Connect with us

Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή ήταν βελτιωμένη είχε ουσία, νίκησε (2-0) εύκολα τον ΟΦ Ιεράπετρας και ξεκινά την αντεπίθεσή της

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Βελτιωμένη και κυρίως ουσιαστική ήταν η χθεσινή Παναχαϊκή η οποία με καλή εμφάνιση ειδικά στο β΄ μέρος, νίκησε εύκολα με 2-0 τον ΟΦ Ιεράπετρας για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2 σημειώνοντας την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα χάρη στα γκολ των Αραβίδη (54΄) και Μπάτροβιτς (81΄).

Το χθεσινό «τρίποντο» έχει πολλά οφέλη για τους κοκκινόμαυρους οι οποίοι χάρη στους 3 βαθμούς είναι πολύ κοντά στην κορυφή, μόλις στο -2 από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό- και αυτό δείχνει πως είναι για τα καλά μέσα στο κόλπο την ώρα που οι αντίπαλοι της έχασαν βαθμούς.
Στα πολλά οφέλη το γεγονός ότι η ομάδα κερδίζει χρόνο προκειμένου να βρει την απαραίτητη χημεία και οι παίκτες να αποκτήσουν ρυθμό ενόψει της συνέχειας.
Επιπλέον οι κοκκινόμαυροι ανεβαίνουν ψυχολογικά και από το γεγονός πως χθες για πρώτη φορά κράτησαν το μηδέν στην άμυνα και αυτό δείχνει κάτι και για τη συνοχή της ομάδας.
Φυσικά και η Παναχαϊκή δεν έγινε ξαφνικά ομάδα, έχει πράγαματ με τη χθεσινή νίκη όμως δείχνει σημάδια βελτίωσης και αν συνεχίσει τη δουλειά, τότε μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα πράγματα.
ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ
Στο αγωνιστικό μέρος η Παναχαϊκή μπήκε πιο δυνατά, είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε παίζοντας από τα άκρα να βγάλει επικίνδυνες στιγμές χωρίς όμως επιτυχία.
Ιδιαίτερα δραστήριοι ήταν οι Αποστολόπουλος-Τσερούτι από τα δεξιά, επιδίωξαν να ανοίξουν χώρους αλλά η άμυνα του ΟΦΙ ήταν σωστά στημένη και δεν άφησε πολλά περιθώρια.
Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 26΄ με το δυνατό σουτ του Πλιάτσικα που έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί του ΟΦΙ, οι οποίοι με διπλή ζώνη δεν άφηναν πολλά περιθώρια για να μπουν οι κοκκινόμαυροι στην περιοχή.
Ο χρόνος κυλούσε, η τακτική της Παναχαϊκής με τις σέντρες δεν απέδιδε με την ομάδα της Κρήτης να κρατά σχετικά εύκολα το 0-0 όμως οι γηπεδούχοι μετά το 30΄ανέβασαν στροφές παίζοντας από τα δεξιά.
Παρά την πίεση, οι φιλοξενούμενοι αντιδρούσαν σωστά και δεν άφηναν την μπάλα να μπει στην περιοχή τους. Παράλληλα προς το τέλος του ημιχρόνου, είχαν και μια ευκαιρία στο 42΄ με το σουτ του Κούστα, που ανάγκασε τον Σούλη να πέσει και να διώξει και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 0-0.
Στο β΄ ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε χωρίς αλλαγή, είχε πάλι τον έλεγχο αλλά δυσκολία να μπει στην αντίπαλη περιοχή και σε αυτή τη λογική ο Παπαδόπουλος έκανε αλλαγή στο 52΄ όταν μπήκε ο Αραβίδης στη θέση του Τσερούτι.
ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ Ο ΟΦΙ!
Δύο λεπτά αργότερα, η πατρινή ομάδα κέρδισε πέναλτι όταν ο Λούις ανέτρεψε τον Αραβίδη και μάλιστα πήρε 2η κίτρινη κάρτα. Ο ΟΦΙ Ιεράπετρας έμεινε με 10 παίκτες με τον κοκκινόμαυρο επιθετικό να εκτελεί σωστά και να γράφει το 1-0.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η πατρινή ομάδα πήρε τον έλεγχο του αγώνα, είχε κερδίσει την μάχη της μεσαίας γραμμής και προσπαθούσε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ.
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν κινήσεις τακτικής, με 2 αλλαγές προσπάθησαν να βάλουν φρέσκα πόδια στο γήπεδο και το ίδιο έκανε μετά από λίγο και ο τεχνικός της Παναχαϊκής Ν. Παπαδόπουλος που έριξε στο ματς τους Πάνο-Αργυρόπουλο στις θέσεις των Ανάκογλου -Αποστολόπουλου.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, οι κοκκινόμαυροι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο ΟΦΙ είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο ωστόσο έβγαινε σε αντεπίθεση όταν του δινόταν ευκαιρία.
ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΗ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ 2-0
Στο τελευταίο 15λεπτο οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμα πιο πολύ, με τους Αραβίδη-Μπάτροβιτς και Γιούση να έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες, έψαξαν ένα 2ο γκολ το οποίο ήρθε στο 81΄, όταν με ωραία προσπάθεια του Μπάτροβιτς έκανε το 2-0 και κλείδωσε τη νίκη για τους κοκκινόμαυρους.
Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι επιδίωξαν να πιέσουν όμως δεν κατάφεραν πολλά πράγματα, η άμυνα της Παναχαϊκής δεν ανησύχησε σχεδόν καθόλου και έτσι κράτησε ώς το τέλος το 2-0.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Παπαδόπουλος): Σούλης, Πλιάτσικας, Πατάπης, Αποστολόπουλος (69′ Πάνος), Σταμόπουλος (86′ Μπελεζάκης), Μουστακόπουλος, Ανάκογλου (69′ Αργυρόπουλος), Τσερούτι (55′ Αραβίδης), Γιούσης, Μπάτροβιτς, Κουσκουνάς (86′ Μασούρας).
ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Παπαματθαιάκης): Παπαδόπουλος, Λουίς, Σμίλτος, Καπιάς, Καψάλης (77′ Πριόνας), Λεμονής (90′ Καλλιμάνης), Αρναούτογλου, Βογιατζής, Φουάση (67′ Τσακμάκης), Κούστα (77′ Γκίνη), Ντάλλα Κόστα (67′ Γκούφας).

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement