Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απτόητοι οι Πατρινοί

Published

on

Πλήθος κόσμου και χθες σε Ρήγα Φεραίου και πλατεία Γεωργίου με την αγορά να υπολειτουργεί, τι προβληματίζει τους ειδικούς. Μπορεί αρκετά καταστήματα να μην άνοιξαν χθες, ημέρα κατά την οποία ήταν προαιρετική η λειτουργία τους, ωστόσο πολλοί Πατρινοί άδραξαν της ευκαιρίας και κατέβηκαν για βόλτα στο κέντρο της Πάτρας, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να είναι αναπόφευκτος ο συγχρωτισμός.

Την ίδια ώρα κλιμάκια αστυνομικών διενεργούσαν ελέγχους, πραγματοποιώντας κυρίως συστάσεις για τη χρήση μάσκας και απομακρύνοντας τον κόσμο από σημεία που παρατηρείται συνωστισμός, όπως έξω από τα πολυκαταστήματα.

Πάντως, οι εικόνες που κατεγράφησαν το Σάββατο σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκάλεσαν προβληματισμό για την πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού και στην αύξηση των δεικτών του επιδημιολογικού φορτίου.

Όλα θα φανούν, βέβαια, στις επόμενες 10-15 μέρες, όταν οι ειδικοί θα μπορούν με ασφάλεια να εκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και την ακριβή επίπτωση που έχει σ’ αυτά η επαναλειτουργία των εμπορικών.

Μπορεί τα εμπορικά καταστήματα και στην Πάτρα, αλλά και οι ίδιοι οι καταναλωτές να τηρούν αυστηρά τα μέτρα, ωστόσο, αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ο συνωστισμός που παρατηρείται στους κοινόχρηστους χώρους, δρόμους και πλατείες.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε με δήλωσή του ότι υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουμε σε καθεστώς lockdown και να κλείσουν πάλι τα καταστήματα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα και τα κρούσματα πάρουν την ανιούσα σε βαθμό που δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμα.

ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ

Ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ωστόσο έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown και επανέλαβε ότι το άνοιγμα της εστίασης θα καθυστερήσει. «Η επιτροπή δεν έχει συζητήσει για την εστίαση. Αν δουν οι επιδημιολόγοι ότι μπορούν να βάλουν μέσα στη συζήτηση την εστίαση θα το κάνουμε. Η εστίαση θα παραμείνει για διάστημα ακόμα κλειστή»

Σε ότι αφορά στα πρακτορεία ΟΠΑΠ τόνισε ότι πρόθεση είναι να ανοίξουν, ενώ σχετικά με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι μπορεί να χαθεί η σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μπροστά από την υγεία. Οι επιστήμονες είπαν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και μετά να συζητηθεί το θέμα αυτό αν κρίνουν ότι μπορούν».

Και κατέληξε: «Κατανοούμε τους επαγγελματίες και τους στηρίζουμε με μέτρα. Κάνοντας στο τέλος τον απολογισμό όλοι θα τύχουν στήριξης. Στο τέλος θα υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος για να μην κλείσουν επιχειρήσεις».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement