Connect with us

Ελλάδα

Δωρεάν rapid test σε εργαζόμενους επιχειρήσεων άνω των 20 ατόμων

Published

on

Αίτημα διενέργειας δωρεάν rapid test μέχρι και 2 φορές τον μήνα, θα μπορούν να υποβάλλουν επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 20 εργαζομένους. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από τα υπουργεία Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

 

Το πιο σημαντικό είναι ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν στηρίζεται σε αιτήσεις εργοδοτών, αλλά σε αιτήσεις των ίδιων των εργαζομένων! Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι οποιασδήποτε επιχείρησης (άνω των 20 ατόμων) θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στη διεύθυνση https://ergasia.testing.gov.gr/  συμπληρώνοντας το ΑΦΜ τους. Θα γίνεται επαλήθευση ότι είναι εργαζόμενοι σε επιχείρηση άνω των 20 υπαλλήλων, μέσω διασύνδεσης με το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και στη συνέχεια, θα γίνεται επαλήθευση με αποστολή γραπτού μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο  του αιτούντος. Μετά την επαλήθευση ο εργαζόμενος συμπληρώνει τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής σε σχέση με το κέντρο ελέγχου που τον εξυπηρετεί και την ηλικία του και προχωρά στην υποβολή του αιτήματος. Την ημέρα της εξέτασης θα πρέπει να παρουσιάσει το sms στο υγειονομικό προσωπικό για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα. Επίσης, το sms υπέχει θέση δικαιολογητικού μετακίνησης την ημέρα του ραντεβού, αλλά και λόγο δικαιολογημένης απουσίας από την εργασία για 3 ώρες.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό «κενό» που υπήρχε σε επιχειρήσεις που απασχολούν πολλούς εργαζόμενους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement