Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

113 παραβάσεις στη Δυτική Ελλάδα

Για περιορισμό μετακίνησης και μη χρήση μάσκας

Published

on

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Προχθές πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 42.083 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.078 παραβάσεις και συνελήφθη ένα άτομο, ως ακολούθως:

* 813 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, εκ των οποίων οι 88 στη Δυτική Ελλάδα. Επίσης, βεβαιώθηκαν 47 στην Ήπειρο, 42 στην Πελοπόννησο και 20 στα Ιόνια Νησιά και 7 στο Νότιο Αιγαίο.

* 258 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν 250 πρόστιμα των 300 ευρώ και 8 των 150 ευρώ, ως ακολούθως: 25 στη Δυτική Ελλάδα, 19 στην Ήπειρο, 10 στα Ιόνια Νησιά και 7 στην Πελοπόννησο.

Επίσης, καταγράφηκαν επτά παραβάσεις και μια σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α.). Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων: στην Πελοπόννησο, 5.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο, στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφενείο και

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement