Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021
Connect with us

Τοπική αγορά

Κινητοποίηση παρά την καραντίνα την ερχόμενη Τρίτη οι αγρότες της Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρά την καραντίνα και την απαγόρευση κυκλοφορίας οι αγρότες της Αχαΐας έχουν προγραμματίσει αγωνιστική κινητοποίηση για την ερχόμενη Τρίτη στις 11 το πρωί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

«Η κινητοποίηση θα γίνει κανονικά. Δεν υπάρχει απαγόρευση να περπατήσουμε μέχρι την Περιφέρεια για να επιδώσουμε τα αιτήματά μας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα», δήλωσε ο Αλέκος Θανόπουλος από τον Αγροτικό Σύλλογο Ωλενίας.
Σε ανακοίνωση των αγροτικών Συλλόγων Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Πατρών και Ωλενίας, αναφέρεται «βιώνουμε μια σειρά από οξυμμένα προβλήματα που όχι μόνο δεν επιλύονται, αντιθέτως οξύνονται, μεγαλώνουν. Η κατάσταση για την πλειοψηφία μας, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αντιμετωπίζαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε, προβλήματα όπως:
Το αίσχος των «ανοιχτών» και απαράδεκτα χαμηλών τιμών παραγωγού για την πλειοψηφία των αγροτικών μας προϊόντων. Μάλιστα, για ορισμένα από αυτά, όπως το σταφύλι, η τιμή ήταν πολύ χαμηλότερη και από πέρυσι. Την ίδια στιγμή τα προϊόντα μας φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πανάκρiβα, με αποτέλεσμα να κερδίζουν μια χούφτα μεγαλέμποροι, μεταποιητές, βιομήχανοι και αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει το κόστος παραγωγής. Το πετρέλαιο συνεχίζουμε να το πληρώνουμε 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της ΕΕ.
Η κατάσταση με τον ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών.
Οι απώλειες εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊου, οι αποζημιώσεις που δεν δόθηκαν.
Η κατάσταση που συνεχίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού που σε αυτή τη δεύτερη φάση της, μας προσθέτει προβλήματα, ενώ παραμένουμε υγειονομικά απροστάτευτοι όπως και η πλειοψηφία του λαού. Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η κατάσταση δεν είναι ανεπίστρεπτη. Κάτω από τη συνεχιζόμενοι πίεση των προβλημάτων, των μη λύσεων από την πλευρά των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων, τα ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων του Ν. Αχαΐας Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Ωλενίας και Πατρών, μετά και από κοινή σύσκεψη των προέδρων τους, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτώβρη στην Πάτρα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Διεκδικούμε, να πληρώνεται ο μόχθος και ο ιδρώτας μας. Πρώτο σταθμό ορίσαμε τη μαζική συμμετοχή σε κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Τρίτη 10 Νοέμβρη (τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα). Προχωράμε σε ενημερώσεις στα χωριά μας και καλούμε κάθε αγρότη που βλέπει καθημερινά την κατάστασή του να χειροτερεύει, να πάρει μέρος, να ενισχύσει τη δύναμή του, το σύλλογο που ο καθένας ανήκει. Δεν πάει άλλο να περιμένουμε. Αναλαμβάνουμε δράση, διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματά μας, παλεύουμε γι’ αυτά όπως και για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία».
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
-Κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού με αναγνώριση του κόστους παραγωγής. -Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσους τα προϊόντα τους έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Εντατικοί έλεγχοι για παράνομες ελληνοποιήσεις.
-Άμεση ενίσχυση στους παραγωγούς οινοποιήσιμων σταφυλιών, που είδαν 30% πτώση στην παραγωγή τους και 40% μείωση στην τιμή των προϊόντων τους.
-Καταβολή αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς για την ζημιά που προκάλεσε ο καύσωνας του Μαΐου στα ελαιόδεντρα, την περίοδο της ανθοφορίας και είχε σαν αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία της καρπόδεσης
-Στελέχωση με το απαιτούμενο προσωπικό των δημόσιων κτηνιατρείων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κτηνοτρόφων για τους εμβολιασμούς και τις ασθένειες των ζώων.
-Αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος. Κατάργηση των χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ, δηλώσεις ΟΣΔΕ, κτηματολόγιο, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.). Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Να δοθεί άμεσα η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους στην ύπαιθρο.
-Να παρθούν μέτρα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας από εμπόρους και μεγαλοεπιχειρήσεις – βιομηχανίες.
-ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού και λόγω της κλιματικής αλλαγής, που να αποζημιώνει άμεσα και δίκαια για κάθε αγροτικό προϊόν, σε ποσοστό 100% τους πληγέντες αγρότες- παραγωγούς
-Έργα υποδομής και αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων με διαχείριση του νερού, ως κοινωνικού αγαθού προς όφελος του λαού, χωρίς καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση στο μέλλον.
-Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Αλλαγή του τρόπου χαρακτηρισμού των ορεινών και ημιορεινών περιοχών
-Οικονομική ενίσχυση των σταφιδοκαλλιεργητών, ώστε να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους, όπως ισχύει στα υπόλοιπα αμπελοειδή με χρήση πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού με ευθύνη του κράτους.
-Επιπλέον χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να καλυφτούν οι ανάγκες για όλους τους επιλαχόντες των σχεδίων βελτίωσης.

Τοπική αγορά

DUR Summer Promotions: Έως -30% σε όλη τη νέα συλλογή “RELEASE”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στοχεύοντας στην ανανέωση της διάθεσης του ανδρικού κοινού, που εντείνεται λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, η DUR προσφέρει Summer Promotions έως -30% σε όλη τη νέα συλλογή “RELEASE”.

Ειδικότερα, στη συλλογή “RELEASE” της DUR, που αντλεί την έμπνευσή της από την επέτειο της Εθνικής Εορτής, ο άνδρας φίλος του brand μπορεί να ανακαλύψει μοναδικά κομμάτια σε προνομιακές τιμές που ταιριάζουν αρμονικά με το ελληνικό καλοκαίρι.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η Best Seller διακεκριμένη μπλούζα «DUR Polo Pique», πλεγμένη με φίνο βαμβάκι Pima που κυκλοφορεί σε 27 διαφορετικά χρώματα, με το άψογο στήσιμο στον γιακά και την απαλή αίσθηση αφής.

Επιπλέον, στα new entries της “RELEASE”, που έχουν ήδη αγαπηθεί από το κοινό, συγκαταλέγεται το μαύρο jersey παντελόνι, με λάστιχο στη μέση και κορδόνι σε ίσια γραμμή.

Πρόκειται για ένα σοφιστικέ lounge-wear ρούχο, passepartout για κάθε συνδυασμό, που προσφέρει ελευθερία στην καθημερινότητα και απόλυτο στιλ.

Για στιγμές που ξεφεύγουν από αυτή την καθημερινότητα και περιλαμβάνουν σχέδια για καλοκαιρινές αποδράσεις, η DUR έχει σχεδιάσει το Jacket ιστιοπλοΐας, αδιάβροχο, σε τρεις αποχρώσεις του βυσσινί, ίντιγκο και κάρυ, ένα πανάλαφρο μπουφάν που προσφέρει την κατάλληλη προστασία και ένα απόλυτα επιμελημένο outfit.
Κατά τη διάρκεια των DUR Summer Promotions έως -30% τα καταστήματα του brand μετατρέπονται σε hotspot σημεία για το ανδρικό κοινό που επιλέγει το απαράμιλλο στιλ, την υψηλή ποιότητα και τις προνομιακές τιμές.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

1 χρόνος λειτουργίας για το 10ο κατάστημα της «3Α ΑΡΑΠΗΣ» στα Ταμπάχανα με EXTRA φυλλάδιο αχτύπητων προσφορών!

Δημοσιεύθηκε

στις

Το νεότερο κατάστημα στην οικογένεια της 3Α ΑΡΑΠΗΣ super market   επί της 3ου Ορειβατικού 42 και Αγ. Παρασκευής (Ταμπάχανα) γιορτάζει 1 χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας από 27 έως 31/05.

Από την πρώτη στιγμή το πατραϊκό κοινό αγκάλιασε και στήριξε με τις καθημερινές αγορές του με θετικότατα σχόλια για την προσωπική και φιλική εξυπηρέτηση των εργαζομένων σε ένα ζεστό, σύγχρονο και μοντέρνο περιβάλλον, που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρείας ανανέωσης και επέκτασης του δικτύου καταστημάτων της εταιρείας.

Οι πελάτες που θα επισκεφτούν το κατάστημα θα επωφεληθούν από τις ασυναγώνιστες προσφορές σε ένα EXTRA φυλλάδιο προσφορών που ισχύει αποκλειστικά για το συγκεκριμένο κατάστημα έως τις 31/05, με αμέτρητα 1+1 δώρο και προϊόντα με 50% έκπτωση (μπορείτε να δείτε το φυλλάδιο προσφορών εδώ) και το οποίο ισχύει παράλληλα με το γενικό φυλλάδιο προσφορών της 3Α ΑΡΑΠΗΣ που ισχύει σε όλα τα καταστήματα.

Το σημείο είναι σε κομβική θέση και καλύπτει ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στην περιοχή. Διαθέτει ποικιλία προϊόντων και εξυπηρετεί πλήρως τις καθημερινές ανάγκες των πελατών με τη μεγάλη γκάμα τυροκομικών προϊόντων, τοπικών και συνάμα ποιοτικών προϊόντων από την αχαϊκή γη και την ευρύτερη Ελλάδα, καθώς επίσης με χιλιάδες άλλα επώνυμα προϊόντα.

 Η διοίκηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Είμαστε πολύ συγκινημένοι για την αγάπη και την στήριξη του κόσμου που αγκάλιασε την νέα αυτή προσπάθεια από την πρώτη στιγμή. Έτσι, επιβραβεύονται όλες οι προσπάθειες που γίνονται από το δυναμικό της εταιρείας μας, προκειμένου να εξασφαλίζουμε συνεχόμενα μεγάλες προσφορές και ποιότητα σε βασικά είδη, ώστε ο καταναλωτής να αποκομίζει σημαντικά οφέλη σε κάθε του επίσκεψη στα καταστήματά μας.

Φυσικά δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εργαζομένους για τη συνολική προσφορά τους, τη στάση τους και την αγάπη τους για τη δουλειά που αποτελούν τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης της εταιρείας μας.»

Η εταιρεία «3Α ΑΡΑΠΗΣ» λειτουργεί από το 1984 και σήμερα αριθμεί 10 καταστήματα στην Πάτρα, 2 μεγάλες αποθήκες, περίπου 150 άμεσους και έμμεσους εργαζομένους και χιλιάδες πελάτες που τη στηρίζουν με την καθημερινή επιλογή τους.

Η «3Α ΑΡΑΠΗΣ» έχει αξιοσημείωτη προσφορά στην τοπική κοινωνία ιδιαίτερα γνωστή για το φιλανθρωπικό έργο της και αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες επιχειρήσεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή. Ιδρυτές και ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι τα τρία αδέρφια Γεώργιος, Νικόλαος και Διονύσιος Αράπης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στη λιανική πώληση τροφίμων αλλά και στο χονδρικό εμπόριο, τροφοδοτώντας άλλα καταστήματα εντός και εκτός Πατρών.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Νέα είσοδος στην εστίαση-Τι άνοιξε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου

Δημοσιεύθηκε

στις

-Έντονη είναι η κινητικότητα στον χώρο της εστίασης τις τελευταίες μέρες.

Σύντομα ανοίγει στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου ένα νέο μπεργκεράδικο από Πατρινό επιχειρηματία, που προσθέτει μία ακόμα από τις πολλές επιλογές στους καταναλωτές. Επίσης, σύντομα επαναλειτουργεί νέο εστιατόριο στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου με τις εργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα