Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αναστάτωση στην αγορά από τον αποκλεισμό τοπικών επιχειρήσεων από τα δημοφιλή προϊόντα εταιρείας αθλητικών ειδών

Published

on

Με την δικαιολογία ότι δεν καλύπτουν την νέα στρατηγική της εταιρείας, η οποία άλλαξε αφότου το δίκτυό της στην Ελλάδα «άλλαξε χέρια» γνωστή και δημοφιλής εταιρεία αθλητικών ειδ΄ψν, αποκλείει από την πώληση των προϊόντων της αρκετές τοπικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί αναστάτωση στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν την εκπνοή του 2020 η εταιρεία ενημέρωσε τους τοπικούς επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζεται ότι σε 17 μήνες θα διακόψει οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή μαζί τους.
Δηλαδή θα σταματήσει να τους προμηθεύει τα προϊόντα της επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να αλλάξει τα δεδομένα και στην αγορά της Πάτρας δημιουργώντας ένα μονοπωλιακό περιβάλλον και «σπρώχνοντας» τους πελάτες σε συγκεκριμένες πολυεθνικές με τις οποίες θα συνεχίσει να συνεργάζεται.
Η εταιρεία μέχρι πρότινος διατηρούσε στην Ελλάδα μακροχρόνια συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις, μέσω ενός διευρυμένου δικτύου, χονδρικής και λιανικής πώλησης.
ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Ωστόσο το νέο καθεστώς αποφάσισε αιφνιδιαστικά να διακόψει τις συμβάσεις για τα συμβόλαια εισαγωγής και διανομής των επώνυμων ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ της εταιρείας, διατηρώντας συνεργασία μόνο με καταστήματα πολυεθνικών συμφερόντων.
«ΑΔΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ»
Οι τοπικοί επιχειρηματίες που συνεργάζονταν με την εταιρεία κάνουν λόγο για άδικη απόφαση, καθώς εξαιρούνται από την πώληση των προϊόντων της, τα οποία και οι ίδιοι «ανύψωσαν» τα προηγούμενα χρόνια προωθώντας τα στην αγορά της Πάτρας. «Έχουμε κι εμείς μερίδιο στην επιτυχία της εταιρείας που τώρα μας πετάει σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Μπορεί να είναι μία νόμιμη απόφαση, δεν είναι όμως ηθική, αφού ενισχύει τον αθέτιμο ανταγωνισμό», ανέφεραν στη «Γ».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τοπικοί επιχειρηματίες που πλήττονται από την συγκεκριμένη απόφαση συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement