Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιμένουν… «αγωνιστικά»

Published

on

Συγκέντρωση και πορεία με μάσκες και αποστάσεις, προγραμματίζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, παρά τις απαγορεύσεις της καραντίνας, ενώ στο κάλεσμα έχει ανταποκριθεί και η δημοτική αρχή με επικεφαλής το δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Άλλωστε τόσο η στάση του Εργατικού Κέντρου, όσο και της δημοτικής Αρχής εξαρτώνται άμεσα από τις πολιτικές αποφάσεις του ΚΚΕ, το οποίο χθες χαρακτήρισε «μνημείο αυταρχισμού» την κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα ζητώντας την απόσυρσή της, ενώ νωρίτερα ο Γραμματέας του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας διεμήνυσε ότι «η πορεία του Πολυτεχνείου είναι υπόθεση του Κινήματος και μπορεί να γίνει με όλα τα μέτρα προστασίας». Στο πλαίσιο αυτό, το κάλεσμα για την αυριανή συγκέντρωση παραμένει σε «ισχύ».

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

Τις προηγούμενες ημέρες η δημοτική Αρχή, αλλά και ο Δήμαρχος λόγω και της ιδιότητάς του ως γιατρός δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από βουλευτές κι άλλες παρατάξεις για την απόφασή τους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, ο Κ. Πελετίδης καταγγέλθηκε για ανευθυνότητα και ανωριμότητα, ενώ ο ίδιος φαίνεται να επιμένει, υποστηρίζοντας πως «η Δημοτική Αρχή, έχει ως κριτήριο των αγώνων και των διεκδικήσεων της, την προστασία της υγείας του λαού και όχι τις «αντοχές» της οικονομίας. Με τον συμβολικό τρόπο που θα γίνει η κινητοποίηση, με όλα τα μέτρα προστασίας, θα αποδείξουμε ότι το Πολυτεχνείο ζει και ο Πατραϊκός λαός, αναπνέει και έχει φωνή».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας αναφέρεται μεταξύ άλλων  πως «την ημέρα εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, Τρίτη 17 Νοέμβρη το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να διοργανώσει κινητοποίηση, με κατάθεση στεφάνων στις 10 το πρωί στο Παράρτημα και συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα Μαιζώνος και Κολοκοτρώνη, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από την πανδημία, υποστηρίζει. Η συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιηθεί με αποστάσεις και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες.

Το Πολυτεχνείο, έχει τη δική του Ιστορία, ξεχωριστή θέση στους σύγχρονους αγώνες του λαού και της νεολαίας και το εξεγερτικό του πνεύμα είναι πάντα επίκαιρο. Δεν ανήκει στο Μουσείο της Ιστορίας όπως θέλουν κάποιοι».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Την ίδια ώρα, πορεία από το Παράρτημα στην οδό Κορίνθου στις 6 το απόγευμα προγραμματίζουν έξι πολιτικές οργανώσεις, διαμηνύοντας ότι «η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου δεν θα περάσει!».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους, οι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ΕΕΚ, ΚΚΕ (μ-λ), ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και ΟΚΔΕ, αναφέρουν πως «το μαχόμενο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, αγωνιζόμενο για τη ζωή, ξέρει να αγωνίζεται και συγχρόνως να προστατεύει και να προστατεύεται από τον κορωνοϊό και σημειώνουν-μεταξύ άλλων- ότι «ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου, δεν είναι μόνο επίκαιρος για να θυμηθούμε τα ιστορικά μηνύματα του Νοέμβρη. Η επέτειος του Πολυτεχνείου μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία μαζικών ανατρεπτικών αγώνων ενάντια στην βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική»

Ροή ειδήσεων

Advertisement