Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έκρηξη ενεργών κρουσμάτων-Τα 182 έγιναν 427 σε μια εβδομάδα στην Πάτρα

Published

on

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος εξαιτίας της εκτόξευσης του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο κ. Μπονάνος παρουσίασε με αριθμούς την τρομακτιμή μεταβολή των ενεργών κρουσμάτων σε διάρκεια μιας μόλις εβδομάδας, καλώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα για να ανακοπεί το κύμα της πανδημίας που απειλεί τους κατοίκους της αχαϊκής πρωτεύουσας.
“Στις 11/1 από τα 88 ενεργά κρούσματα φτάσαμε τη Δευτέρα 8/2 στα 427 στον Δήμο Πατρεων. Και μέσα σε μια εβδομάδα από τα 182 στα 427. Είναι δύσκολα τα πράγματα έχουμε όλοι κουραστεί αλλά πρέπει να αντέξουμε στον μαραθώνιο Τα συμπεράσματα δικά σας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπονάνος.
Η εβδομαδιαία καταγραφή των ενεργών κρουσμάτων σ’ όλο το νομό, έχει ως εξής: Δήμος Πατρέων 427, Δήμος Αιγιάλειας 21, Δήμος Δυτικής Αχαΐας 45, Δήμος Ερυμάνθου 13 και Δήμος Καλαβρύτων 11.

39 ΝΕΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στην Αχαΐα, η οποία κατέχει την 6η θέση στον πανελλήνιο χάρτη της διασποράς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχία.
Χθες, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 39 νέες μολύνσεις, η πλειονότητα των οποίων εντοπίστηκε στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται στο βαθύ …κόκκινο!
Ο μέσος όρος των κρουσμάτων στις τελευταίες επτά ημέρες έφθασε στο 57,43, ενώ οι νοσούντες από Covid – 19 φθάνουν τους 12,97 ανά 100.000 πληθυσμό.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ – ΦΩΤΙΑ
Χθες, από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 638 νέα κρούσματα στην χώρα μας, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά (319) στην Αττική, 80 στην Θεσσαλονίκη (η οποία προβληματίζει ξανά τους ειδικούς), 47 στον Πειραιά, 46 στην Εύβοια και 39 στην Αχαΐα.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ – ΗΛΕΙΑ
Χαμηλοί είναι οι αριθμοί στους δύο όμορους νομούς της Δυτικής Ελλάδας καθώς στην Αιτωλοακαρνανία εντοπίστηκαν 4 κρούσματα και στην Ηλεία 3.
Ωστόσο, στην Ηλεία το ενδιαφέρον στρέφεται στα κρούματα στη μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων στη Βάρδα, όπου σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έφθασαν τα 28.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο επιβεβαιώθηκαν δείγματα που είχαν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες και πλέον ο αριθμός των φιλοξενουμένων που έχουν προσβληθεί από τον Covid19 ανέβηκε σε 23, ενώ πέντε άτομα του προσωπικού έχουν επίσης βρεθεί θετικά. Συνολικά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, 14 άτομα προσωπικού βρίσκονται σε καραντίνα.
Από τους 23 φιλοξενούμενους μια γυναίκα κατέληξε χθες το πρωί στο Γ.Ν. Πύργου, άλλοι οκτώ νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο και ένας ακόμα νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Οι υπόλοιποι παραμένουν σε καραντίνα μέσα στη μονάδα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement