Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε πλήρη ανάπτυξη το Καραμανδανείο

Ξεκίνησε από αρχές Νοεμβρίου το παιδοαιματολογικό ιατρείο, ενώ ετοιμάζεται πυρετωδώς η Ψυχοπαιδιατρική Κλινική

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Σημαντικά βήματα για την πλήρη ανάπτυξη του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του έχουν δρομολογηθεί από την διοίκηση του Ιδρύματος.

Χθες ανακοινώθηκε πως λειτουργεί ήδη και παιδοαιματολογικό ιατρείο, το οποίο έχει ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου και δέχεται κάθε Τετάρτη και κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2610 635197.

Ήδη, χθες, είχαν προγραμματιστεί τρία ραντεβού και αναμένεται να αυξηθούν όσο γίνει ευρέως γνωστό ότι λειτουργεί κι αυτή η ειδικότητα για τον παιδικό πληθυσμό στο μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της νότιο δυτικής Ελλάδας.

Ήταν ένα κενό που καλύφθηκε, στο πλαίσιο του στόχου της διοίκησης για να καλυφθούν οι εξειδικευμένες υπηρεσίες στο Καραμανάνειο.

«Στόχος μας είναι η πλήρης ανάπτυξη του Καραμανδανείου με όλες τις ειδικότητες για να καλύψουμε τις ανάγκες του παιδικού πληθυσμού της περιοχής μας. Μετά το παιδοαιματολογικό ιατρείο στόχος είναι να λειτουργήσουμε και ιατρείο παιδοκαρδιολογικό. Παράλληλα, ετοιμάζουμε την Παιδοψυχιατρική Κλινική. Οι οικοδομικές εργασίες ολοκληρώθηκαν στο ισόγειο του Παλιού Καραμανδανείου όπου λειτουργεί το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένουμε τον ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Επίσης, σε μια εβδομάδα, θα βγει η προκήρυξη για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ», δήλωσε ερωτηθείς από την «Γ» ο διοικητής του Καραμανδανείου Παύλος Αθανασόπουλος.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο Καραμανδάνειο υπηρετούν ήδη έξι παιδοψυχίατροι (σύντομα θα προσληφθεί ένας ακόμα) καθώς επίσης δύο ψυχολόγοι (αναμένεται και τρίτος), ενώ παράλληλα με τους 12 νοσηλευτές οι θέσεις των οποίων θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ θα προσληφθούν και δύο κοινωνικοί λειτουργοί ώστε να στελεχωθεί πλήρως η Παιδοψυχιατρική Κλινική.

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ»

«Ένα μεγάλο ονείρο γίνεται πραγματοποιείται στο ανακαινισμένο πλήρως παλιό Καραμανδάνειο. Διαμορφώθηκε στο ισόγειο ο χώρος για να φιλοξενηθεί η Παιδοψυχιατρική Κλινική με επτά κλίνες. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής μας και στόχος μας είναι να λειτουργήσει στις αρχές του έτους», επισημαίνει ο κ.Αθανασόπουλος.

ΝΕΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 12Ο ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

Άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της λειτουργίας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου αποτελεί η ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ.Αθανασόπουλο, «αναμένουμε την Παρασκευή τον ολοκαίνουργιο και σύγχρονο ξενοδοχειακό εξοπλισμός για το σύνολο των κρεβατιών του Νοσοκομείου. Πλέον, το Καραμανδάνειο θα αποκτήσει 120 νέα κρεβάτια και κομοδίνα, ντουλάπες και νέες θερμοκοιτίδες, τα οποία σταδιακά θα τοποθετηθούν και θα βελτιώσουν τις συνθήκες νοσηλείας των μικρών ασθενών», προσθέτει ο κ.Αθανασόπουλος. Επισημαίνει δε, πως παράλληλα με την προμήθεια του νέου μαγνητικού τομογράφου –ο χώρος που θα στεγαστεί θα κατασκευαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα- δρομολογείται σημαντική ενίσχυση σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμού (νέα ακτινολογικά μηχανήματα, κ.ά.)».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ένα ακόμα σημαντικό έργο που αφορά στην πυρασφάλεια του Νοσοκομείου βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής του. Πρόκειται για ένα έργο που εκκρεμούσε από το 2002 και πλέον είναι θέμα ημερών να τελειώσει. Σύμφωνα με τον Διοικητή εκτός από την θωράκιση του κτιρίου με όλα τα μέτρα ασφαλείας, γίνονται παρεμβάσεις και για την πυρασφάλεια του εξωτερικού χώρου και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου το έργο θα παραδοθεί.

Υπενθυμίζουμε πως έχει ήδη μεταφερθεί το κυλικείο στον εξωτερικό χώρο και ο εσωτερικός χώρος έχει μετατραπεί σε χώρο βιβλίιοθήκης και σε γραφεία ιατρών.

Παράλληλα, η Διοίκηση έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις για την προστασία του κτιρίου, με μονώσεις στην ταράτσα και ήδη δρομολογείται παρέμβαση και για την κτιριακή πρόσοψη εφόσον χρήζει άμεσης συντήρησης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement