Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άννα Μαστοράκου: «Έλλειψη πλαισίου από το Υπουργείο»

Published

on

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου στον απόηχο της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας δήλωσε στην «Γ» πως το Υπουργείο υιοθετεί τακτική έλλειψης πλαισίου και στοχοποιεί τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο Υπουργός ήταν ιδιαιτέρως προσβλητικός και απαξιωτικός προς τους εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας. Εμείς, ως ΠΙΣ έχουμε καταθέσει πολλές προτάσεις, οι οποίες δεν υιοθετήθηκαν, και πραγματικά μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχουμε λάβει επίσημα γνώση τι ακριβώς ζητά το Υπουργείο, ποιες είναι οι ανάγκες και με ποιο πλαίσιο θα υπάρξει η συνεργασία με τους ιδιώτες γιατρούς.

Δεν έχουμε λάβει κανένα έγγραφο, δεν γνωρίζουμε πως θα γίνει η επίταξη, την οποία θεωρούμε ως ακραία και αντιδημοκρατική διαδικασία που θίγει όλο τον ιατρικό κόσμο της χώρας καθώς από την αρχή της πανδημίας δίνει το παρόν. Επιμένουμε να ζητάμε να υπάρξει σύμβαση, δεδομένου ότι στην Βόρεια Ελλάδα οι ιδιώτες γιατροί που είχαν συνδράμει ακόμα δεν έχουν πληρωθεί για τις εφημερίες.

Παράλληλα, ενημερώσαμε τον Υπουργό για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ιατρεία της γειτονιάς, τα οποία λόγω των περιοριστικών μέτρων, καλύπτουν τις ανάγκες ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού, το οποίο δεν μπορούμε να αφήσουμε ακάλυπτο».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν στον Υπουργό, το 85% των ημερήσιων κρουσμάτων μένουν εκτός νοσοκομείου και παρακολουθούνται από τους ιδιώτες θεράποντες γιατρούς και μόνο το 15% θα καταλήξει στο νοσοκομείο, ενώ υπάρχουν και τα non covid περιστατικά, οι χρόνιοι πάσχοντες που δεν έχουν πρόσβαση στο Σύστημα Υγείας και απευθύνονται στα ιατρεία της γειτονιάς.

«ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ
ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ»

«Οι ιδιώτες γιατροί δεν μπορούν να αφήσουν εκτεθειμένους και ακάλυπτους τους ασθενείς αυτούς γι’ αυτό και ζητήσαμε ένα ευέλικτο ωράριο παρέχοντας δυνατότητα σε όσους θέλουν να εργαστούν με μπλοκάκι και σε όσους θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά στο Σύστημα Υγείας και ιδίως στο εφημεριακό που η πίεση είναι μεγάλη. Παράλληλα, προτείναμε στον Υπουργό να αξιοποιήσει τις εφεδρείες του ΕΣΥ, δηλαδή τους γιατρούς (πνευμονολόγοι, παθολόγοι) που έχουν επανέλθει στην ΠΦΥ με δικαστικούς αγώνες, τους συναδέλφους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις κρίσεις στο ΕΣΥ, ακόμα και να ενταχθούν στο σύστημα νωρίτερα όσοι γιατροί είναι να κάνουν ειδικότητα για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες», προσέθεσε η κα Μαστοράκου, τονίζοντας πως όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΙΣ και οι πρόεδροι των Συλλόγων της χώρας θα υποβάλλουν αίτηση για εθελοντική εργασία στο Σύστημα Υγείας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement