Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει αύριο στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό Κυπέλλου

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Στο χέρι του Προμηθέα είναι να βρεθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας καθώς χθες βράδυ ο ΠΑΟΚ νίκησε (63-61) τον Ηρακλή και θα βρεθεί στο δρόμο της πατρινής ομάδας στον αυριανό ημιτελικό στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα του Γιατρά μπορεί να μην έκανε σπουδαία εμφάνιση στη Ρόδο όμως την ώρα που «έκαιγε» έδειξε πως έχει αποκτήσει στόφα μεγάλης ομάδας και έχει και τους παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις στα κρίσιμα σημεία.
Βέβαια ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα πως παίζει εντός έδρας όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα και αν ο Προμηθέας δείξει την πραγματική του αξία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, όμως άπαντες κρατούν χαμηλούς τόνους.
Ο δικέφαλος του Βορρά μπορεί να μην έχει πολλούς έμπειρους παίκτες όμως και χθες βραδύ μέσα στο Ιβανώφειο έδειξε πως έχει ποιότητα και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τους πορτοκαλί για να έρθει η νίκη-πρόκριση.
Θυμίζουμε πως ο αυριανός ημιτελικός θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ-3 με το νικητή να παίρνει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό ο οποίος αναμένεται να γίνει μέσα στον Απρίλιο λόγω της αναβολής του προημιτελικού του ΠΑΟ.
ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΡΑΡΙΣΜΟ
Στα του προχθεσινού αγώνα, μπορεί η εμφάνιση του Προμηθέα να μην ήταν η καλύτερη όμως η ουσία είναι πως η δουλειά έγινε και αυτό γιατί στο τελευταίο 10λεπτο έδειξε ψυχή και την εμπειρία που διαθέτουν οι παίκτες της ομάδας.
Κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη νίκη-πρόκριση ήταν ο πλουραλισμός καθώς είχε τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων αλλά και δύο ακόμα που ήταν στους 9 (Γιαννόπουλος-Γκραντ) οι οποίοι μαζί και με τον Χριστοδούλου βοήθησαν σημαντικά.
Οι ενισχύσεις που έχουν έρθει στο ρόστερ έχουν δώσει την δυνατότητα στον Γιατρά να ανακατεύει την τράπουλα και να μπορεί να κάνει ροτέισον με παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και δίνουν ουσιαστικές λύσεις όπως συνέβη στη Ρόδο με τον Χριστοδούλου.
ΑΠΟ ΡΟΔΟ «ΠΕΤΑΞΕ» ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η πατρινή ομάδα αναχώρησε χθες το μεσημέρι από την Ρόδο και μέσω Αθήνας, «πέταξε» για την Θεσσαλονίκη, όπου κατέλυσε σε ξενοδοχείο της πόλης.
Οι παίκτες της ομάδας προπονήθηκαν χθες και το ίδιο θα γίνει και σήμερα το απόγευμα σε γήπεδο της συμπρωτεύουσας όπου θα γίνουν οι τελευταίες δοκιμές από τον τεχνικό Μάκη Γιατρά.
Το θετικό είναι πως δεν υπάρχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Ο Γιαννόπουλος έδειξε στο παιχνίδι της Ρόδου ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του ενώ μάχιμος είναι και ο Κουίνσι Φορντ ο οποίος δεν αγωνίστηκε προχθές για λόγους τακτικής.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement