Connect with us

Μαγειρική

Μοσχάρι φρικασέ με σέσκουλα

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

60ml ελαιόλαδο

1 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι, σε μερίδες

8-10γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες

2γρ. κόλιανδρο, τριμμένο

120ml λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό κότας

300γρ. πράσο, σε λεπτές ροδέλες

400γρ. φρέσκο κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες

150γρ. κοτσάνια σέλινου με τα φύλλα τους, σε μικρά κομμάτια

100γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κιλό σέσκουλα, σε χοντρά κομμάτια

2 αβγά

χυμό από 1 λεμόνι και ξύσμα για το γαρνίρισμα

ελαιόλαδο

γιαούρτι πλήρες

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή θερμοκρασία και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο με τον κόλιανδρο. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον ζωμό κότας, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε την φωτιά και μαγειρεύετε για μία ώρα, να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτετε νερό για να μην κολλήσει αλλά όχι πολύ γιατί βγάζουν και τα λαχανικά. Προσθέτετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλινο και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Συμπληρώνετε το σέσκουλο και τον άνηθο πιέζοντάς τα με μία τρυπητή κουτάλα. Μετά από 10 λεπτά, κλείνετε το μάτι. Σε βαθύ πιάτο χτυπάτε τα ασπράδια να αφρατέψουν. Προσθέτετε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού. Με μεγάλη κουτάλα παίρνετε ζωμό από την κατσαρόλα (όσο μπορείτε χωρίς τα χόρτα) και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο αβγολέμονο, για να μην κόψει, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε στο φαγητό και ανακατεύετε ελαφρώς ώστε να πάει παντού. Σερβίρετε και γαρνίρετε με λίγο ωμό λάδι, γιαούρτι και ξύσμα λεμονιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement