Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. Νίκο Μπαλάση

Published

on

Αν και οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές για τον ελληνικό αθλητισμό λόγω covid-19, όμως η Πάτρα έχει να καυχιέται για το γεγονός πως διαθέτει ένα γήπεδο στολίδι, το Παμπελοποννησιακό Στάδιο που θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του στίβου το 2021.

Ο κεντρικός ΣΕΓΑΣ γνωστοποίησε το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς όπου έχει συμπεριληφθεί το μίτινγκ «Τοφάλεια», που κάθε χρόνο συγκεντρώνει την πλειοψηφία κορυφαίων αθλητών και φέτος έχει προγραμματισθεί για τις 19 Μαΐου ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας. Ειδικά αυτή τη φορά αναμένεται να συγκεντρώσει την ελίτ των Ελλήνων αθλητών, μιας και το 2021 είναι ολυμπιακή χρονιά. Πάντως ο ανοικτός στίβος θα ανοίξει την αυλαία την Κυριακή 11 Απριλίου, οπότε έχει προγραμματισθεί το καθιερωμένο «Patras Race Walking Festival» που αποτελεί έναν ακόμη θεσμό για τους βαδιστές που δίνουν το “παρών” στην διοργάνωση που διεξάγεται μέσα στην πόλη.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ορίστηκε για τις 13-14 Φεβρουαρίου και θα φιλοξενηθεί στο ΣΕΦ, ενώ του ανοιχτού για τις 5-6 Ιουνίου, ενώ δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση για το στάδιο διεξαγωγής. Το Παμπελοποννησιακό, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι ιθύνοντες του ΣΕΓΑΣ, μπορεί να φιλοξενήσει άρτια την διοργάνωση, καθώς πέρσι παρά την απουσία του κόσμου όλα είχαν λειτουργήσει ιδανικά και είχαν δοθεί συγχαρητήρια για την ορθή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τη φετινή χρονιά θα κριθεί και ο νέος πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. και πρωταθλητής του μήκους, Νίκος Μπαλάσης, που διαδέχθηκε τον ισόβιο πρόεδρο Ευάγγελο Τζελάτη, με τον οποίο είχαμε μια πρώτη κουβέντα. Στην ερώτησή μας για τους άμεσους στόχους επισήμανε: “Αναλαμβάνουμε σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας. Μαζί με τους συνεργάτες μου προσπαθούμε να επιλύσουμε το κάθε θέμα. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή τη φορά ο στίβος στο μεγαλύτερο μερίδιο αθλητών και αθλητριών δεν επλήγη από το lockdown. Σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και τη δική μας καθημερινή παρουσία δίνουμε την δυνατότητα σε περισσότερους από 180 αθλητές σε Παμπελοποννησιακό (Κεντρικό-Βοηθητικό) και Προπονητήριο Λαδόπουλου πάνω από 12 ετών και διαθέτουν αθλητικό δελτίο να προπονούνται. Πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα θα βρεθει η χρυσή τομή τόσο για τους αθλητές των Ακαδημιών όσο και για τους υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών που δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να προπονηθούν”.

Για τα “Τοφάλεια” επισημαίνει: «Με δεδομένο ότι και το 2021 αποτελεί ολυμπιακή χρονιά, πιστεύουμε ότι αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα βρεθούν και πάλι στην Πάτρα κορυφαίοι αθλητές και αθλητριες όπως συμβαίνει τα προηγούμενα χρόνια. Το μίτινγκ “Τοφάλεια” έχει καθιερωθεί στον κλασικό αθλητισμό. Οι αγώνες αποτελούν ένα σημαντικό εφαλτήριο όλα αυτά τα χρόνια για τους ταλαντούχους Πατρινούς αθλητές ώστε να κάνουν ένα σημαντικό τεστ πριν από την διεξαγωγή των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων”.
Για το ποια είναι τα σημεία αιχμής της προσπάθειας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. τόνισε: «Το μεγάλο ατού είναι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο με 9 διαδρομές και φιλοξενία της πλειοψηφίας των αγωνισμάτων που συνεχώς βελτιώνεται και θεωρείται από τα πιο άρτια στον ελληνικό χώρο, όπου κάθε χρόνο οι βελτιώσεις είναι «ορατές». Πάντως ένα από τα επιπλέον ατού είναι η παρουσία των κριτών που λαμβάνουν κάθε χρόνο ειδικές αναφορές από κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες».
Πρέπει να επισημάνουμε ότι στο Παμπελοποννησιακό λόγω της αρτιότητας των εγκαταστάσεων θα φιλοξενηθούν κάποια Πανελλήνια πρωταθλήματα με τις όποιες αποφάσεις να λαμβάνονται το επόμενο διάστημα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement