Connect with us

Αθλητισμός

Να “πιάσει” κορυφή

Published

on

 

Η Παναχαϊκή με “κλειδί” την άμυνα είναι πανέτοιμη για τη νίκη σήμερα (14.45) στην Αγυιά κόντρα στον Ιωνικό

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Όλοι είναι έτοιμοι στο «στρατόπεδο» της Παναχαϊκής για το μεγάλο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 2 κόντρα στον Ιωνικό.

Οι κοκκινόμαυροι έχοντας καλή ψυχολογία μετά το «διπλό» στην Λάρισα επί του Απόλλωνα υποδέχονται στην Αγυιά τον επικίνδυνο Ιωνικό θέλοντας τούς τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου γνωρίζουν ότι αν νικήσουν τον Ιωνικό αρχικά θα πάρει αξία το «διπλό» της Λάρισας ενώ θα αφήσουν πίσω τέσσερις βαθμούς την ομάδα του Δημήτρη Σπανού όπως και τους Διαγόρα (2β.), Εργοτέλη (3) και θα αναρριχηθούν στην πρώτη θέση με τον Λεβαδειακό.

Με λίγα λόγια γνωρίζουν όλοι ότι αν θέλουμε να παραμείνουμε σε τροχιά ανόδου αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό να κερδηθεί και οι κοκκινόμαυροι δηλώνουν μια γροθιά για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Το κλειδί στην επίτευξη του στόχου δεν είναι άλλο από το να κρατήσουν στα μετόπισθεν μακριά τούς επιθετικούς του Ιωνικού.

Αν η αμυντική μας γραμμή λειτουργήσει πειθαρχημένα και με καθαρό μυαλό το γκολ αργά ή γρήγορα θα έρθει. Και αυτό διότι στην γραμμή κρούσης οι κοκκινόμαυροι με τα μέχρι τώρα δεδομένα βρίσκουν δίχτυα. Οπότε στο συγκεκριμένο παιχνίδι χρειάζεται ηρεμία, υπομονή και στο τέλος η Παναχαϊκή θα καταφέρει να πάρει μια τεράστια νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο Ιωνικός.

Η μοναδική απώλεια για το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου είναι αυτή του Αργυρόπουλου ενώ μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης ο έμπειρος τεχνικός ανακοίνωσε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα δώσουν το «παρών» στο γήπεδο της Αγυιάς και εκεί θα ανακοινωθεί 20άδα.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα με τους διαιτητές έχει ως εξής:

Απόλλων Λάρισας – Καραϊσκάκης Άρτας (14.45 ΕΡΤ, ΕΡΤ Sports, AEL FC Arena)

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)

Βοηθοί: Καραγιάννης (Θράκης), Κηλικιώτης (Ξάνθης)

4ος: Ψυχούλας (Βοιωτίας)

 

Παναχαϊκή – Ιωνικός (14.45 ΕΡΤ3, Αγυιά)

Διαιτητής: Μπαΐλης (Πρέβεζας / Λευκάδας)

Βοηθοί: Ψύλλος (Λέσβου), Τσιλίκας (Αιτ/νίας)

4ος: Στάμος (Αθήνας)

 

Χανιά – Τρίκαλα (14.45 ΕΡΤ Sports 2, Περιβόλια)

Διαιτητής: Μπακογιάννης (Αθήνας)

Βοηθοί: Δασκαλάκης, Μαυραντωνάκης (Ηρακλείου)

4ος: Πατεμτζής (Ηρακλείου)

 

Η αποστολή του Ιωνικού στην Πάτρα

Με προπόνηση στο γήπεδο της Νεάπολης, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Σπανού, ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Ιωνικού, για το σημερινό παιχνίδι στην Πάτρα.

Ο Δημήτρης Σπανός ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι νεοαποκτηθέντες Θανάσης Παπαγεωργίου και Ιμπραχίμα Νιάσε.

Αναλυτικά στην Πάτρα έρχονται οι: Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτης Γκίνης, Κώστας Τσιριγώτης, Μιχάλης Κύργιας, Μανώλης Φαζός, Νίκος Μουστάκης, Γκούρζιντερ Σινγκ, Αμπούντ Ομάρ, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Γκοτσούλιας, Ιμπραχίμα Νιάσε, Παναγιώτης Κόρμπος, Φρανκ – Ερίκ Τιεντσέ, Μαρτίν Ρόλε, Αρμίντο Μπρίτο, Βαγγέλης Πλατέλλας, Μιχάλης Κουϊρουκίδης, Γιώργος Μάναλης, Λευτέρης Ματσούκας, Ματίας Κάστρο.

Εκτός έμειναν ο Ανδρέας Βλαχομήτρος, που ακολουθεί μέρος της προπόνησης, και δεν είναι ακόμα στο 100% από το διάστρεμμα που πέρασε και έμεινε εκτός.

Ο Σπύρος Φουρλάνος, που έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα υποβληθεί την Τρίτη (9/2) σε χειρουργική επέμβαση στο Μετροπόλιταν.

 

Νίκησαν Εργοτέλης και Δράμα, x το Λεβαδειακός-Διαγόρας

Χθες άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 2 με τρεις αναμετρήσεις.

Ο Εργοτέλης πανηγύρισε επί της Ξάνθης με 2-1 στο Παγκρήτιο. Οι κιτρινόμαυροι άντεξαν στην πίεση των φιλοξενούμενων ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Κόνραντ. Η Ξάνθη έφτασε στην ισοφάριση με τον Τάτο στο 50΄, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κράτησαν τους αντιπάλους μακριά από το καρέ τους και στο 88΄ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μπουρσέλης πέτυχε το 2-1.

Λεβαδειακός και Διαγόρας Ρόδου απέτυχαν να σκοράρουν για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν και μοιραία έμειναν στο απόλυτο μηδέν (0-0), δίνοντας ευκαιρία στην Παναχαϊκή να ανέβει 1η.

Τέλος σε ένα εξαιρετικό ματς με 5 γκολ ο ΟΦΙ, ουσιαστικά πλήρωσε τα αμυντικά του λάθη και ηττήθηκε με 2-3 από την Δόξα για την 6η αγωνιστική της Super League 2.

 

Σκόρερ για τον ΟΦΙ ο Λεμονής (32’) και ο Γκίνης (66’), τα γκολ της ομάδας του Θανάση Κολιτσιδάκη οι Μαυριάς (3’), Βάντερσον (21’) και Αγγελόπουλος (51΄)

Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα:

Εργοτέλης – Ξάνθη, 2-1

ΟΦΙ – Δόξα Δράμας, 2-3

Λεβαδειακός – Διαγόρας, 0-0

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 6 αγώνες)

Λεβαδειακός            12

Διαγόρας                  10

Παναχαϊκή                9

Εργοτέλης                 9

Τρίκαλα                     8

Ιωνικός                      8

Ξάνθη                        6

Κισσαμικός               6

Δόξα Δράμας            3

Καραϊσκάκης            3

ΟΦ Ιεράπετρας        3

Απόλλων Λαρ.          2

*Από ένα παιχνίδι λιγότερο έχουν Παναχαϊκή, Ιωνικός, Κισσαμικός, Τρίκαλα, Απόλλων Λάρισας και Καραϊσκάκης.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement