Connect with us

Γυναίκα

Για απαλά και καθαρά χέρια      

Published

on

Το 2020, μέσα από την πανδημία μάθατε για τα καλά ότι η φροντίδα των χεριών δεν αφορά μόνο την υγεία τους αλλά είναι και το Α και το Ω για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού. Πώς πρέπει όμως να τα φροντίζετε σωστά, ξέρετε;

Ποτέ μην τα πλένετε με ζεστό νερό

Το ζεστό νερό «απογυμνώνει» το δέρμα. Για ένα πιο απαλό πλύσιμο αναζητήστε ένα καθαριστικό που να τα ενυδατώνει σε βάθος. Μην ξεχνάτε να στεγνώνετε εντελώς τα χέρια σας μετά το πλύσιμο.

Απαλό απολυμαντικό

Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι εξαιρετικά ξηραντική. Ευτυχώς, η αυξημένη ζήτηση των απολυμαντικών δημιούργησε μια μεγάλη ποικιλία φιλικών προς το δέρμα, για να έχετε επιλογές.

Βάλτε ενυδατική κρέμα κάθε φορά

Αισθάνεστε τα χέρια σας να σας «τραβάνε» μετά το πλύσιμο; Αυτό συμβαίνει επειδή τα σαπούνια και τα απολυμαντικά αφαιρούν το εξωτερικό στρώμα του δέρματος από τα φυσικά έλαια. Συνεπώς, η καλύτερη μέθοδος είναι η ενυδάτωσή τους.

Προσέξτε τα πετσάκια

Όλο αυτό το πλύσιμο μπορεί να καταστρέψει τα νύχια σας – ιδιαίτερα τα πετσάκια σας, αυτή τη φυσική «προστατευτική σφραγίδα» των νυχιών. Όταν αυτή στεγνώσει και αφυδατωθεί, σπάει, επιτρέποντας σε νερό και υγρασία να εισέλθει εντός τους. Συνεπώς, μην κόβετε τα πετσάκια σας, αλλά να διατηρείτε εκείνα τα σημεία υγιή σπρώχνοντάς τα πίσω μετά το ντους και εφαρμόζετε κρέμα για τα χέρια.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement