Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αχαλίνωτος ο κορωνοϊός-Αυξήθηκαν οι νοσηλείες

Published

on

Ο ιός παραμένει αχαλίνωτος παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που ισχύουν και σύμφωνα με τα στοιχεία το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην πόλη της Πάτρας, η οποία έχει δεκάδες μικρές εστίες, σε χώρους εργασίες αλλά και μέσα στις οικογένειες.

Η ενδοοικογενειακή διασπορά διαπιστώνεται και από την αύξηση των περιστατικών με λοίμωξη Covid -19 που καταφθάνουν στα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες, αλλά και παιδιά.
Μέσα στο τελευταίο 24ωρο αυξήθηκαν από 125 σε 144 οι νοσηλείες στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, εκ των οποίων οι πέντε αφορούν παιδιά.
Πιο συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 83 ασθενείς, εκ των οποίων οι 58 στις Κλινικές Covid -19, 20 στις ΜΕΘ Covid ενηλίκων και άλλα πέντε παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται από προχθές στην ΜΕΘ Παίδων ΠΓΝΠ και προέρχεται από την Κιβωτό της Αγάπης.
ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΡΕΦΗ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΡΙΟ
Προχθές τη νύχτα έγιναν δύο διακομιδές βρεφών τα οποία βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, τα οποία και νοσηλεύονται στην Κλινική. Πρόκεοται για ένα βρέφος 3,5 μηνών, το οποίο είχε μεταβεί στο νοσοκομείο του Πύργου, όμως κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στο ΠΓΝΠ. Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα βρέφος 11 μηνών από το Αγρίνιο. Το βρέφος νόσησε από κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική του ΠΓΝΠ όπου και νοσηλεύεται.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα στις Κλινικές Covid και άλλοι 8 ασθενείς στη ΜΕΘ Κορωνοϊού.
Η πίεση στο σύστημα υγείας μεγαλώνει όσο ο δείκτης θετικότητας παραμένει υψηλός και ήδη τα νοσοκομεία έχουν ετοιμαστεί ακόμα και για το χειρότερο σενάριο.
Η πληρότητα στις κλίνες παραμένει υψηλή καθώς οι ανάγκες για νοσηλεία αυξάνονται, ενώ αυξημένα είναι τα περιστατικά που προσέρχονται στα Επείγοντα των νοσοκομείων. Οι γιατροί κρατούν τα πιο επιβαρυμένα περιστατικά για νοσηλεία καθώς όσοι έχουν ήπια συμπτώματα βρίσκονται σε κατ’ οίκον νοσηλεία.
ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ερωτηθείς από την «Γ» ανέφερε πως το σύστημα υγείας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες. Ήδη, όπως μας είπε, υπάρχει πρόβλεψη για άνοιγμα εννέα ακόμα κλινών ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ και άλλων πέντε στο ΓΝΠ «Ο Αγ. Ανδρέας», ώστε να μην μείνει κανείς ασθενής αβοήθητος.
Ο μεγαλύτερος αριθμός των νοσηλευομένων προέρχονται από Πάτρα, από τα Καλάβρυτα και την Κάτω Αχαΐα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement