Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Τοπική αγορά

Κινητοποίηση παρά την καραντίνα την ερχόμενη Τρίτη οι αγρότες της Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρά την καραντίνα και την απαγόρευση κυκλοφορίας οι αγρότες της Αχαΐας έχουν προγραμματίσει αγωνιστική κινητοποίηση για την ερχόμενη Τρίτη στις 11 το πρωί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

«Η κινητοποίηση θα γίνει κανονικά. Δεν υπάρχει απαγόρευση να περπατήσουμε μέχρι την Περιφέρεια για να επιδώσουμε τα αιτήματά μας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα», δήλωσε ο Αλέκος Θανόπουλος από τον Αγροτικό Σύλλογο Ωλενίας.
Σε ανακοίνωση των αγροτικών Συλλόγων Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Πατρών και Ωλενίας, αναφέρεται «βιώνουμε μια σειρά από οξυμμένα προβλήματα που όχι μόνο δεν επιλύονται, αντιθέτως οξύνονται, μεγαλώνουν. Η κατάσταση για την πλειοψηφία μας, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αντιμετωπίζαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε, προβλήματα όπως:
Το αίσχος των «ανοιχτών» και απαράδεκτα χαμηλών τιμών παραγωγού για την πλειοψηφία των αγροτικών μας προϊόντων. Μάλιστα, για ορισμένα από αυτά, όπως το σταφύλι, η τιμή ήταν πολύ χαμηλότερη και από πέρυσι. Την ίδια στιγμή τα προϊόντα μας φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πανάκρiβα, με αποτέλεσμα να κερδίζουν μια χούφτα μεγαλέμποροι, μεταποιητές, βιομήχανοι και αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει το κόστος παραγωγής. Το πετρέλαιο συνεχίζουμε να το πληρώνουμε 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της ΕΕ.
Η κατάσταση με τον ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών.
Οι απώλειες εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊου, οι αποζημιώσεις που δεν δόθηκαν.
Η κατάσταση που συνεχίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού που σε αυτή τη δεύτερη φάση της, μας προσθέτει προβλήματα, ενώ παραμένουμε υγειονομικά απροστάτευτοι όπως και η πλειοψηφία του λαού. Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η κατάσταση δεν είναι ανεπίστρεπτη. Κάτω από τη συνεχιζόμενοι πίεση των προβλημάτων, των μη λύσεων από την πλευρά των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων, τα ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων του Ν. Αχαΐας Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Ωλενίας και Πατρών, μετά και από κοινή σύσκεψη των προέδρων τους, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτώβρη στην Πάτρα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Διεκδικούμε, να πληρώνεται ο μόχθος και ο ιδρώτας μας. Πρώτο σταθμό ορίσαμε τη μαζική συμμετοχή σε κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Τρίτη 10 Νοέμβρη (τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα). Προχωράμε σε ενημερώσεις στα χωριά μας και καλούμε κάθε αγρότη που βλέπει καθημερινά την κατάστασή του να χειροτερεύει, να πάρει μέρος, να ενισχύσει τη δύναμή του, το σύλλογο που ο καθένας ανήκει. Δεν πάει άλλο να περιμένουμε. Αναλαμβάνουμε δράση, διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματά μας, παλεύουμε γι’ αυτά όπως και για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία».
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
-Κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού με αναγνώριση του κόστους παραγωγής. -Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσους τα προϊόντα τους έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Εντατικοί έλεγχοι για παράνομες ελληνοποιήσεις.
-Άμεση ενίσχυση στους παραγωγούς οινοποιήσιμων σταφυλιών, που είδαν 30% πτώση στην παραγωγή τους και 40% μείωση στην τιμή των προϊόντων τους.
-Καταβολή αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς για την ζημιά που προκάλεσε ο καύσωνας του Μαΐου στα ελαιόδεντρα, την περίοδο της ανθοφορίας και είχε σαν αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία της καρπόδεσης
-Στελέχωση με το απαιτούμενο προσωπικό των δημόσιων κτηνιατρείων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κτηνοτρόφων για τους εμβολιασμούς και τις ασθένειες των ζώων.
-Αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος. Κατάργηση των χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ, δηλώσεις ΟΣΔΕ, κτηματολόγιο, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.). Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Να δοθεί άμεσα η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους στην ύπαιθρο.
-Να παρθούν μέτρα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας από εμπόρους και μεγαλοεπιχειρήσεις – βιομηχανίες.
-ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού και λόγω της κλιματικής αλλαγής, που να αποζημιώνει άμεσα και δίκαια για κάθε αγροτικό προϊόν, σε ποσοστό 100% τους πληγέντες αγρότες- παραγωγούς
-Έργα υποδομής και αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων με διαχείριση του νερού, ως κοινωνικού αγαθού προς όφελος του λαού, χωρίς καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση στο μέλλον.
-Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Αλλαγή του τρόπου χαρακτηρισμού των ορεινών και ημιορεινών περιοχών
-Οικονομική ενίσχυση των σταφιδοκαλλιεργητών, ώστε να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους, όπως ισχύει στα υπόλοιπα αμπελοειδή με χρήση πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού με ευθύνη του κράτους.
-Επιπλέον χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να καλυφτούν οι ανάγκες για όλους τους επιλαχόντες των σχεδίων βελτίωσης.

Τοπική αγορά

Πολύδωρος Φουντάς: «Η κίνηση έχει μειωθεί, γιατί λείπουν οι φοιτητές»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ιδιοκτήτης της γνωστής επιχείρησης έτοιμου φαγητού «Η πίτα του παππού» στην Αγίου Ανδρέου, Πολύδωρος Φουντάς ερωτηθείς από την «Γ» ανέφερε πως τις μέρες του Lockdown η δουλειά δεν αυξήθηκε σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που σαφέστατα η κίνηση ήταν μεγαλύτερη.

«Η δουλειά μειώθηκε καθώς πολλοί φοιτητές έφυγαν από την Πάτρα και ο κόσμος κλείστηκε από νωρίς στα σπίτια του οπότε υπήρξε άμεσος αντίκτυπος στον κλάδο μας κατά τη διάρκεια του lockdown. Βέβαια, συγκρίνοντας το πρώτο lockdown με το δεύτερο η κίνηση είναι αυξημένη αυτήν την περίοδο», επισημαίνει ο κ. Φουντάς αποτυπώνοντας την κίνηση στην περιοχή μας.
Και προσθέτει, «το ζητούμενο για όλες τις επιχειρήσεις είναι να ανοίξει ξανά όσο πιο γρήγορα η αγορά και να επανέλθουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν».

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Πρόταση συνεργασίας με τα ταξί από τον Σωτήρη Γαλάνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόταση συνεργασίας με τα ταξί της Πάτρας εν όψει της εορταστικής περιόδου κατέθεσε στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, το μέλος του Δ.Σ., Σωτήρης Γαλάνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαλάνης προτείνει την έκδοση κουπονιών αξίας τριών ευρώ το καθένα, τα οποία θα εξαργυρώνονται στα συνεργαζόμενα ΤΑΞΙ, για δρομολόγια που θα εκτελούν. Τα κουπόνια αυτά θα προαγοραστούν από εμπόρους, μέλη του συλλόγου, σε πακέτα των 10 ή 20 τεμαχίων. Το κάθε κουπόνι θα προσφέρεται σε καταναλωτή του καταστήματος, ο οποίος θα έχει κάνει αγορές, για παράδειγμα, αξίας 30 ευρώ.

Ο καταναλωτής θα χρησιμοποιεί το κουπόνι στα συνεργαζόμενα ΤΑΞΙ αντί χρημάτων, για την διαδρομή που θα κάνει.
Όπως επισημαίνει, η συνεργασία θα προσφέρει «μια εορταστική προσφορά των μελών μας προς τους καταναλωτές, αφού άλλη εκδήλωση είναι αδύνατον να κάνουμε. Μείωση του κυκλοφοριακού κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αφού ο καταναλωτής θα έχει δωρεάν πρόσβαση στην αγορά της πόλης , χωρίς να ψάχνει που να παρκάρει το αυτοκίνητο του.

Μείωση του συνωστισμού των λεωφορείων , αφού μια οικογένεια θα μπορεί να επισκεφθεί την αγορά της πόλης σχεδόν δωρεάν. Αύξηση του τζίρου των συναδέλφων ταξιτζήδων, οι οποίοι χειμάζονται αυτήν την περίοδο».
Να σημειωθεί πως ο κ. Γαλάνης έχει ήδη ενημερώσει εκπροσώπους των ταξί οι οποίοι αποδέχτηκαν την πρόταση και μάλιστα, πρότειναν και τα ταξί να διαφημίζουν στα τάμπλετ που διαθέτουν τα καταστήματα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Διεθνείς διακρίσεις της αχαϊκής ποτοποιίας VANTANA

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ΟΥΖΟ VANTANA 100% ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ βραβεύτηκε µε Great Taste Award 2020 για την άριστη ποιότητά του.
Ο διεθνούς φήµης διαγωνισµός γευσιγνωσίας «Great Taste Awards» διοργανώνεται από τον οίκο «Guild of Fine Food» στο Λονδίνο, και βραβεύει τα καλύτερα προϊόντα του κόσµου, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα gourmet τρόφιµα και ποτά.

Τα βραβεία «Great Taste Awards» είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητά τους, καθώς αφορούν αποκλειστικά και µόνο στην γεύση των προϊόντων, χωρίς αναφορά στη συσκευασία και πραγματοποιούνται µε την µμέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας.
Το ΟΥΖΟ VANTANA ΑΕΝΑΟΝ βραβεύτηκε µε IWSC Silver award 2020 – Score 91/100, για την εξαιρετική γεύση του και έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία µμεταξύ των ούζων που συµµετείχαν.

Ο διεθνής διαγωνισμός οίνων και ποτών International Wine και Spirit Competition – IWSC γίνεται κάθε χρόνο στην Μεγάλη Βρετανία και είναι από τους πιο αξιόπιστους παγκοσμίως.
Η επιτροπή κριτικών που δοκιμάζει τα ποτά, αποτελείται από έμπειρους και ικανούς κριτές του χώρου των οίνων και των ποτών, από 30 χώρες ( Μaster blenders, Μasters of wine, Master distillers κ.α.) .
Η διαδικασία αξιολόγησης γίνεται µε την µμέθοδο της τυφλής δοκιμής , χωρίς να γνωρίζει δηλαδή ο κάθε κριτής, την εταιρεία, την συσκευασία ή την ετικέτα για το κάθε ποτό η κρασί που δοκιμάζει.
Η Ποτοποιία – Αποσταγµατοποιία Vantana, παρασκευάζει τις δυο αυτές διαφορετικές συνταγές Ούζου µε γνήσιο απόσταγμά, κυρίως γλυκάνισου, µμάραθου, µμαστίχας, αλλά και άλλων σπόρων και βοτάνων, βασιζόμενο στις παραδοσιακές συνταγές του Παναγιώτη Βαντάνα και την τεχνογνωσία των εγγονών του, Τζούδα Γιώργου και Παναγιώτη.
Τα δύο αυτά προϊόντα εξάγονται σε πολλές χώρες και διανέμονται στα περισσότερα σημεία της Ελλάδας.

Η προσπάθεια της αποσταγµατοποιίας – ποτοποιίας Vantana, διαρκώς ενδυναμώνεται και συνεχίζεται στην παραγωγή υψηλής ποιότητας αποσταγµάτων και αλκοολούχων ποτών, µε γνώμονα τον σεβασμό στον καταναλωτή.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα