Connect with us

Αθλητισμός

Διαβάστε τον αθλητικό Καζαμία από τα παρασκήνια της “ΓΝΩΜΗΣ”(Β’ ΜΕΡΟΣ)

Published

on

ΙΟΥΛΙΟΣ:

Ενόψει του καλοκαιριού και αφού το θερμόμετρο δείχνει 39 βαθμούς, ο Τάσος Κολοκυθάς χορηγεί 2 τόνους αέριο για τη θέρμανση του γηπέδου της Αγυιάς. Ενώ ο Τάκης Πολυδωρόπουλος αναλαμβάνει με φορτηγά του ομίλου «Κένταυρος» τη μεταφορά των παικτών στις προπονήσεις. Ενώ οι Γιάννης Κοντοθόδωρος, Γιάννης Χρυσανθόπουλος και Φίλιππος Μουστής χορηγούν και αναλαμβάνουν τα έξοδα για να κάνουν διακοπές οι ποδοσφαιριστές στην Τριταία.

Για χάρη των Τιτάνων ο Θόδωρος Κολλιόπουλος άφησε την Μύκονο και αναλαμβάνει πρόεδρος των Τιτάνων με στόχο η ομάδα να προκριθεί στα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος beach volley στην Copacabana beach του Rio de Janeiro της Βραζιλία. Ο Λεό Λεωνίδας αναλαμβάνει τις δημόσιες σχέσεις για τα μπαλέτα των αγώνων, ο Κώστας Χάρλας την μουσική των time out, πάμε δυνατά…

Μεγάλη επιτυχία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ξυλορακέτας για τον Σάββα Παραστατίδη όπου με ρακέτα σε σχήμα δικέφαλου αετού κέρδισε στον τελικό στην Πλαζ το Μονολίθι της Πρέβεζας. Ο Νίκος Τσανταρλιώτης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία 61-69!

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:

Παρέλαση αθλητών Ολυμπιάδας του Τόκιο, αρχηγός αποστολής ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος και σημαιοφόρος ο Πατρινός διαιτητής πόλο Μιχάλης Κουρέτας, με βοηθό του τον αρχηγό αποστολής της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ, τον Τάκη Τσαγκρώνη.

Ο αντιδήμαρχος αθλημάτων Θεόδωρος Κανελλόπουλος τους κάνει έξωση από το κλειστό Ροϊτίκων. Ο Χρήστος Καράβολας πείθεται από Ελένη Λεγάτου και Ελίνα Μποτσάκη και αλλάζουν στρατόπεδα προπονητών, ο μεν Χρήστος Καράβολας με έφορο τον Μάριο Μολφέτα στον Ερυθρό Αστέρα, τα δε κορίτσια στον Απόλλωνα, μήπως και το 2021 κερδίσει επιτέλους η Λεγάτου τον Καράβολα.

 

Ο Άγγελος Ροζής δεν καταφέρνει να φτιάξει τμήμα χάντμπολ στην Παναχαϊκή, αλλά ξανασυστήνει την ομάδα βόλεϊ ανδρών, φέρνοντας από το Παραλίμνι προπονητή τον Νίκο Ρουμελιώτη και έφορο τον Κώστα Παπασταθόπουλο.

Ο Ντίνος Τζουβέκας αναλαμβάνει προπονητής της ανδρικής ομάδας στην Α2 με βασικό μεγάλο χορηγό το casino, ενώ ο Άκης Δαρείος μετακομίζει στα γυναικεία τμήματα υποδομών της Ολυμπιάδος.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ:

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού επειδή δεν κατάφερε να πάρει τις απαραίτητες επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση παραιτείται και την θέση του αναλαμβάνει ο σύντροφος Κώστας Καραγκούνης και με αστραπιαίες ενέργειες και χρήματα του Περισσού, κατασκευάζει μετά από δεκαετίες στον Δήμο Πατρέων 12 λαϊκά γήπεδα στις λαϊκές συνοικίες του ευρύτερου λαϊκού δήμου (τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου, τέσσερα κλειστά γυμναστήρια και τέσσερα κολυμβητήρια) για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Αποχωρεί από την Α1 ΕΣΚΑ-Η η ομάδα της Γαλήνης, διότι ο πρόεδρος Ευφημάκης Πολύκαρπος θέλει να επαναφέρει δίπλα στον προπονητή Κώστα Γιαννόπουλο τον Ζόραν Μάρκοβιτς.

Πραγματοποιούνται οι εκλογές στην ΚΑΕ Απόλλων. Ο Κώστας Καραπάνος μαζί με τον Γιάννη Βερβίτα πλειοψηφούν και επαναφέρουν στην ομάδα Βασίλη Λιανό, Γιάννη Μολφέτα στη θέση του μάνατζερ. Γενικός αρχηγός αναλαμβάνει ο Γιώργος Ροκανάς με βοηθό του τον Γιάννη Φραγκοπαναγιώτη, ενώ γίνονται ενέργειες να επιστρέψει ο Άκερ τα χρήματα του οποίου ανέλαβε να εξοφλήσει με δάνειο της Αχαϊκής Τράπεζας η ΚΑΕ Απόλλων. Ταυτόχρονα αποχωρούν ο Φώτης Κατσαΐτης και ο Βασίλης Βλασταράς και τάσσονται αναφανδόν στο πλευρό των Βερβίτα-Καραπάνου, ενώ επανέρχεται στο Δ.Σ. και ο Θόδωρος Καμπέρος.

Ο όμιλος του Pick Πάτρας μετά την μη συμμετοχή του κόσμου στο 12ο περσινό Pick  πτωχεύει. Ο Λευτέρης Αυγενάκης συγκινημένος επιτέλους επιχορηγεί το δήμο Πατρέων με 120 εκατομμύρια ευρώ και ειδική πίστα με υπόγειες διαδρομές (εκμεταλλευόμενος την υπογειοποίηση του τρένου) δημιουργείται μόνιμα στο κέντρο της πόλης, όπως του πριγκιπάτου του Μονακό. Η ιδέα του αυτοκινητοδρομίου της Χαλανδρίτσας μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο Πλάτων Μαρλαφέκας και ο Γιώργος Καραγεωργόπουλος από δω και στο εξής τιμής ένεκεν θα κουνάνε τις σημαίες στον τερματισμό των αγώνων.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ:

Ο Ντίνος Τσοκόλης και ο πρώην πρόεδρος της Ολυμπιάδας Νίκος Μπογονικολός μαζί με τους Τόλη Μάξιμο, Κώστα Φλωράτο και τον Βασίλη Νιπεργιάλη στο τιμόνι, αναλαμβάνουν τον Κόροιβο Αμαλιάδος, με γενικό αρχηγό τον Μίμη Ρόζη και έφορο τον Σάκη Λαγό, ενώ στη θέση του προπονητού επανέρχεται ο Ντίνος Καλαμπάκος.

 

Ο Νίκος Πλέας κάνει και τέταρτο παιδί, και πλέον ως πολύτεκνη οικογένεια λαμβάνουν μέρος στο νέο άθλημα «ομαδικό πυγμαχίας πολυτέκνων οικογενειών» που εγκρίθηκε στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, όπου και ανακηρύσσονται παγκόσμιοι πρωταθλητές στους αγώνες που φιλοξενήθηκαν στην Πάτρα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο γήπεδο των πολυτέκνων Πατρών.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το μητρώο σωματείων της ΓΓΑ θέλει να δημιουργήσει ειδική επιτροπή για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος στον αθλητισμό και φτιάχνει ψηφοδέλτιο για να εκλεγούν εννέα μέλη, όπου θα ψηφίσουν τα σωματεία της χώρας. Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τους: Χρήστο Παπαδημάκη, Κυριάκο Σκιαθά, Μιχάλη Παντελή, Λευτέρη Πέτρου, Οδυσσέα Κουνάβη, Κωστή Γραμματικόπουλο, Βαγγέλη Ιωάννου, Νίκο Βεντούρα, Φώτη Κουβεριανό, Σπύρο Παγούρα, Νίκος Μπούτρης.

Επίσης θα προκηρύξει εκλογές για την επιτροπή που θα επιτηρεί την σίτιση των ομάδων στις μετακινήσεις μετά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων για να εκλεγούν τρία μέλη από τους: Σταύρο Κάτσενο, Σπύρο Μπιράτση, Τίτο Μίσσο και Θανάση Αργυρό.

Τέλος για την υγειονομική επιτροπή δωρεάν διανομή test covid -19 σε όλες τις ομάδες για να εκλεγούν τα τρία μέλη από τους: Αλέκο Κοτρωνόπουλο, Βαγγέλη Αναγνωστόπουλο, Σωτήρη Λαϊνιώτη και Ανδρέα Νικολάου.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ:

Εκλογές στον ΝΟΠ με εισήγηση των Νανάς Μαντζαβίνου και Τάκη Καλοκαιρινού για να σωθεί ο σύλλογος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου και μετέπειτα πρόεδρος αναλαμβάνει η Κατερίνα Καρβεντζούδη που αμέσως φέρνει λεφτά στον σύλλογο, αφού συνάπτει σύμβαση με τον Γιώργο Τελώνη και εξασφαλίζει μεγάλη χορηγία.

Ο Νίκος Βασιλείου παίρνει μετεγγραφή και αναλαμβάνει γενικός μάνατζερ στον ΝΟΠ, ενώ κοντά του πάει και ο Χρήστος Μανέτας και όλη η οικογένειά του και με προπονητή τον Δημήτρη Μπιτσάκο ανεβάζουν τη γυναικεία ομάδα πόλο στην Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών. Στην ανδρική ομάδα προπονητής αναλαμβάνει ο Γιώργος Κακουλίδης για να ξαναγράψει το τμήμα σελίδες δόξας. Γενικός αρχηγός πόλο ανδρών αναλαμβάνει ο Τάκης Γουρδούπης και γυναικών ο Μιχάλης Παντελής.

Στη ΝΕΠ κατόπιν εκλογών πρόεδρος ανακηρύσσεται ο Σωτήρης Λαϊνιώτης, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Παπαπαναγιώτου, με γενικό γραμματέα τον Κώστα Σκουζέ. Ταμίας και υπεύθυνος κολυμβητικού τμήματος αναλαμβάνει ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος με αρχιπροπονητή τον Σταύρο Νταλαχάνη και βοηθό του την Μαριάννα Δημητροπούλου. Γενικός αρχηγός αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κομινάτος με τεχνικό διευθυντή πόλο τον Χρήστο Αργυρόπουλο, έφορο τον Τάκη Καραβιώτη και προπονητή στην ανδρική ομάδα τον Μάκη Λυκούδη. Η γυναικείας ομάδα διαλύεται μιας και η οικογένεια Μανέτα μετοίκησε στον ΝΟΠ. Μόλις έμαθαν τα παραπάνω τα παλιά στελέχη της ομάδας του Θριάμβου, καλούν επειγόντως σύσκεψη υπό την προεδρία του Νίκου Λαϊνιώτη, ιδρυτή της ομάδας, και προσφεύγουν στα δικαστήρια για να μην γίνει η συνεργασία με την ΝΕΠ.

 

Ο Τάκης Λαμπρόπουλος ανέλαβε το «γραφείο τελετών» καθώς και την ενημέρωση με δελτίο τύπου παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που φεύγουν από την ζωή.

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ:

Αναλαμβάνει και πάλι πρόεδρος της ΕΑΠ ο Μανόλο Χιμένεθ με διευθύνοντα σύμβουλο τον Τάκη Αντωνόπουλο, γενικό αρχηγό τον συνταξιοδοτημένο πλέον του αθλητισμού Τάκη Τσαγκρώνη, με προπονητή στο ανδρικό βόλεϊ τον Άρη Αγγελόπουλο και στο γυναικείο τον Ανδρέα Φαλιέρο. Εξαγοράζουν το οίκημα του ΝΟΠ και την πισίνα και κατασκευάζουν δέκα αίθουσες για: μπριζ, πινγκ-πονγκ, σκουός, μπάντμιντον, τοξοβολία, ξιφασκία, σκοποβολή, κολύμβηση, πόλο, ενόργανη γυμναστική. Μαζί με μπάσκετ, βόλεϊ, σκάκι και πυγμαχία, 14 αθλήματα στο σύνολο, συναγωνίζονται στο μητρώο της ΓΓΑ τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΧΑΝΘ και ΠΑΟΚ. Εν τω μεταξύ, μετά τις τελευταίες κυβερνητικές εξελίξεις και τον τελευταίο ανασχηματισμό, ο Γιάννης Καρβέλης λόγω της μεγάλης του προσφοράς και παρουσίας στα γήπεδα των ομάδων Παναχαϊκής, Απόλλωνα, Προμηθέα, ανακηρύσσεται επίτιμος πρόεδρος και αναλαμβάνει τα test covid-19 προκειμένου να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.

Παναγιώτης Σεμιτέκολος και Παναχαϊκή αφού είδαν και αποείδαν ότι καθυστερούν οι πληρωμές και τα ποσοστά από την ΠΑΕ Παναχαϊκή αποφάσισαν και παραχωρούν πλέον το γήπεδο στην ομάδα του Αετού και τον Παναγιώτη Ασκούνη, ο οποίος θα είναι και ο επίσημος χορηγός.

Ο Παντελής Αθανασίου που συνταξιοδοτήθηκε από τους κριτές χάντμπολ δημιουργεί τμήμα χειμερινής κολύμβησης στον Προμηθέα με γραμματέα τον Σάκη Μιχαλόπουλο.

Παραμονή Χριστουγέννων βραβεύεται στην Λυών της Γαλλίας ο Κώστας Μπαρτζάκλης ως καλύτερος παγκοσμίως σεφ/μπάρμαν/baristas και στον αθλητικό χώρο πλέον, με έπαθλο το χρυσό αγαλματίδιο του δικέφαλου αετού δαφνοστολισμένο με κλαδί ελιάς (όπως το σήμα του Ολυμπιακού) μιας και φέτος για άλλη μια φορά τους ξαναπήρε το πρωτάθλημα. Οι Βασίλης Παλαιολόγος, Σπύρος Καποτάς, Γιώργος Κολλιόπουλος μαζί με Νίκο Βετούλα αναλαμβάνουν υπεύθυνοι των υποδομών του συλλόγου στα νέα γήπεδα στο Νότιο Πάρκο που κατασκεύασε ο Δήμος Κάτω Αχαΐας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement