Connect with us

Διεθνή

Δημόσια υπάλληλος παραιτήθηκε για να γίνει εκπαιδεύτρια… γατών -Πόσα βγάζει

Published

on

Όσοι έχετε αδυναμία στα χαριτωμένα τετράποδα, μπορείτε να ακολουθήσετε το παράδειγμα μιας γυναίκας που κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, εκπαιδεύοντας… γάτες!

Η 38χρονη Julie-Anne Thorne δούλευε για χρόνια ως δημόσιος υπάλληλος μέχρι που πήρε τη μεγάλη απόφαση να παραιτηθεί από τη δουλειά της για να εργαστεί ως εκπαιδεύτρια γατών!

H ίδια ανακάλυψε ότι είχε μια ιδιαίτερη ικανότητα να συνδέεται συναισθηματικά μαζί τους, ενώ για την ακρίβεια περιγράφει τον εαυτό της ως «cat intuitive» υποστηρίζοντας ότι διαισθάνεται όλα όσα θέλει να «πει» μια γάτα. Ακόμα και μέσα από μια φωτογραφία, μπορεί να νιώσει τα συναισθήματα μιας γάτας…

Αυτή η ιδιαίτερη ικανότητα, βοηθάει τη Julie-Anne να κατανοήσει γιατί οι γάτες συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ώστε στη συνέχεια να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές στους ιδιοκτήτες προκειμένου το χαριτωμένο τετράποδο να νιώθει πιο άνετα! Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που παράτησε τη δουλειά της προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Ήδη ίδρυσε τη δική της επιχείρηση, με την ονομασία «Naturally Cats».

«Δεν μπορώ να εξηγήσω από πού προέρχεται αυτή η ιδιαίτερη σύνδεσή μου με τις γάτες, δεν υπάρχει λογική ή κάποια επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτό» λέει η Julie-Anne, ενώ προσθέτει: «Mπορείς να καταλάβεις τη συμπεριφορά μιας γάτας απλώς παρατηρώντας την, ωστόσο εγώ έχω φτάσει σε ένα πολύ βαθύτερο επίπεδο».

«Ξαφνικά μπορώ να γίνω νευρική ή ακόμα και να νιώσω φόβο – αυτό έχει να κάνει με τα συναισθήματα μιας γάτας τα οποία μεταδίδονται άμεσα σε μένα και αυτό δεν είναι απλώς μια δική μου ερμηνεία. Νιώθω ακριβώς τα συναισθήματα» υποστηρίζει η Julie-Anne, η οποία ζει στο Plymouth της Αγγλίας.

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν το 2012 μετά από μια επίσκεψή της σε έναν ζωολογικό κήπο μαζί με τον σύζυγό της Rob. Την ώρα που πλησίασε το σημείο που βρισκόταν ένα θηλυκό τσιτάχ, άρχισε ξαφνικά να κλαίει με λυγμούς. Λίγο αργότερα μέσα στην ημέρα, έμαθε πως το τσιτάχ είχε χάσει τον σύντροφό του και είχε βυθιστεί στο πένθος. «Όταν έφτασα δίπλα της, άρχισα να κλαίω, νιώθοντας το μεγάλο της πένθος» περιέγραψε η Julie-Anne.

«Στην πορεία, καθώς τα χρόνια περνούσαν, συνειδητοποίησα πως έχω μια ιδιαίτερη σύνδεση με τα ζώα, ανακαλύπτοντας πως έχω έντονη ενσυναίσθηση» προσθέτει η Julie-Anne, η οποία από το 2019 έχει τη δική της επιχείρηση, αναλαμβάνοντας να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν γάτες οι οποίες εμφανίζουν προβλήματα συμπεριφοράς, όπως, για παράδειγμα, έντονη επιθετικότητα ή ακόμα και να ουρούν μέσα στο σπίτι.

Με αρχικό στόχο να βοηθήσει τη δική της γάτα, την Pickle, η οποία έπασχε από διαβήτη, η Julie-Anne δοκίμασε διάφορες θεραπείες, όπως την εναλλακτική μορφή ιατρικής ρείκι, καθώς και διάφορες άλλες μεθόδους.

Μέχρι σήμερα, έχει βοηθήσει 40 πελάτες, χρεώνοντας περίπου 220 ευρώ ανά επίσκεψη. Αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν και την όσφρηση διάφορων βοτάνων, όπως γιασεμί, φύλλα βαλεριάνας, τριαντάφυλλα, λεβάντα, μέσω των οποίων μια γάτα μπορεί να γίνει σταδιακά λιγότερο επιθετική ή να βοηθηθεί αν πάσχει από κατάθλιψη.

«Άλλωστε, σήμερα οι γάτες επηρεάζονται και από τη συμπεριφορά των ιδιοκτητών τους, για παράδειγμα, όσο πιο αγχωμένοι είμαστε εμείς τόσο αγχώνεται και η γάτα» λέει η Julie-Anne.

Πλέον, η αποστολή της είναι να εκπαιδεύει τους ανθρώπους για το πώς θα δώσουν αγάπη και υποστήριξη στα κατοικίδιά τους…

www.aftodioikisi.gr

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement