Connect with us

Μπάσκετ

O Προμηθέας εχει μπροστά του αγωνιστικό Γολγοθά για το Κύπελλο ελλάδας

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Άτυχη ή τυχερή -όπως το πάρει ο καθένας- στάθηκε η ομάδα του Προμηθέα κατά την χθεσινή κλήρωση της ΕΟΚ στην Αθήνα για τον ορισμό των εδρών των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας αφού κληρώθηκε να αγωνιστεί εκτός έδρας με τον νικητή του αγώνα Ηρακλή-ΠΑΟΚ.

Οπότε αυτό που πρόεκυψε χθες είναι πως η πατρινή ομάδα έχει μπροστά της δυο μακρινά και κουραστικά ταξίδια για να φτάσει στον μεγάλο τελικό κυπέλλου.
Αρχικά στις 10/2 θα παίξει εκτός με τον Κολοσσό Ρόδου και αν νικήσει, δυο μέρες πιο μετά θα αγωνιστεί στην Θεσσαλονίκη με το νικητή του ζευγαριού Ηρακλής-ΠΑΟΚ.
Είναι φανερό πως -επαναλαμβάνουμε εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του Κολοσσού- η πατρινή ομάδα έχει ένα γολγοθά μπροστά της, λογικά θα αναχωρήσει την Τρίτη 9 Ιανουαρίου από την Πάτρα για τη Ρόδο και το επόμενο βράδυ, θα επιστρέψει στην Αθήνα για να αναχωρήσει από εκεί για την Θεσσαλονίκη.
Η κόπωση και η ταλαιπωρία θα είναι μεγάλες για τους πορτοκαλί που θα δώσουν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι απέναντι σε ξεκούραστη ομάδα, καθώς είτε ο ΠΑΟΚ, είτε ο Ηρακλής θα υποδεχτούν τον Προμηθέα ξεκούραστοι.
Αν μάλιστα η ομάδα του Γιατρά καταφέρει να πάρει τη νίκη στον ημιτελικό, τότε μετά από δυο μέρες θα κληθεί να αγωνιστεί στον τελικό που έκτος απροόπτου θα γίνει στην Αθήνα.
Ο Προμηθέας, λοιπόν για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο θα διανύσει περίπου 1.000 χιλιόμετρα γυρίζοντας τουλάχιστον την μισή Ελλάδα.
ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΟ
Αυτό είναι το αρνητικό κομμάτι της κλήρωσης αφού υπάρχει και το θετικό. Η ομάδα του Γιατρά απέφυγε τον ισχυρό ΠΑΟ και φυσικά πάντα θα υπολογίσουμε ΑΕΚ-Λαύριο, που θα μονομαχήσουν στη διαδικασία των ημιτελικών.
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, τόσο ο Ηρακλής όσο και ο ΠΑΟΚ είναι ομάδες που ο Προμηθέας με μια καλή εμφάνιση μπορεί να νικήσει και να βρεθεί για 2η συνεχόμενη χρόνια στον τελικό κυπέλλου.
Αναλυτικά τα ζευγάρια (10/2):
Λαύριο-ΑΕΚ
Ηρακλής-ΠΑΟΚ
Κολοσσός Ρόδου-Προμηθέας Πατρών
Παναθηναϊκός-Περιστέρι
Τα ζευγάρια των ημιτελικών (12/2)
Νικητής Παναθηναϊκός-Περιστέρι Εναντίον Νικητή Λαύριο-ΑΕΚ
Νικητής Ηρακλής-ΠΑΟΚ Εναντίον Νικητή Κολοσσός-Προμηθέας.
ΓΙΑΤΡΑΣ: «ΠΡΩΤΑ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ»
Μετά την κλήρωση, ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, είπε: «Έχω πει ποιος είναι ο στόχος του Προμηθέα στο Κύπελλο Ελλάδας και προς το παρόν αυτό που μας απασχολεί είναι το παιχνίδι στη Ρόδο με τον Κολοσσό. Αυτή την στιγμή αυτό έχω στο μυαλό μου και τίποτα άλλο».
ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΟΑΚΑ
Στο μεταξύ, κατά την χθεσινή κλήρωση έγινε γνωστό πως η έδρα του τελικού θα ανακοινωθεί στη συνέχεια από την ΕΟΚ όμως η λογική λέει πως θα γίνει στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ.
Βέβαια το θέμα αυτό θα οριστικοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα όμως αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε πως θα γίνει στο ΟΑΚΑ φυσικά κεκλεισμένων των θυρών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement