Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο Πατρινός Σάκης Πεφάνης θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκο προολυμπιακό πυγμαχίας

Published

on

Μετά από αρκετές αλλαγές στις ημερομηνίες και στον τόπο διεξαγωγής αποφασίστηκε πως το προολυμπιακό τουρνουά πυγμαχίας της ευρωπαϊκής ζώνης θα διεξαχθεί στο Παρίσι στο διάστημα 4-8 Ιουνίου.

Το προολυμπιακό τουρνουά, που είχε διακοπεί πέρυσι πριν από έναν ακριβώς χρόνο στο Λονδίνο λόγω κορωνοϊού θα συνεχίσει από το σημείο που είχε σταματήσει και με τα αποτελέσματα όπως ακριβώς έχουν. Από το Λονδίνο μεταφέρεται στην γαλλική πρωτεύουσα και οι νέες ημερομηνίες είναι 6-8 Ιουνίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν κλείσει η Ολυμπιακή πρόκριση. Θυμίζουμε ότι 176 είναι οι Ευρωπαίοι/ες πυγμάχοι που παραμένουν εντός διεκδίκησης των 50 Ολυμπιακών εισιτηρίων στις 8 κατηγορίες βάρους των ανδρών και των 27 προκρίσεων σε 5 κατηγορίες βάρους των γυναικών. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και οι Έλληνες πυγμάχοι, ο Πατρινός Σάκης Πεφάνης και οι Αλέξανδρος Τσανικίδης, Νίκη Πίτα, Κυριακή Ασλανίδη και Βαγκαν Νανιτζιάν.
Στη διαδικασία πρόκρισης προβλέπεται και πρόκριση μέσω ράνκινγκ, μετά την ακύρωση του παγκόσμιου προολυμπιακού τουρνουά.
Ε.Ο. ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
Οι αθλητικές ομοσπονδίες κινούνται στον προεκλογικό πυρετό ενόψει των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων, που βάσει νόμου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου.
Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας υπάρχουν σοβαρά εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει η προσωρινή διοίκηση και ο Πατρινός πρόεδρός της Σωτήρης Καμπέρος, προκειμένου να προκηρύξει ημερομηνία για την τακτική γενική συνέλευση. Είναι δεδομένο ότι οι εκλογές στην ΕΟΠ θα αργήσουν.
Προς το παρόν η προσωρινή διοίκηση έκρινε αναγκαίο να καλέσει την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. «Ήταν μονόδρομος ώστε να ελεγχθούν όλες οι διοικητικές και οικονομικές πράξεις που έγιναν σε βάθος χρόνων και έφτασαν το άθλημά μας ως εδώ» τονίζει ο κ. Καμπέρος σε μακροσκελή του ανακοίνωση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement