειροτερεύει, να πάρει μέρος, να ενισχύσει τη δύναμή του, το σύλλογο που ο καθένας ανήκει. Δεν πάει άλλο να περιμένουμε. Αναλαμβάνουμε δράση, διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματά μας, παλεύουμε γι’ αυτά όπως και για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία».
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
-Κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού με αναγνώριση του κόστους παραγωγής. -Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσους τα προϊόντα τους έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Εντατικοί έλεγχοι για παράνομες ελληνοποιήσεις.
-Άμεση ενίσχυση στους παραγωγούς οινοποιήσιμων σταφυλιών, που είδαν 30% πτώση στην παραγωγή τους και 40% μείωση στην τιμή των προϊόντων τους.
-Καταβολή αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς για την ζημιά που προκάλεσε ο καύσωνας του Μαΐου στα ελαιόδεντρα, την περίοδο της ανθοφορίας και είχε σαν αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία της καρπόδεσης
-Στελέχωση με το απαιτούμενο προσωπικό των δημόσιων κτηνιατρείων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κτηνοτρόφων για τους εμβολιασμούς και τις ασθένειες των ζώων.
-Αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος. Κατάργηση των χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ, δηλώσεις ΟΣΔΕ, κτηματολόγιο, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.). Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Να δοθεί άμεσα η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους στην ύπαιθρο.
-Να παρθούν μέτρα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας από εμπόρους και μεγαλοεπιχειρήσεις – βιομηχανίες.
-ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού και λόγω της κλιματικής αλλαγής, που να αποζημιώνει άμεσα και δίκαια για κάθε αγροτικό προϊόν, σε ποσοστό 100% τους πληγέντες αγρότες- παραγωγούς
-Έργα υποδομής και αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων με διαχείριση του νερού, ως κοινωνικού αγαθού προς όφελος του λαού, χωρίς καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση στο μέλλον.
-Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Αλλαγή του τρόπου χαρακτηρισμού των ορεινών και ημιορεινών περιοχών
-Οικονομική ενίσχυση των σταφιδοκαλλιεργητών, ώστε να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους, όπως ισχύει στα υπόλοιπα αμπελοειδή με χρήση πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού με ευθύνη του κράτους.
-Επιπλέον χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να καλυφτούν οι ανάγκες για όλους τους επιλαχόντες των σχεδίων βελτίωσης.

Τοπική αγορά

Παρούσα η Pilavas στην έκθεση Prowein 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Pilavas Distillery SA στην φετινή κλαδική έκθεση της ProWein η οποία πραγματοποιήθηκε στο Dusseldorf στις 19-21 Μαρτίου.

Σε αυτήν συμμετείχαν οι Νίκος & Παναγιώτης Πιλαβάς καθώς επίσης και ο Δ/ντης Εξαγωγών της εταιρίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να δοκιμάσουν τη νέα ετικέτα και ανανεωμένη συνταγή του Τσίπουρου της εταιρείας, καθώς επίσης και τον νέο κωδικό του Premium Ούζου Gold που προέρχεται από μια παλιά οικογενειακή συνταγή που βρέθηκε πρόσφατα και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.

Ανανεώθηκαν υφιστάμενες αλλά και δημιουργήθηκαν πολλά υποσχόμενες νέες συνεργασίες οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο ήδη ενισχυμένο εξαγωγικό προφίλ της εταιρίας.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Εντυπωσιακή παρουσία στη Foodexpo

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Λουξ στη Foodexpo 2023. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η εταιρία υποδέχτηκε στο περίπτερό της πλήθος εμπορικών αντιπροσώπων από την Ελλάδα και τον κόσμο και πραγματοποίησε στοχευμένα εμπορικά ραντεβού.

Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες επισκέφτηκαν το περίπτερο της Λουξ και συνομίλησαν με τη Διοίκηση και τα Στελέχη για τις αγαπημένες σειρές αναψυκτικών και χυμών λουξ αλλά και για τις νέες προϊοντικές προτάσεις της εταιρίας, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη Foodexpo όπως η σειρά λουξ Tea σε τρεις απολαυστικές γεύσεις, χωρίς συντηρητικά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και μόνο με φυσικά γλυκαντικά καθώς και η λουξ free, ένα αναψυκτικό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς συντηρητικά, χωρίς ανθρακικό και μόνο με φυσικά γλυκαντικά εντυπωσίασαν τους kye buyers που επισκέφτηκαν το κορυφαίο εμπορικό φόρουμ για τα τρόφιμα και ποτά στη Ν.Α Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το περίπτερο της Λουξ επισκέφτηκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός, Αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική Σίμος Κεδίκογλου, οι οποίοι συνομίλησαν με τους τρεις ιδιοκτήτες για τη δυναμική των προϊόντων της εταιρίας.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Παρουσίες στην FOOD EXPO 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Επιμελητήριο Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έδωσε για μια ακόμα φορά στην FOOD EXPO 2023, στο σημαντικότερο ραντεβού της χρονιάς για τα Τρόφιμα και Ποτά στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου η FOOD EXPO καλωσόρισε χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας μετείχε στην FOOD EXPO 2023 με 18 επιχειρήσεις οινοποιεία, ζυθοποιία, αναψυκτικά επιχειρήσεις τροφίμων, στο περίπτερο της Περιφέρειας (ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ – PATRAIKI WINES, ΠΡΟΤΥΠΗ ΝΑΝΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ – ΚΥΚΑΩ, ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ –ΚΡΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΣΟΣ, AMMOUSSA BREWERY, ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ, AITHRA PREMIUM ORGANIC  SPIRITS, ΚΟΥΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ, VANTANA, NOSTALGAIA IKE, ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ- ΚΑΡΑΜΕΛΟΚΟΣΜΟΣ, ΛΑΙΜΟΣ ΚΩΝ. ΜΟΝ. ΕΠΕ – COUNINIOTIS GROUP, ΤΡΙΨΑΣ Α.Ε., HELLENIC MIXTURES INDUSTRY, ΕFTYCHIA APICULTURE (μέλι), ΑΝΑΣΤΑΣΙΝΗΣ Ν. είδη αρτοποιείου, ΠΙΛΑΒΑΣ, ΛΙΑΝΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ και ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ). Σε δικό της περίπτερο στην έκθεση συμμετείχε η Λουξ-Μαρλαφέκας.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα