Connect with us

Αθλητισμός

Δεν τα παρατάει…

Published

on

Η διοίκηση της Παναχαϊκής «τέλειωσε» τον Παπαδόπουλο και δίνει τα κλειδιά στο δίδυμο προπονητών Παρασκευόπουλου-Σπηλιόπουλου

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Η προχθεσινή ήττα της Παναχαϊκής στην Κρήτη και η μικρή βαθμολογική συγκομιδή στα τελευταία παιχνίδια έφεραν εξελίξεις και το «διαζύγιο» ανάμεσα στην ομάδα και τον προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο ο οποίος πλέον αποτελεί παρελθόν.

Ο Έλληνας τεχνικός με το που η αποστολή επέστρεψε στην Πάτρα, μαζί με τον γενικό διευθυντή Απόστολο Βεντουρή μετέβη στα γραφεία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Γιώργου Μπάρλου ο οποίος του ζήτησε να αποχωρήσει.

Μετά από συζήτηση των δύο ανδρών για όλα τα θέματα, κατέληξαν σε συμφωνία να αποχωρήσει ο Έλληνας τεχνικός και απομένει να ρυθμιστούν τα τυπικά προκειμένου να υπάρξουν οι ανακοινώσεις ενώ μαζί του θα αποχωρήσει και ο συνεργάτης του Γιώργος Κολτσης.

Νέοι προπονητές της Παναχαϊκής είναι από χθες ο Χρηστός Παρασκευόπουλος, ο οποίος ήταν τεχνικός της Κ-19 και ο Αλέξης Σπηλιό πουλος που το καλοκαίρι ήταν στο τιμ του Ελευθερόπουλου αλλά αποχώρησε όταν η ΠΑΕ «ξήλωσε» όλο το τεχνικό επιτελείο.

ΤΙ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Ο Γιώργος Μπάρλος βλέποντας την εικόνα της ομάδας στα ματς της Κρήτης δεν έμεινε ικανοποιημένος και θέλησε να ταρακουνήσει την ομάδα, η οποία η αλήθεια είναι πως με εξαίρεση το ματς με Λεβαδειακό δεν είχε δείξει κάτι ιδιαίτερο στον αγωνιστικό χώρο και ασφαλώς δεν έδειχνε ομάδα που μπορούσε να διεκδικήσει την άνοδο.

Θα πει κάποιος πως το ρόστερ δεν είναι τόσο «πλούσιο» ώστε να μπορεί να υποστηρίξει πορεία πρωταθλητισμού αλλά αυτό που λένε αρκετοί είναι πως η εικόνα της ομάδας δεν είχε ιδιαίτερες αλλαγές από εκείνη επί θητείας Ελευθερόπουλου.

Για αυτόν τον λόγο η διοίκηση πήρε την απόφαση να στηρίξει δύο παιδιά από την Αχαΐα που έχουν θέληση και κίνητρο και τους δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα ιστορικό σωματείο όπως η Παναχαϊκή.

Φυσικά το έργο τους είναι δύσκολο, αμφότεροι δεν έχουν την εμπειρία της κατηγορίας και πέφτουν στα βαθιά όμως οι δύο προπονητές γνωρίζουν καλά τι εστί Παναχαϊκή. Μάλιστα οι Παρασκευόπουλος και Σπηλιόπουλος έχουν δείξει καλά δείγματα γραφής στις ομάδες που έχουν δουλέψει και όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί τους μιλούν για δύο προπονητές με περγαμηνές και γνώσεις. Αμφότεροι είναι κάτοχοι του UEFA A.

Μπορεί ορισμένοι οπαδοί με όσα γράφουν στα social media να επιρρίπτουν ευθύνες στην διοίκηση για την επιλογή των νέων προπονητών υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν το «βάρος» να αναλάβουν την Παναχαϊκή όμως ο Μπαρλος και οι συνεργάτες του εκτιμούν πολύ τις δυνατότητές τους και πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας.

Το σημαντικότερο σε αυτή την περίπτωση είναι η διοίκηση να στηρίξει τους δύο προπονητές και το βασικότερο αυτή την στιγμή είναι να μην τους φορτώσει με άγχος και δη το άγχος του πρωταθλητισμού.

Σε κάθε περίπτωση, για όλους «καθρέφτης» είναι το γήπεδο και τις επόμενες μέρες θα δούμε αν η λύση των Παρασκευόπουλου-Σπηλιόπουλου θα βγει ή όχι με το επόμενο διάστημα να είναι πολύ κρίσιμο και αυτό γιατί ακόμα η Παναχαϊκή είναι στο κόλπο της ανόδου και τη χωρίζουν 5 βαθμοί από την κορυφή, οπότε υπάρχει χρόνος να γυρίσει το «έργο».

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις, λογικά σήμερα θα υπάρξει μια ακόμα συνάντηση ανάμεσα στον Γιώργο Μπάρλο και τον Νίκο Παπαδόπουλο για να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες και στη συνέχεια να υπάρξουν ανακοινώσεις από την ΠΑΕ.

Ακολούθως αναμένεται να ρυθμιστεί μια εκκρεμότητα που αφορά το δίπλωμα καθώς κάνεις εκ των Παρασκευόπουλου-Σπηλιόπουλου έχει δίπλωμα UEFA pro που απαιτεί η κατηγορία όμως οι πληροφορίες λένε πως η διοίκηση της Παναχαϊκής θα βρει λύση και οι δυο τεχνικοί θα καθίσουν κανονικά στον πάγκο της ομάδας από το επόμενο παιχνίδι.

ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΞΑΝΘΗΣ

Οι παίκτες της Παναχαϊκής χθες αλλά και σήμερα έχουν ρεπό για να ξεκουραστούν από το ταξίδι στην Κρήτη και η πρώτη προπόνηση θα γίνει αύριο το πρωί που άπαντες θα πιάσουν δουλειά ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την Ξάνθη.

Για το ματς της Κυριακής θα επιστρέψει ο Τζέιμς Σταμόπουλος που εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του ενώ στην αυριανή προπόνηση θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι με τον Νίκο Κουσκουνά και αν ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

 

Μην αποκλείσουμε σενάριο μεταγραφής

Μπορεί αυτή την στιγμή να μην υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στον ορίζοντα για αλλαγή πλεύσης της διοίκησης στο θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης όμως μέχρι την λήξη της μεταγραφικής περιόδου στις αρχές Μαρτίου μην αποκλείσουμε τίποτα.

Οι πληροφορίες λένε πως αν οι εξελίξεις το ευνοήσουν -για παράδειγμα να νικήσει την Κυριακή την Ξάνθη- δεν αποκλείεται η διοίκηση να κάνει τις κινήσεις που πρέπει και να κινηθεί για την απόκτηση 1-2 παικτών προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί σε θέσεις που πονά.

 

 Ο Γ. Μπάρλος θα μιλήσει στους παίκτες

Η διοίκηση επειδή προχώρησε σε νέα αλλαγή προπονητή δε σημαίνει πως χρεώνει όλη την ευθύνη στην τεχνική ηγεσία με τους παίκτες να είναι αμέτοχοι.

Για αυτό το λόγο ο Γιώργος Μπάρλος προγραμματίζει να μιλήσει στους παίκτες τις επόμενες μέρες και να τους ζητήσει να βελτιωθούν ενόψει της συνέχειας αρχής γενόμενης από το παιχνίδι της Ξάνθης.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Η χθεσινή αποχώρηση του Νίκου Παπαδόπουλου είναι η τρίτη αλλαγή προπονητή στην θητεία του Γιώργου Μπάρλου στους 12 περίπου μήνες που είναι στο «τιμόνι» της ομάδας.

Η αρχή έγινε με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο που αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι. Ακολούθησε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος που έφυγε πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις και τελευταίο είναι το διαζύγιο με τον Μακεδόνα προπονητή.

 

Έστειλε μήνυμα η Μ. Ανδριοπούλου

Η φυσικοθεραπεύτρια του τεχνικού τιμ Μαρία Ανδριοπούλου έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας μετά την ήττα της Παναχαϊκής από τον Εργοτέλη.

Έγραψε στο Instagram: «Ο αποκλειστικός και μοναδικός σκοπός του ανταγωνιστή, είναι η νίκη σου… Δεν χάνουμε τον στόχο, γινόμαστε πιο δυνατοί».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

Ροή ειδήσεων

Advertisement