Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Events

«Αν μας σπάσουν το μπουζούκι»- Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Κότσιρας live steaming

Δημοσιεύθηκε

στις

H καινούρια μουσική παράσταση του Γιάννη Κότσιρα, ένα αφιέρωμα στο γνήσιο ελληνικό τραγούδι από τη δεκαετία του ’30 μέχρι και σήμερα, που δεν πρόλαβε, λόγω της πανδημίας, να oλοκληρώσει τον προγραμματισμένο κύκλο παραστάσεων τον περασμένο Μάρτιο, επιστρέφει την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, μέσα από ένα μοναδικό live streaming.

Mε τίτλο «Αν μας σπάσουν το μπουζούκι» ο δημοφιλής ερμηνευτής «επαναφέρει» στο προσκήνιο το αγαπημένο του μουσικό όργανο, μιας που τα τελευταία χρόνια υπάρχει η αίσθηση ότι αρχίζει να εξαφανίζεται από την ελληνική δισκογραφία.

Μεγαλωμένος ο ίδιος με το γνήσιο λαϊκό τραγούδι, αλλά και φανατικός υποστηρικτής του, θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα «διαμαρτυρίας» και ταυτόχρονα στήριξης του μουσικού αυτού παραδοσιακού λαϊκού οργάνου. Η παράσταση περιλαμβάνει μόνο λαϊκά τραγούδια, από όλο το φάσμα του κλασικού λαϊκού τραγουδιού, αλλά και λαϊκά από την προσωπική του δισκογραφία. Μια επιλογή αγαπημένων λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών μεγάλων δημιουργών, όπως ο Ζαμπέτας, ο Τσιτσάνης, o Καζαντζίδης, ο Μπιθικώτσης, ο Άκης Πάνου, ο Ξαρχάκος και πολλοί ακόμα, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλη την ιστορία της ελληνικής λαϊκής μουσικής.

Όπως έχει πει ο Γιάννης Κότσιρας: «Η διάθεσή μου με αυτή την παράσταση είναι να υπενθυμίσω στους ακροατές, στις δισκογραφικές εταιρείες αλλά και στους ανθρώπους που διαχειρίζονται τα ΜΜΕ πως το μπουζούκι είναι συνδεδεμένο με όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας αλλά και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας».

Συμμετέχουν: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: ενορχήστρωση & πλήκτρα – Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, τζουράς, ούτι – Κώστας Μιχαλός: κιθάρα – Ηρακλής Παχίδης: τύμπανα – Γιάννης Πλαγιανάκος: μπάσο – Νίκος Βελλής: μπουζούκι. Στο βιολί και στο τραγούδι η Δήμητρα Μπουλούζου.

Σημεία Προπώλησης: viva.gr. Τιμή εισιτηρίου: 9€.


Ροή ειδήσεων

Advertisement