Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Μαγειρική

Νουντλς ρυζιού με τηγανιά γαλοπούλας       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.200γρ. γαλοπούλα στήθος ή μπούτι, σε κύβους

1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν (σε μπαστουνάκια)

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν

2 κοτσάνια σέλερι καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες

150γρ. baby καλαμπόκι, κομμένο στη μέση

250γρ. καρότο κομμένο ζουλιέν

100γρ. νουντλς ρυζιού ή φιδέ

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες

3 κουτ. σούπας σάκε

3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουτ. σούπας γλυκιά σάλτσα σόγιας

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. μέλι διαλυμένο στο σάκε

1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο

200γρ. κάσιους

½ ματσάκι δυόσμο χοντροκομμένο

Εκτέλεση:

Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα, απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε και κρατάτε τα νουντλς στο ζεστό νερό για 4 λεπτά. Σουρώνετε και κρυώνετε με μπόλικο κρύο νερό. Αν έχετε φιδέ, τον βράζετε για 2-3 λεπτά και τον σουρώνετε. Τον κρυώνετε με τον ίδιο τρόπο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι ή σε ένα γουόκ, θα μαγειρέψετε το φαγητό σε δύο φάσεις (όχι όλο μαζί), για να γίνει σωστά. Αφού ζεστάνετε το τηγάνι πάρα πολύ καλά, ρίχνετε το λάδι και αμέσως μετά τη γαλοπούλα. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα (stir-fry). Προσθέτετε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και σοτάρετε για μισό λεπτό επιπλέον. Συνεχίζετε ρίχνοντας τα νουντλς, τη σάλτσα σόγιας, το σάκε με το μέλι και τη γλυκιά σάλτσα σόγιας και ανακατεύετε μέχρι όλα τα υλικά ζεσταθούν σωστά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σησαμέλαιο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το δυόσμο. Σερβίρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε από πάνω με τα κάσιους.

Μαγειρική

Κρεατόσουπα αβγολέμονο       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 6 άτομα)

1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας από στήθος ή κότσι μαζί με το κόκαλο

5 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες καλά

6 καρότα ολόκληρα, καθαρισμένα

3 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα

1 ρίζα σέλινο

2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος, καθαρισμένα

1 κομμάτι λάχανο

Για τη σούπα

1/3 νεροπότηρο ρύζι για σούπα

2 αβγά

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Για το λαδολέμονο

1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυμό από 1½ λεμόνι

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 2,5 λίτρα νερό. Πλένετε καλά το κρέας και το βάζετε όσο το νερό είναι ακόμα κρύο. Ανάβετε το μάτι και το μαγειρεύετε για 45 λεπτά, ξαφρίζοντας καλά την επιφάνεια. Κατόπιν, βάζετε μέσα τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 45 λεπτά τουλάχιστον και μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Με τρυπητή κουτάλα απλώνετε τα λαχανικά σε μεγάλη πιατέλα βάζοντας μαζί τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα πράσα. Το κρέας το βάζετε σε άλλη πιατέλα. Σουρώνετε το ζωμό της κατσαρόλας για να φύγουν τα μικρά κομματάκια από τα λαχανικά που έμειναν μέσα. Τον ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το ρύζι και τον βράζετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις γίνει το ρύζι, χτυπάτε χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια μέχρι το ασπράδι να γίνει μαρέγκα και ο κρόκος να ασπρίσει. Τα ενώνετε και ρίχνετε το λεμόνι. Ρίχνετε μέσα στο μπολ λίγη σούπα για να αυξηθεί η θερμοκρασία και το αδειάζετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει μια βράση και διατηρείτε τη σούπα ζεστή. Ετοιμάζετε και το λαδολέμονο για τα λαχανικά και το κρέας. Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ να γίνουν ένα πηχτό λαδολέμονο και περιχύνετε όλα τα λαχανικά. Μοιράζετε τη σούπα σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως στο τραπέζι μαζί με τις πιατέλες με τα λαχανικά και το κρέας. Μόλις τελειώσετε με τη σούπα, σερβίρετε κρέας και λαχανικά κατά βούληση. Μπορείτε, αν θέλετε, να ετοιμάσετε και μια μαγιονέζα με ελαιόλαδο, η οποία συνοδεύει πολύ ωραία όλο το φαγητό.

Περισσότερα

Μαγειρική

Χειμωνιάτικη σούπα      

Δημοσιεύθηκε

στις

   

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό μοσχάρι για βραστό (ποντίκι & κότσι)

2 κρεμμύδια

2 μέτριες πατάτες

1 λευκή γλυκοπατάτα

1 μεγάλο πράσο

2 καρότα

3-4 μικρά άγρια μανιτάρια

100γρ. σελινόριζα

1 φύλλο δάφνης

30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

μπούκοβο

λεμόνι ή ξίδι

Εκτέλεση

Πλένετε το κρέας και το βάζετε σε ευρύχωρη κατσαρόλα με νερό, περίπου 1,5 λίτρο. Ξεκινάτε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας συνεχώς όσο χρειαστεί. Προσθέτετε το δαφνόφυλλο και το ένα κρεμμύδι ολόκληρο, χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και βράζετε για περίπου μιάμιση ώρα. Κόβετε τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αν χρειάζεται ρίχνετε και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε να βράζετε τη σούπα για 20 λεπτά. Τη σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με μπούκοβο και περιχύνοντας με λεμόνι ή ξίδι, ανάλογα την προτίμησή σας. Προσαρμόστε τη συνταγή προσθέτοντας τα αγαπημένα σας λαχανικά, αλλά μην παραλείψετε να βράσετε το κρέας σύμφωνα με τις οδηγίες.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Καλαμαρομακαρονάδα με λιαστές τομάτες και μουστάρδα          

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα, σε ροδέλες

1 πακέτο σπαγγέτι Νο. 6

4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσο (το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο

200 ml λευκό ξηρό κρασί

200 ml ζωμό λαχανικών καυτό, σπιτικό ή ψυγείου

1 γεμάτο κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου ή 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

400 γρ. τοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα

1 φλιτζ. λιαστές τομάτες, πολτοποιημένες

3 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους

½ ματσάκι φυλλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα καλαμαράκια, το κρεμμύδι και τα πράσα και σοτάρετε για 4’. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζωμό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα καλαμαράκια να μαγειρευτούν για 20’. Προσθέτετε τα τοματάκια πιέζοντάς τα με ένα πιρούνι να μισολιώσουν, τον πολτό λιαστής τομάτας, την πάστα σκόρδου, τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τα καλαμαράκια να σιγοβράσουν μέχρι να ετοιμάσετε τα ζυμαρικά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε άφθονο αλατισμένο νερό. Ρίχνετε το σπαγγέτι και τα βράζετε για 3’ λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Με μια πιρούνα μεταφέρετε το σπαγγέτι μέσα στην κατσαρόλα με τα καλαμαράκια. Ανακατεύετε καλά και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 4 λεπτά. Σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα