Connect with us

Αθλητισμός

 Προβληματισμένοι οι πρόεδροι

Published

on

Θεωρούν πολύ δύσκολο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα οι Χρήστος Λούβαρης και Δημήτρης Θανόπουλος

ΤΟΥ ΧΑΡΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Η πίεση που ασκούσε ο ΠΣΑΠ στην κυβέρνηση έφερε αποτελέσματα με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να «ανάβει» το πράσινο φως για επιστροφή στις προπονήσεις στην Γ’ Εθνική, ενώ παράλληλα αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνει γνωστή και η ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων.

Αυτό όμως φαίνεται να είναι αρκετά δύσκολο, αφού φαίνεται ότι ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Δηλαδή η ΓΓΑ αυτή την στιγμή ενώ ανάβει το πράσινο φως ρίχνει το μπαλάκι αρχικά στην ΕΠΟ και εν συνεχεία στους προέδρους των ομάδων.

Το να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα με όλα αυτά τα μέτρα, όταν δεν υπάρχει κανένα έσοδο, δεν φαίνεται να είναι εφικτό.

Όπως αναφέρει το αντίστοιχο ΦΕΚ, οι αθλητές θα πρέπει να κάνουν εβδομαδιαίο έλεγχο με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Το συγκεκριμένο τεστ αντιγόνου στοιχίζει 10 ευρώ ανά άτομο και σίγουρα είναι ένα κόστος επιπλέον που επιβαρύνει τα σωματεία της Γ’ Εθνικής.

Οι πρόεδροι των ομάδων της Γ’ Εθνικής του 9oυ ομίλου δείχνουν προβληματισμένοι και έχουν πολλά ερωτήματα για το πώς μπορεί να γίνει αυτή η επανέναρξη.

Η «Γ» επικοινώνησε με τους προέδρους του Διαγόρα, της Αχαϊκής και της Θύελλας Πατρών προκειμένου να μας αναφέρουν τι μέλλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα.

Αρχικά δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα πλάνο, καθώς κανένας δεν γνωρίζει υπό ποιες προϋποθέσεις θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ενώ πολλά είναι τα ερωτηματικά για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ο πρόεδρος της Αχαϊκής Γιάννης Μάνιαρης τόνισε ότι περιμένει να δει πώς ακριβώς θα βοηθηθούν οι ομάδες έτσι ώστε να υπάρξει αυτή η επανέναρξη. Μαζί του συμφώνησαν και ο Δημήτρης Θανόπουλος της Θύελλας Πατρών αλλά και ο Χρήστος Λούβαρης του Διαγόρα.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΒΑΡΗΣ

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»

Ο πρόεδρος του Διαγόρα εμφανίστηκε προβληματισμένος, αφού τα ερωτήματα για το πώς θα επιστρέψουν στις προπονήσεις οι ομάδες είναι πολλά. Μας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε αρκετά προβληματισμένοι και πρέπει να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και τι ακριβώς γράφει η ΚΥΑ. Δεν μπορούμε να πάρουμε θέση για την έναρξη στην παρούσα φάση.

Η διοργανώτρια αρχή που είναι η ΕΠΟ έχει τον κύριο λόγο και πρέπει να μας αναφέρει με ποια προκήρυξη θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα: με την παλιά ή με την καινούργια; Το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αχαΐας δεν θα διεξαχθεί, οπότε καμία ομάδα δεν θα πάρει εισιτήριο ανόδου για την Γ’ Εθνική.

Επίσης, ποιες θα είναι ημερομηνίες και πώς θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με έναν γύρο; Θα αγωνιζόμαστε Τετάρτη-Κυριακή; Φυσικά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι τα τεστ. Ποιος θα τα κάνει και ποιος θα τα πληρώνει;

Εμείς με βεβαιότητα αναφέρουμε ότι δεν θα ρισκάρουμε να επιστρέψουμε στις προπονήσεις από σήμερα χωρίς τεστ. Ο Διαγόρας «χτυπήθηκε» από τον covid με έξι ενεργά κρούσματα και δεν ρισκάρουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και των παραγόντων και παράλληλα όλων των οικείων τους. Η ΓΓΑ πετάει το μπαλάκι στην ΕΠΟ και καλό είναι να τα βρουν οι δύο τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα ερωτήματα είναι πολλά και αν δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με ασφάλεια και τήρηση των πρωτοκόλλων, καλύτερα να μην ξεκινήσει ποτέ».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

«Το μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς»

Ο γενικός διευθυντής της Θύελλας Πατρών Δημήτρης Θανόπουλος τόνισε ότι μεταβιβάζεται η ευθύνη του κοινωνικού κράτους στους ερασιτέχνες παράγοντες, ενώ είπε ότι όλες οι διοικήσεις των ομάδων του ομίλου θα συναντηθούν και θα αποφασίσουν.

Τα ερωτήματα και του Δημήτρη Θανόπουλου είναι πολλά, όπως τα έσοδα των ομάδων που χωρίς κόσμο στην κερκίδα είναι μηδενικά. Ακόμα, το εξοδολόγιο της διαιτησίας, οι χορηγίες από τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές, το θέμα των νεαρών αθλητών, καθώς οι μαθητές τον Μάιο έχουν πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ οι φοιτητές εξεταστική τον Ιούνιο. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα όσο αγάπη και μεράκι να έχει κανείς για τον αθλητισμό, αφού καλούνται να πληρώσουν υποχρεώσεις και έξοδα 8 μηνών χωρίς κανένα απολύτως έσοδο. “Όπως καταλαβαίνουμε, πάλι το μάρμαρο καλούμαστε να το πληρώσουμε εμείς οι παράγοντες” λέει χαρακτηριστικά.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement