Connect with us

Αθλητισμός

Πώς θα διεξαχθεί η Γ’ Εθνική;

Published

on

Οι Χ. Λούβαρης και Σ. Πεφάνης παραθέτουν τις απόψεις τους στη «Γ» για την αβεβαιότητα  λόγω του lockdown  

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που περιλαμβάνει και την Γ’ Εθνική. Ο προβληματισμός είναι έντονος, αφού κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και τον μεγαλύτερο προβληματισμό το έχουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής.

Η «Γ» επικοινώνησε με ανθρώπους της εθνικής κατηγορίας, προκειμένου να τοποθετηθούν για το τι περιμένουν και τι θα ήταν το ιδανικότερο.

Το θέμα είναι ότι μπορεί στην ΕΠΟ να βλέπουν τις ομάδες αυτές ως ομάδες της Γ’ Εθνικής όμως δεν παύουν να είναι ερασιτεχνικές. Και αυτό το αναφέρουμε διότι στην περίπτωση που θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση, η ΕΠΟ έχει πάρει το μήνυμα ότι αν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μόνο με τον πρώτο γύρο, θα αντιδράσουν όλα τα σωματεία.

Από την άλλη, στην περίπτωση που επαναρχίσει το πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο, παίζοντας όλες τις αγωνιστικές τότε σίγουρα θα διεξαχθούν αρκετές εμβόλιμες και εδώ πάλι θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους ποδοσφαιριστές. Αθλητές που είναι ερασιτέχνες και όχι επαγγελματίες, κάτι που σημαίνει ότι έχουν τις δουλειές τους και δεν θα μπορούν να φεύγουν για να πραγματοποιούν ταξίδια στους γειτονικούς νομούς, αλλά και τα νησιά.

Πέρα απ’ όλα αυτά, μην ξεχνάμε ότι οι παράγοντες έχουν πληρώσει κανονικά τα παράβολα συμμετοχής, δελτία στην ΕΠΟ και όλα τα παρελκόμενα αυτών. Οι παράγοντες της Γ’ Εθνικής περιμένουν με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις με την ελπίδα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΒΑΡΗΣ

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη εδώ που έχουμε φτάσει»

Ο πρόεδρος του Διαγόρα Βραχνεΐκων, Χρήστος Λούβαρης μίλησε στη «Γ» καταθέτοντας την δική του άποψη για το τι θα ήταν καλύτερο να γίνει, όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα: «Αυτό που έχουμε μάθει αυτή την στιγμή από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελο Δανιήλ, είναι ότι στην περίπτωση που θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί με έναν γύρο. Ακόμα και τον Φεβρουάριο αν αρχίσουμε, θα ολοκληρωθεί κανονικά με όλες τις αγωνιστικές. Εξάλλου την ΕΠΟ δεν την ενδιαφέρει πότε θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα των μικρών κατηγοριών, αφού δεν έχει καμία πίεση, οπότε βλέπω να παίζουμε ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Η άποψή μου είναι αφού ξεκινήσει, να τελειώσει κιόλας, αλλιώς να μην αρχίσει ποτέ». Όσον αφορά στις εμβόλιμες αγωνιστικές που αναμένεται να υπάρξουν -και το πρόβλημα θα είναι πλέον οι αθλητές που εργάζονται- ο Χρήστος Λούβαρης τόνισε: «Σίγουρα αν αρχίσει το πρωτάθλημα, θα έχουμε αγώνες και μεσοβδόμαδα (σ.σ. Τετάρτη). Δυστυχώς εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχει δικαιοσύνη!».

 

 ΣΑΚΗΣ ΠΕΦΑΝΗΣ

«Το πιο δίκαιο να μην γίνει καθόλου το πρωτάθλημα»

Ο έμπειρος τεχνικός της Θύελλας Πατρών Σάκης Πεφάνης υπογράμμισε ότι το πιο δίκαιο είναι να μην διεξαχθεί καθόλου το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Όταν και αν αρχίσει το πρωτάθλημα, αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον ενάμιση μήνα για να κάνουμε μια μίνι προετοιμασία. Αυτό δηλαδή πρέπει να γίνει τον Δεκέμβρη, στην περίπτωση που θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο. Φυσικά δεν συζητάμε το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να τελειώσει με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, αυτό το θεωρό γελοίο και δεν πρέπει ούτε καν να το σκέπτεται η ΕΠΟ.

Από την άλλη, αν επαναρχίσει τον Φεβρουάριο, για να ολοκληρωθεί πρέπει να παίζουμε και πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές. Πώς αυτό θα είναι εφικτό, όταν θα πρέπει οι αθλητές που δεν είναι επαγγελματίες να αποχωρούν από τη δουλειά τους; Ποιος θα τους πληρώσει τα μεροκάματα για να ακολουθούν την ομάδα στα ταξίδια;

Και ερχόμαστε στα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθήσουμε, γιατί το σίγουρο είναι ότι ο covid-19 δεν θα έχει εξαφανιστεί. Πώς οι ομάδες θα κάνουν κάθε εβδομάδα τα τεστ, όταν το σωματείο είναι ερασιτεχνικό και δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι; Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι ανέφικτο να γίνει το πρωτάθλημα και χίλιες φορές να μην επαναρχίσει».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

Ροή ειδήσεων

Advertisement